top of page

Artikel staat onder deze aankondiging

Twijfel?
Proef tijdelijk van de academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Hoe puzzels een antwoord werden
Hoe meer ik me verdiep met mystieke wijsheden , hoe meer ik vind dat ik eigenlijk niets weet , maar ook dat ze zoveel geheim nog gehouden wordt. Waarom? Ik kan het enkel plaatsen in een geheel van een maatschappij waar angst nog steeds overheerst dat elke aardeling in zijn ware kracht zou staan. Want dan is er geen systeem meer nodig.

Ik vroeg me altijd af of we wel de sprookjes echt begrepen hadden zoals ze werkelijk hun boodschap in houden. Vanuit mijn eigen opvoeding als in de school ( een Christelijke school) werd ons altijd gezegd dat sprookjes gingen over waarden en normen. Iets in me vertelde eigenlijk dat het niet waar was!

Wat was het dan? Hoe zat het dan?

Mijn ogen gingen open , maar het was zo duidelijk en eigenlijk logisch toen ik tijdens Kabbala inzag en hoorde wat hun werkelijk doel was. Ik kon enkel een verwondering opbrengen voor twee kabbalisten (gebroeders Grimm) uit de geschiedenis die dit zo wonderbaarlijk in een verhaal had kunnen gieten. We raken enkel het topje van de ijsberg met wat ons meegegeven is in onze opvoeding van de school als van thuis uit.

Spiritueel hoogstaand werk dat door die broers in een verhaal gestoken is!


Een andere mooie ontdekking ! Toen ik in mijn laatste jaar humaniora zat had ik bij godsdienst de opdracht gekregen om samen met een klasgenootje ( een Turks meisje) de 5 pilaren van de grote godsdiensten te ontdekken. Nadien hoorde we er een voordracht over te geven. In elk boek kwam het woord overlevering naar voren en we vonden inderdaad de 5 gemeenschappelijke grondslagen die teruggebracht konden worden tot de oudste beschavingen, de oude filosofie die in mystieke scholen aangeleerd werden aan zowel meisjes als jongens. Een leer waar men meer dan 20 jaar zich mee bezig hield in die dagen omdat deze in alles terug te vinden was, zelfs de natuur. Ik vroeg me toen als af ; Wat is die leer? Interessant en waarom krijgen we dat vandaag niet meer? Die leer werd me als eerste stapje openbaart in 2012 als Kabbala. Dit bestaat als mystieke leer al van in de tijden van Atlantis en hoe dat het komt dat het eerst bij het joodse volk kwam heeft niets te maken met privilege maar met een geheel andere gebeurtenis.

Waarom gaat de ene wel gemakkelijk in het spiritueel groeien en de andere dan weer minder of zelfs niet? Hoe kan het zijn dat mensen vandaag nog steeds spiritualiteit als niet bestaande of onmogelijk houden? Waarom zijn er geesteszieken en mensen met een ziekte in hun lichaam? Hoe zit een zielencontract er uit en kan je daar iets aan doen?

Hoe meer ik me er in verdiep , hoe meer in versteld ben van de pracht , de antwoorden maar nog meer hoe de ontelbare stukjes van de grote perfecte puzzel zo in elkaar steken dat je voorbij de gordijnen van tijd, ruimte , plaats en illusie gaan kijken.


Er zijn doorheen de tijd al veel profecten (mannen als vrouwen) geweest die dit hebben doorgegven en nog is er zoveel van verborgen. Wil jij dat verbogene openbaren voor jezelf om het leven beter te vatten "als wat is leven eigenlijk?"?


love,

Wendy
PS>>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!
1 view0 comments
bottom of page