Coercive controle, media & gezondheid deel 3

Updated: Jul 21Coercive controle is een term die gebruikt wordt om zo, maar eens even zo’n 50 manipulatievormen met aanvullend 38 psychologische, emotionele tot fysieke tactische strategieën te omschrijven die narcisten gebruiken om iemand in bedwang te houden.

In sommige landen kan dit in de rechtbank al gebruikt worden als onderdeel van de echtscheiding of bij stalking om iemand te straffen. Echter is dit niet in België zo.


Ik ga nu niet al de 50 manipulatievormen omschrijven ( dat doe ik uitgebreid met vraag en antwoord bij in de video’s en podcasts die ik wekelijks deel in mijn groeicommunity “Narcisme & gezondheid". Dus als jij die allemaal wil leren herkennen en dan nog eens een immuniteit wil ontwikkelen hiervoor dan is die groep de plek to be!)


Ik ga ook niet alle 38 psychologische, emotionele tot fysieke tactische strategieën te omschrijven die narcisten gebruiken om iemand in bedwang te houden hier bespreken doch ga ik er een beginnende in dit artikel in totaal een 15 onder het vergrootglas leggen vanuit hoe de media als de regering ons benaderd.


Vandaag ga ik in dit artikel verder met 5 nieuwe punten die in de media voorkomen naast wat


Wat heb ik vorige keer in deel 1 besproken: ontkenning, leugens, beloften, excuses en rationaliseringen.


In deel 2 kwamen volgende tactieken aan bod:

· Dreigementen

· Intimidatie

· Niet bespreekbare eisen

· Sabotage van werk

· (verborgen) toezicht


Voor ik over ga naar de gevolgen dat deze technieken hebben voor je gezondheid , ga ik nog 5 tactieken bespreken in mijn video, namelijk:

* saboteren van werk doen

* controle tot basis noodzakelijkheden

* controle op transportatie

* beperken van dagelijkse activiteiten

* controle op toegang tot informatie

In spirituele gezondheid, vrijheid & ontwaking

Wendy


Meer weten hoe men je kan bespelen of waarom de volgzaamheid zo groot is tot waarom je de ander niet wakker krijgt? Klik hier


Waarom je u ziekte niet enkel kan transformeren door alles over narcisme te kennen, zie de video hier onder.