Angsten die de media en overheid nu zaaien.

Updated: Apr 6


Angsten die de media en overheid nu zaaien. Hun effecten op je gezondheid en immuniteit.


Ik was op controle bij de arts. Iets wat ik om de 3 maand hoor te doen maar waar tot heden enkel bevestigd wordt dat alles stabiel is. Ik zat alleen in een wachtzaal waar in deze tijden met de C-maatregelen slechts 3 stoelen staan met minstens 1.5 m tussen. Er komt een oudere vrouw binnen en ik zie ze rondkijken. Ik voelde aan haar energie dat ze één al angst had. Ik vroeg haar: Zou het je helpen je beter te voelen mocht ik op de uiterste stoel gaan zitten? Ik voel dat je angst heb? Is dat zo?


Ze keek me aan met het antwoord ‘ja en als je dat zou willen doen bedankt”. Ik verzette. Ik deed het niet om haar te pleasen wel omdat ik die energie van haar als empaat zo sterk voelde en ik innerlijk de reactie had die haar immuunsysteem wordt zo naar beneden getrokken. Wat maakte het mij nu uit of ik op een andere stoel wachtte?


Direct schifte haar energie en kwam er een open, eerlijk en kwetsbaar gesprek op gang. Daarna zaten we er met z’n 3 in alle openheid te communiceren. De andere dames waren heel open en kwetsbaar en het was of ik hen al jaren kende. Ze vertelde me hun meest kwetsbare verhalen van de laatste jaren en over hun ervaringen van nu.


Ik vroeg me af of ze zelf zouden door hebben hoe eigen energie van angst schifte naar vertrouwen, openheid, eerlijkheid, veiligheid en kwetsbaarheid. Ik ben heel de tijd bij mezelf gebleven, lekker in de zaligheid van mijn connectie en kracht. Het bracht de kracht tot connectie van verbondenheid onderling bij de andere opgang.


Dat merk ik ook bij mijn groepscoaching en mijn private coaching als in de Soul & Heart keer op keer op. Ik houd van transparantie.


Als coach en als gewonde healer van narcistisch misbruik weet ik heel goed dat openheid, transparantie, kwetsbaarheid en eerlijkheid in alle richtingen juist de plek is om te staan. Vroeger toen ik nog in mijn healingsproces was, had ik de reactie van zo velen die in hun proces zitten en er vaak blijven hangen. Deze reactie was er een van: was als ik die ander pijn doe, wat als die ander zicht persoonlijk aangesproken voelt, wat als ik weer een narcist voor me heb staan, wat als ik me laat zien en de ander merkt mijn fouten, … en ga zo maar voort. Deze manier van denken deed me jaren kiezen om gesloten te zijn,