top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Je opent zelfliefde door dit te doen!

Updated: Jul 12


Je opent zelfliefde door dit te doen

Onze schaduw is een deeltje soms van ons valse zelf (ego), maar omvat elke overtuiging, trauma dat voor problemen zorgt zonder dat we het doorhebben. Deze schaduw heeft invloed op elke ziekte, dus met andere woorden het is mee een oorzaak van een symptoom of ziekte die je hebt. Toen ik zelf stappen begon te zetten om mijn schaduw – zijnde mijn ego, mijn denken, mijn overtuigingen – te leren kennen, ontdekte ik de schoonheid als de ontluikende kracht van dit te transformeren.


Toen ik aan dit proces begon had ik vaak dat ik mensen aantrok met een narcistische trekken. Met aantrekken bedoel ik niet dat je dit met opzet doet hoor, neen dat zijn juist onbewuste processen die in deze schaduw zitten. Mensen met narcistische trekken maakten me het leven zuur, maar dan herken je misschien? Tot ik realiseerde dat ik vanuit mijn schaduw met verschillende energetische lijnen, patronen, en zo verder zat als empaat waardoor ik hen aantrok. Spijtig dat ik je dit hoor te vertellen, maar dat is bij iedereen die deze categorie van mensen in zijn leven krijgt. We hebben onszelf te helen voor onszelf zodat we gezonde relaties nog hebben.

Ik was het beu ze (mensen met een narcistische trekken) op mijn pad te hebben. Ik had weinig vertrouwen nog dat ik veilig kon zijn in deze wereld, juist omdat ik wist dat het aantrekken van hen iets was dat ik eigenlijk in mezelf te integreren, te transformeren had.


Als je een bepaald soort persoon steeds aantrekt in je leven, dan zit de les in jezelf. En het is daar dat de verandering letterlijk te gebeuren hoort te worden. Maar het punt is dat je dat allemaal zo kan voorkomen door echt schaduwwerk preventief te doen. Door met deze stap van preventie bezig te zijn ga je voorkomen dat het universum je blijft overrompelen met levenslessen. Je schakelt namelijk de nood voor levenslessen uit.


Ik walgde telkens ik hen (mensen met een narcistische trekken) op mijn pad had vanwege hun manipulaties, hun leugens, hun controle en hun gaslighting, maar ook hun verbale en verdoken agressie. Het web van verstrikking waar ik in terecht kwam, zag ik toen steeds te laat terwijl ik het vroeger direct door had. En ze kwamen vanuit gelijk welk beroep op mijn pad als vanuit familiale kringen. Nu terugkijkend kan ik heel goed plaatsten waardoor dit zich afspeelde.


De oplossing zat echter in het transformeren van mijn walging. Ik ontdekte later echter dat dit gevoel bij mij specifiek bleef terugkomen als een alarmsignaal. Sommige mensen hebben zo een alarmsignaal als het om personen gaat met narcistische persoonlijkheid dat gaat als een prikkeldraad voelen rond de nek, of plots zich niet kunnen in de lende draaien. Het is nooit een buikgevoel, wel een vorm van lichaamstaal.


En tijdens het proces van die emotionele transformatie zat er zoveel verscholen onder die walging van mijn eigen schaduw. Het meest cruciale ging zoveel verder dan wat ik tot nu toe altijd gehoord, gelezen of zelfs wat iemand me getracht had aan te leren. Niets van dat hielp, ………; tot het integratieproces van deze schaduw als de stukken naar de lichtkant brengen!Academie voor gezonde realties- Wendy Mertens

Door dit integratieproces kon ik heel diepgaand mijn eigen schaduwstukken zien. Zonder te oordelen, alles plaatsen en laten zijn. Alles zat erin: aanvaarden, zelfvergeven, loslaten, integreren van mijn schaduw en mijn lichtkant vrij te zetten. Die aha-momenten zijn zo diepgaand en bevrijdend dat je voelt in je borstkas dat je meer ademruimte hebt.

Want dat is het doel van je schaduwkant transformeren.


Doorheen mijn proces ontdekte ik dat ik door het hebben gehad van pathologisch narcisten in mijn omgeving dat ik geleerd had om te onbewust manipuleren vanuit een overlevingsstrategie. Als kind had ik dat geleerd, maar als volwassenen had ik dit niet langer nodig. En dat doet nu wel eens de doorsnee mens zolang deze geen ontwakingswerk noch schaduwwerk doet. Iedereen heeft hier zijn verantwoordelijkheid in te nemen. Narcisten gaan die verantwoordelijkheid niet willen nemen. Mensen die zeggen dit in hun ego of hun humane vorm niet onbewust te doen noch er de verantwoordelijkheid in nemen om het te transformeren houdt je bent uit je omgeving. Wat ik wel nodig had was mezelf vrijzetten, leven en volledig van mezelf houden naast authentiek mezelf zijn.


Het verschil tussen mij in mijn infantiel gebruiken van de onbewuste manipulatie en de pathologische narcist was; was dat ik het ooit deed vanuit overleven, dat de pathologische narcist het doet voor zijn voeding voor aandacht, voor zijn of haar controle over de ander en het meest van al; ze zijn zich bewust van de manipulaties die ze gebruiken!


Verwachten dat een pathologische narcist aan heling doet is jezelf voor een wens doen wachten die nooit gaat uitkomen. Ze willen niet naar zichzelf kijken. Ze weten dat wat ze doen niet juist is en willen daarom ook nu niet noch in de toekomst naar zichzelf gaan kijken om te vermijden dat ze geconfronteerd worden met hun ware aard. Anderen horen voor hen hun muppet on a string te zijn. Nooit mag men weten wie ze werkelijk zijn, want dan breekt voor hen hun - de bron van hun kracht en valt hun voeding -, jouw aandacht en al wat erbij hoort, weg.


Elke schaduwkant begint met een trigger die iemand ons voorhoudt waarvan wij niet willen zien wat onze eigen schaduw is evenmin om die werkelijk te integreren.

Integratie is noodzakelijk om jezelf vrij te zetten. Dit is een proces en ik leer het je graag. Wat een zelfbevrijding dat je gaat voelen! Maar je hoeft niet te wachten op die trigger hoor! Maar het punt is dat je dat allemaal zo kan voorkomen door echt schaduwwerk preventief te doen. Door met deze stap van preventie bezig te zijn ga je voorkomen dat het universum je blijft overrompelen met levenslessen. Je schakelt namelijk de nood voor levenslessen uit.


En dat resultaat van het ontwaken ontluikt een onvoorwaardelijkheid in aanvaarding, respect, vergeving, zijn, als liefde … het opent een ruimte waarin er ruimte is voor het zijn van jezelf als de ander in volle gelijkwaardigheid. Met andere woorden je maakt jezelf volledig vrij van je ego en het ego van de ander doet je emotioneel niets meer. Nog meer, door dit samen met mij aan te pakken in de academie ga je u tweelingziel versnelt aantrekken.


In spirituele gezondheid, vrijheid en ontwaking

Wendy


PS Wil je nog meer van de signalen kunnen plaatsten, ga naar het YouTubekanaal Wendy Relaties TV (link hier onder te vinden), maar als je werkelijk een einde wil aan dit soort relaties in je leven klik op A.B.O


PS niets uit deze teksten mag gebruikt worden noch gekopieerd worden


Wil je nog meer kunnen plaatsen? Abonneer je op de YouTube kanalen hieronder.

Wil je healen? Klik dan hier

 

Wendy Relaties TVWendy Gezondheid TVWendy Ontwaking TV

 


103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page