top of page

“Ben jij angstig in deze onzekere tijden”. Ik begrijp je en ik wil je helpen

Updated: Apr 14
Deze virus maakt heel veel mensen onzeker, zoekende en het brengt ook veel solidariteit naar boven onder de mensen. Aan de andere kant is het een wereldwijd moment om bewuster in het leven te staan, preventief te handelen en te leven.


Ik zie ziekte als een web waaronder 11 domeinen zitten van ons leven die aandacht vragen om de oorzaken te doorbreken, te schiften om terug in je heelheid ( gezondheid) nu te staan.

Dit is mijn verhaal van mijn toch en nadien kom ik terug hoe die nu relevant is voor je in deze wereldwijde situatie.


Doorheen de jaren bleef mijn gewicht stijgen ondanks gezond leven, eten, een bom aan energie hebben. Tot in 2013 mijn huidige huisarts – als eerste- naar me luisterde toen ik zei: Er is iets anders gaande. Ze had de bereidheid met mij de weg op te gaan om ten gronde te zoeken wat er gaande was.


In augustus van 2013 na onderzoeken kreeg ik de diagnose van metabole stoornis. Opnieuw werd ik gestuurd naar diëtisten- die het niet kenden noch ortho- en daar stond ik dan. Ik was het beu om samen te moeten werken met zogezegde kennis houders, dokters en vooral was ik het beu om mijn leven op dit vlak in hun handen te leggen. Ik vertrouwder er is dat het oplosbaar was terwijl ik te vaak hoorde: leer er mee leven. Iets in mij zij “nee, doe ik niet”. Dit heeft zijn redenen en ik pluis het uit.

Mijn tocht was begonnen!


Ik begon alles, elke domein dat er invloed op had, uit te pluizen en ontdekte heel veel. Ik ging zelfs ten rade over de Europese grenzen om antwoorden te vinden. Ik vond ze ook!

In 2017 bleek dat ik 1 belangrijk punt toch nog te ontdekken had. Dit kwam naar buiten door heet niet terugbellen naar een familielid. Dit conflict legde de toxische relaties waar ik in verzeild zat bloot.

Toch bleef ik moe en was de vraag er wat hadden we nog niet gevonden wat een oorzaak was onder die metabole stoornis? Het was leververvetting en slaapapneu.

Ik ging verder aan de slag met alles wat ik gevonden had. Resultaat in de zomer van 2019 begon mijn gewicht te zakken, mijn energie te schiften. Ik begon me beter en beter te voelen. Dit terwijl er in mijn leven veel chaos was, onderburen die veel nachtlawaai maakten en andere extreme externe factoren. Je zou denken dat deze het zouden tegen houden. Maar het bevestigde voor mij dat ook ziekte een innerlijk veranderingsproces is.

Ik had 12 domeinen ontdekt die je bij een ziekte allemaal hoort af te gaan om de innerlijke conflicten die in je – vaak onbewust zitten- aan te pakken om terug de weg te vinden naar je heelheid.

Bewustwording is de les bij ziekte en vaak is het een heel gamma dat er onder zit.


Door dit alles te hebben meegemaakt heb ik heel sterk geleerd hoe belangrijk het is preventief te werken, een bepaalde levensstijl te hanteren en een mindset waarbij je sterk blijft ten midden deze chaos. Dit maakt me niet de sterkste, ik heb gewoon puzzels bij elkaar gebracht, er uit geleerd en mijn wijsheid van mijn ziel gevolgd. Jij kan dit nu ook!

Feit is we zitten in deze situatie en jij kan preventie nu aan jezelf gaan werken.

Normaal stel ik mijn programma’s open voor mensen die reeds in de ziekte zitten nu zet ik het open voor al wie meer wil leren over zelfliefde op gezondheidsvlak, zelfzorg, zachte detox levensstijl die je nu kan hanteren. Het nu de moment om hier echt mee te starten. Ik werk daarnaast graag met je ook rond de angsten als hoe jij gecentreerd kan blijven in deze chaostijd die je ervaart in deze tijd en hoe jij duidelijk kan stellen gezonde grenzen te stellen voor jouw en je geliefden. Leer uit deze situatie, houd van jezelf en gebruik je tijd die je nu hebt.


Ik wil dat iedereen hier goed doorkomt en we gaan hier met zijn allen anders uitkomen dat hoe we er in gegaan zijn en het doormaken. Dit is een wake up call. Ik zeg dit echt niet om je bang te maken, maar wel omdat ik reeds genoeg werk gedaan heb aan mezelf dat wij dit doormaken om onze 7e chakra los te maken om in hogere bewustwording te komen. Doe dan wat nodig is voor jou en je geliefde om daar ook te komen.


Ik ben er voor je!


Je bent en blijft welkom Ik wil dat jij hier nog bent als we met z’n allen hier door zijn. En voeding kan je ook online bestellen lieverd om werken met een buddysysteem. Voor alles zijn oplossingen.


Blijf sterk!

Wees wijs!

Verruim je bewustwording

Ik wil dat iedereen hier goed doorkomt.


©Wendy Saraj


PS als je iets uit deze tekst wil gebruiken, dat mag enkel op voorwaarde dat je het stuk tekst overneemt, tussen “” zet met de verwijzing er naast naar deze website: www.mertenswendy.com

9 views0 comments