Coercive controle en gezondheid deel 2

Updated: Jul 14Coercive controle is een term die gebruikt wordt om zo, maar eens even zo’n 50 manipulatievormen met aanvullend 38 psychologische, emotionele tot fysieke tactische strategieën te omschrijven die narcisten gebruiken om iemand in bedwang te houden.

In sommige landen kan dit in de rechtbank al gebruikt worden als onderdeel van de echtscheiding of bij stalking om iemand te straffen. Echter is dit niet in België zo.


Ik ga nu niet al de 50 manipulatievormen omschrijven ( dat doe ik uitgebreid met vraag en antwoord bij in de video’s en podcasts die ik wekelijks deel in mijn groeicommunity “Narcisme & gezondheid". Dus als jij die allemaal wil leren herkennen en dan nog eens een immuniteit wil ontwikkelen hiervoor dan is die groep de plek to be!)


Ik ga ook niet alle 38 psychologische, emotionele tot fysieke tactische strategieën te omschrijven die narcisten gebruiken om iemand in bedwang te houden hier bespreken doch ga ik er een beginnende in dit artikel in totaal een 14 onder het vergrootglas leggen vanuit hoe de media als de regering ons benaderd.


Vandaag ga ik in dit artikel verder met 5 nieuwe punten die in de media voorkomen naast wat


Wat heb ik vorige keer in dit artikel besproken: ontkenning, leugens, beloften, excuses en rationaliseringen.


De volgende 5 technieken die op vallen zijn:

· Dreigementen

· Intimidatie

· Niet bespreekbare eisen

· Sabotage van werk

· (verborgen) toezicht

Ik leg ze nader uit met voorbeelden in de volgende video.

In spirituele ontwaking, gezondheid en vrijheid

Wendy


Deel 1 kan je hier lezen

Andere artikels relevant aan narcisme & gezondheid