top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Alleen zijn is niet hetzelfde" als "eenzaam zijn".

Updated: Mar 7


Tijdens mijn thesis en eindstage van mijn opleiding in een richting van systeem psychologie verviel ik in een flinke depressie. (nu 13 jaar geleden) 7 jaar lang had ik voordien niets anders gedaan dan een focus gelegd op werken voltijds met studeren voltijds, mee helpen in de opvoeding van mijn petekind met autisme spectrumstoornis en ADD, vrijwilligers werk en de tol was. Als je 80 à 90 uur in een week je verschuilt om niet met iets bezig te zijn om omdat je tracht in te halen, dan gaat je lichaam vroeg of laat je een halt roepen. De psyché hoort er bij! De onderliggende oorzaken van mijn depressie waren dat ik totaal in de war was met wie ik was, verdriet en rouwprocessen rond een partner als m'n grootmoeder (beide verliezen waren 22 jaar terug), een ijskoude emotionele ouder/familie, pleasen. Gelukkig had mijn huisarts daar in bijgeschoold en kon ik bij haar terecht. Ik voelde me daarnaast verschrikkelijk eenzaam ondanks dat ik meer dan 75 medestudenten, veel vrijwilligers/collega’s, mensen coachte die in armoede leefde, en wat ik dacht dat vrienden waren.

Uit heel die affaire heb ik belangrijke lessen getrokken waar toen als heden koos om nooit mezelf in verloochen voor niemand: ************************************************************************* * materie of geld is het niet waard dat je uzelf verloochend * andere pleasen betekent enkel dat je uzelf niet bent * als je uzelf bent/wordt en anderen vinden dat niet leuk wil dat zeggen dat ze nooit echt je vriend geweest zijn. * plezier en vreugde zijn 2 totaal verschillende zaken * je mag jezelf noot verliezen * weet dat je een voorbeeld bent voor gelijk welk mens of kind in je omgeving. * controle van familie of vrienden in wie je hoort te zijn wil zeggen dat het tijd is om hen los te laten *.... Wat heeft mij dat gebracht? ******************************* * wederzijdse open, eerlijke, steun gevende krachtige vriendschappen waar ieder zichzelf is * dat ik me niets aantrek van wat jij van mij denkt, vindt of over me zegt * ik me niet bezig houdt noch in interactie ga met mensen die me willen sturen/domineren, jaloers zijn of roddelen * ik luister naar mijn lichaam wanneer een narcist in de buurt is en ik direct wegstap van deze * ik een praktijk begonnen ben 10 jaar terug en mensen alles leer rond permanente gezondheid terug winnen, gezonde wederzijdse relaties opbouwen en ontwaking. * ik me niet bezighoud met oordeel, maar ik zie ego naast je essentie * als je in contact bent met je ware essentie, maak je vanuit die essentie verbinding met mensen op die trilling en vanuit die essentie leven ga je u nooit meer eenzaam voelen. Hogerbewustzijn?

Voor velen onder jullie is dit nog een stap te ver in je proces als kan het zweverig klinken Je hoeft je er pas mee bezig te houden op het moment dat je de rest van je stappen door bent. En we starten altijd van een begin in de academie.

Heb je een vraag over dit artikel? Wens je uw beleving mee te delen? >> laat het weten via “Comments”. Typ je tekst in plus klik op “enter” en dan hoor je te kiezen of je inlogt via je facebook of je google account.


Warme groetjes

©Wendy Saraj

PS als je iets uit deze tekst wil gebruiken, dat mag enkel op voorwaarde dat je het stuk tekst overneemt, tussen “” zet met de verwijzing er naast naar deze website: www.mertenswendy.com


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page