top of page

De lessen die ik geleerd heb uit allergieën?
Jaren terug , toen ik een tiener was tot zo ongeveer 2010, had ik meer dan 16 allergieën.

Het leek toen wel of er jaarlijks bijkwamen. In die periode was ik tevens net in de beginfase van een zware depressie. Zo’n teken dat ik zo ver afgeweken was van mijn pad. Ik voelde me toen echt ongelukkig, eenzaam, verloren en was vooral aan het zoeken naar mijn doel hier op aarde.

Niets van wat ik ondernam hielp me tot ik er achter kwam op het dieptepunt van mijn depressie.

Wat er toen gebeurde was echt nu terugkijkend wonderbaarlijk en ik ben er van overtuigd dat het voor iedereen zo is als je echt in die diepte staat.

Ik voelde me op een afgrond staan terwijl alles zo donker was voelde ik toch die rand. Wat deed ik hier toch? Waarom was er zoveel haat en jaloersheid? Waar ging ik heen? Wat moest ik doen?

Ik zag het toen echt niet meer zitten tot iets van hogerop tegen me sprak in de vermomming van iemand die heel graag zag. Ik hoorde toen letterlijk de woorden “je hebt net als iedereen hier iets heel moois te brengen en te veranderen, maar het is tijd dat jij echt van je zelf gaat houden en stopt met jezelf zo angstig te maken”.

Ik realiseerde me dat ik vanuit pure angst in het leven stond. Ik stelde mezelf de vraag of mijn angsten de boden waren van mijn allergieën en mijn antwoord dat ik kreeg “ja”.

In plaats van buiten mezelf te blijven zoeken naar antwoorden ben ik dat gaan doen waar ik toen zo een grote angst voor had; naar mezelf kijken. Ja, weer een angst!

Ik was tot dan zo meegegaan in de verhalen van bij mijn gezin dat ik eerst naar de ander moest kijken dat ik nu een andere weg nam, de weg van reflectie. Iets wat me toen ik kind was enorm veel inzichten en wijsheid had gegeven maar dat ik als tiener en twintiger opzij had gezet omdat men thuis zij dat het anders moest . Op die moment zei ik letterlijk “fjoerd” tegen wat ik geleerd had en ging de innerlijke reis op.

Ik begon te zoeken welke angsten er onder mijn allergieën zaten en heb ze zo getransformeerd.
Nu ben ik letterlijk van die 16 allergieën af, maar ik ga ook zeggen dat ik naast het ontcijferen en werk doen rond mijn angsten ik nog iets meer gedaan heb, namelijk het pad beginnen wandelen om mijn voeding, levensstijl als betere keuzes gaan maken rond de mensen die dicht bij me stonden.

Toen ik mijn proces van start gegaan, de ondervinding aan de levende lijve dat ziekte andere diepgaande oorzaken kent dan wat we geloven dat de wetenschap en dokters ons zeggen. De ziekte of kwaal is een effect van iets anders , iets dat diep in ons zit en eigenlijk door de ‘ziekte’ roept om anders aangepakt te worden op het diepste niveau van de oorzaken.

Ik heb geleerd dat de reis van innerlijke reflectie als de stappen , de toewijding aan je proces verandering ondersteunt. Vaak voelt het in het begin aan als lastig maar eigenlijk is dat omdat wij de weerstand weigeren op te geven die met de verandering meekomt. Eens je de weerstand opgeeft gaat het gemakkelijk. Ik ben dankbaar aan mezelf dat ik de verantwoordelijkheid genomen heb en nog neem voor geheel mijn proces en wat er bij hoort.

Eigenlijk is het nu een geschenk om mensen te begeleiden om echt van hun angsten af te geraken!

love, WendyPS>>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

0 views0 comments

Comments


Wekelijks nieuwe live

bottom of page