top of page

De 3 niveaus en de 4 vallen voor vertrouwen


Deze blog is vooral gewijd aan mensen die het lastig hebben om te vertrouwen of om hun kiem van vertrouwen terug in zichzelf aan te wekken. Daar sta ik eerst stil bij de 4 vallen die er bestaan voor vertrouwen en nadien ga ik u meer toelichten over de 3 niveaus van vertrouwen die er min of meer zijn (afhankelijk van persoon tot persoon). de vallen voor vertrouwen wantrouwen Dit is echt het ontbreken van vertrouwen naar jezelf, maar ook naar anderen. Je ziet anderen bij wantrouwen als verantwoordelijk voor jouw gevoel, jouw leven, …. maar jij hebt altijd de keuze om te beslissen wat je denkt over jezelf ongeacht wat die ander vertelt zolang je heel eerlijk tegen jezelf bent. Mensen die wantrouwig zijn, hebben wel een last dat ze zichzelf iets vertellen wat niet echt staak houdt met wat werkelijk is. angst Elke vorm van angst, maakt dat het ons tegenhoudt om te vertrouwen dat het anders kan. controle Dit is een verdoken vorm van wantrouwen. Controle houdt tevens in dat je het moeilijk hebt om los te laten. Je wil een zekerheid van hoe situaties gaan uitdraaien, hoe mensen op je gaan reageren, kan je dit werkelijk hebben als zekerheid? 


blindvertrouwen Deze vorm van vertrouwen is eigenlijk een te groot vertrouwen, een naïviteit, wat er voor zorgt dat je niet ziet op veel te laat opmerkt wat er gebeurd. Dit maakt dan soms dat mensen zich op het moment van het realiseren dat ze naïef geweest zijn zich meestal bedot voelen door iemand anders. Maar heeft de ander je bedod, of heb jij jezelf bedot?

De niveaus van vertrouwen zelfvertrouwen Dit is de absolute basis die iedereen nodig heeft om aan algemeen vertrouwen te hebben. Vertrouw je u-zelf niet dan is het zeker nodig om aan jezelf te gaan werken. Dit soort vertrouwen houdt in dat je weet, voelt en overtuigd bent dat je iets kan realiseren, dat je talenten heb als dat je de kracht bezit om veranderingen in je leven aan te brengen waar nodig. Luister maar eens naar de tekst van dit lied! Deze dame is er niet meer en ze is van haar pad afgeweken, maar er is in het verleden een moment geweest dat ze goed begreep wat zelfvertrouwen wat en wat de link is met zelfliefde ; The greatest love of all. relatievertrouwen

Vertrouwen in een relatie met een ander persoon kan pas ontstaan op de moment dat je zelfvertrouwen hebt. Op dit moment voel je uw waardig, ben je in staat om bij jezelf te blijven ongeacht het feit dat de ander een andere mening heeft en een compleet andere weg uitgaat. De relaties waar wij als mens op dit vlak het meest in getest worden zijn met onze partner, onze kinderen, onze ouders en onze vrienden. Voor mensen die hun zelfvertrouwen op relatievlak nog dienen op te bouwen houdt dit uitdagingen in daar zij vaak achterdochtig, angstig , controleren zullen zijn.zijnsvertrouwen

Dit vertrouwen overstijgt alles wat we weten, kennen, voelen, zijn… het is een grotere vorm waar de kleinste kiem ook wel gekend staat onder de naam van “geloven”. Dit is een vertrouwen is iets (hoe je dit ook invult) dat grootser is dat geheel ons “zijn. Het vertrouwen waar ik hier van spreek, is een vorm dat je alle controle, alle angst, alle wantrouwen en naïviteit loslaat en laat komen wat komt in jouw leven daar je weet dat dat komt wat je nodig hebt.


Ik hoop dat jij voor jezelf hiermee een beter beeld kan vormen wat je uitdaging op vertrouwensvlak nog zijn mag, weet dat je altijd de kans en de keuze hebt om hier en nu dat voor jezelf te creëren. Ook stel je u de vraag; “Wendy, hoe doe ik dat ?”. Het zit in ieder van ons om dit te kunnen, het is de truc om dat kiempje te vinden en te laten groeien.

Liefdevolle groeten, Wendy PS>>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

41 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page