top of page

Heb jij collectieve levenslessen door te gaan?

Oeps , Wat schrijf ik hier nu hé?


Je vraagt je misschien al af wat zijn collectieve levenslessen hé?

Wel, een collectieve levensles is een levensles die elke persoon hier op aarde tijdens zijn leven op zijn pad krijgt. Je krijgt er dus mee te maken. En ik vertel je nog meer. Er zijn in totaal zo’n 10 collectieve levenslessen. Ze zitten mee in je zielencontract.


Een tweede soort collectieve levensles is er een die voor heel de massa van de wereldbevolking simultaan doorgaan zoals C19, WO2, W01. Wat mij opvalt bij de deze 3 grote gebeurtenissen is hoe het ego uit zijn disbalans werkt en de lessen eigenlijk gebracht worden door toxische personen. Gaan we het ooit lern hoe gevaarlijk deze types zijn. Ga jij de stap ooit zetten om voorbij je ego te leven zodat dit niet opnieuw kan gebeuren?



Kan het zijn dat je ze kan ontlopen?

Ja, als je de lessen geleerd hebt die nodig zijn bij dat ene aspect en dat hoeft het zielencontract niet de extremiteiten die er in zijn opgenomen uit te voeren.


Ja! Je zielencontract. En wist je lieve vriend dat van zodra ik nog maar de naam contract neerschrijf dat heel wat mensen dan beginnen over het feit dat zij dit aan zien als geen keuzevrijheid hebben.


Het punt is jij hebt altijd keuzevrijheid, maar je zielencontract (wat je voor je geboorte afsloot) loopt gewoon. Dus afhankelijk van waar jij staat in je leven, wat je leert of niet leert, de keuze die je maakt, de personen om je heen, hoe je vastklampt aan een overtuiging om die als een feit te zien, of … zit allemaal mee in dat contract verworven. Dit is geen velletje papier zoals je u misschien nu zou inbeelden. Elke mogelijk optie gebaseerd op je keuzevrijheid zit er in met al zijn mogelijke uitkomsten. Jij behoudt dus je keuze, wan jij bent de uiteindelijke uitvoerder en bepaald op basis van elke keuze, overtuigingen, in of boven je ego uit te komen waar je de dag dat je fysieke deze aarde verlaat uitkomt. En waar je uitkomt nu is waar je in het andere leven start. De lijn loopt dus door! Daarom als men naar andere levens gaat kijken en herhalingen ziet wel eens kan bedenken. Ik ben goed bezig wat ik zie herhaling. Wel ik ga je zeggen dat als jij voorbij de sluier kan zien, net als ik, en je komt op herhaling uit dat dit juist het teken is dat je telkens een gelijkaardige keuze gemaakt hebt en dus weg gestapt bent om de wijsheid er uit te leren. En de “er” hier kan gaan over gelijk wat; een patroon, een levensles, een relatie met een bepaalde ziel, het omgaan met anderen,….


Mag ik je nog een geheim vertellen: vorige levens zijn andere levens, die plaats vinden nu tegelijk in parallelle universa (en de kwantumfysica bevestigd dat).

Het is niet zo van zwart of wit, van vroeger of nu, van ik heb mijn leven en mijn persoonlijke lessen. Tijd bestaat niet, het is een begrip van de mind, het ego!


Lieve vriend, ja jij hebt je persoonlijke lessen en die zitten samen met je collectieve lessen in je zielencontract die jij ondertekent hebt lang voor je hier terug (r)eïncarneerde. Het is veel belangrijker om deze collectieve lessen te kennen dan ze te negeren. Dit heeft trouwens niets te maken met dat het universum het persoonlijk gemunt op je heeft. Neen hoor!

Het universum is bewustwording en dat werkt met wetmatigheden. Het is dus in je eigen belang ze te kennen zodat jij beter voor je eigen bewustwordingsproces kan zorgen, beter kan plaatsten waar het gebeurt en dat het in functie is van je groei, niets persoonlijks bedoeld. Bovendien is het in het belang van je persoon als van heel de mensheid dat je het ego goed kent en voorbij dit ego gaat leven.



Wat zijn nu die collectieve levenslessen?

a) Je eigen schaduw kennen en overtreffen

b) Authentiek in het leven staan. Weten wie je bent, ook op collectief niveau en vanuit de eenheid leven.

c) Ziekte is geen straf! Ziekte is een persoonlijk bewustwordingsproces. Een laatste wijze dat je ziel de krachten bundelt om je te doen ontwaken. Ik herhaal dit is volgens je contract, de lessen die je zelf gekozen hebt te doen, maar niet doet en in samenwerken met het universum. Deze laatste werkt volgens wetmatigheden.

d) Je karma die je wilde oplossen volgens je zielencontract aanpakken, dus ook aan je bloedkarma werken. Dat is nog wat anders dan het cultuurkarma dat vasthang aan de cultuur waar je in geboren wordt. Het is de bedoeling je hier ook van te onthechten.

e) Ziekte is een bewustmaker dat er innerlijke conflicten zijn die psychisch, emotioneel, rationeel, spiritueel aangepakt horen te worden om zo terug naar vrijheid te kunnen gaan in je leven.

f) Emotionele onthechten. Gehechtheid is goed voor een kind en een jong volwassenen, maar niet als het gaat om spirituele groei. Ego is pure gehechtheid en staat volledig in de weg van spirituele ontwaking.

g) Chaos in je leven is om controle los te laten en in overgave te gaan leven. Te stoppen met te leven volgens een plan dat je voor je eigen leven gemaakt hebt, maar in de overgave een leven voorbij je dromen te vinden. Ten tweede omdat het leven je uitdagingen brengt om daar mee te leren omgaan vanuit je zeil en niet je ego.

h) Je bent één grote ziel die aan een fysieke lichaam gebonden is en van daaruit zijn ervaringen doet waar die voor gekozen heeft ( maar vergeten is bij de geboorte). Je fysieke lichaam heeft een auraveld en chakra’s, een lagere zelf, hogere zelf en de 13 pre-stadia om te groeien tot je christus zelf. Het is dit Christus zelf dat je ware ziel is, maar op dat actief te hebben daarvoor heb je u weg nodig om terug in de bewustwording te kunnen komen. We zitten in de overgang naar het Watermantijdperk waar ontwaken en oplossen gevraagd wordt en dan nog wel met zeer stevige heftig periodes. Er is connectie mogelijk met dat eenheidheidwezen dat men ook wel eens de Christus in ons noemt.

i) Zware periode in je leven zijn periodes waarin jij de mogelijkheid krijgt om voorbij je ego te leven, samen te werken met universum. En deze zware periode (waar geen tijd op gezet kan worden) kan in diverse vormen voorkomen soms tot verschillende zware uitdagingen tegelijk samen. Het is hoe je er mee omgaat. Hoe je in de duisternis toch naar het licht kan grijpen? Hoe bereid je bent om met je schaduw te werken? Dit alles gaat zijn invloed hierin hebben. Je komt niet tot het licht door niets te doen in die zware periode en ik bedoel niet een fysieke activiteit persé, maar wel het innerlijke pad aan te gaan.

j) Leven vanuit je hart, je authentieke ik, ziel boven ego.




Het betekent ook dat dit niet te vermijden is. Dit willen vermijden is een uitdaging om het universum nog van die situaties (ziekte, problemen, weerstanden, ...) op je pad te zetten of dat je uitstel zet op deelname aan een healende reis voor jezelf.

Aanvaarding is de sleutel naast iemand hebben die je tijdens dit proces bij staat die er reeds geweest is. Het proces echt doormaken en de liefde als de wijsheid er uit halen.

De weg die zich hier presenteert is één van 2 keuzes: de ene is de weg van weerstanden (en angsten), de 2e is de weg van openheid en dankbaarheid door nu de stap te zetten voor de healing en die groei brengt.

Weet dat het universum je geeft wat je aankan, het is je mind (=ego) die je anders wil doen geloven. Angsten, weerstanden, innerlijke conflicten en uitstel volgen is de cirkel.



In spirituele gezondheid, vrijheid & ontwaking Wendy



Wekelijkse nieuwe podcast over "narcisme en gezondheid", klik hier

Je eigen ontwakingsproces een boost geven in deze tijden is nu de stap, klik hier

Wekelijks een nieuwe podcast over "ziekte terugbrengen op natuurlijke wijze naar gezondheid", klik hier

Wekelijks een nieuwe podcast over schaduw, ego en ontwaking, klik hier



Bronnen:

* Verborgen Wijsheden

* NLP

* Germaanse Geneeskunde

* persoonlijk leven




101 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page