top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

I will love again ( Lara Fabian) (1999)

Updated: Jan 7


Zo af en toe komt er een tekst via een lied met bewustzijn, maar onder dit lied zit ook een groot inzicht dat ik ooit deed.


Dit lied is uitgekomen kort nadat ik een breuk had met iemand die toch wel een heel speciale plek voor mij in mijn hele zijn had. Ik was in die periode nog niets bezig met spiritualiteit en enkel zoekende hoe ik met de pijn, het verdriet, de rouw moest omgaan. Alles was zo ruw aanwezig in elke cel van mijn wezen. Ik droog niet enkel de pijn en het verdriet van die relatie die een stop had, maar er zat ook een pijn van geschonden vertrouwen, gevoel van verraad en een schaamtegevoel waar ik 20 jaar mee zou rondlopen.


In mijn omgeving kon ik enkel terecht bij mijn beste vriendin. Die ik alles vertelde. Mijn lieve hemel, universum ik had zelfs dat ik overwoog om in het klooster te gaan. De drijfveer was de schaamte, maar die beste vriendin hield met tegen met duidelijke inzichten. Hoe moest of ging ik verder met de draagkracht die er zat. Mijn weg leek helemaal ontspoort. De studies die ik wilde aangaan lukte niet, het verdriet maalde elke seconde door me heen. Een pauze om terug een andere richting in te gaan, maar het mislukte opnieuw.


En plots was Lara met haar song er!


Het CD’tje stelde ik af op replay, het leek te verzachten. Maar jaren later zou ik ontdekken dat dit soort muziek een schijn geeft in de verzachting want je duwt het rouwproces er mee weg.


Een ander inzicht dat ik vooral ook sterk haal uit deze periode is dat als je hart-deur niet open is er geen verwarring kan zijn. Verwarring was hoe ik met constant voelde,want verwarring is het conflict tussen ziel en ego. Het hart is maar een deur en zelfs kan je die deur niet voelen en voel je enkel negatieve emoties, dan kan zeer zeker die verwarring er zijn.


Laat ons kijken naar wijsheden die doorgegeven kunne worden vanuit deze tekst van deze song die je waarschijnlijk nog meer gaan verbazen of misschien zijn ze antwoorden.Dit is het origneel ( ik ga werken met de vertaling): Did I ever tell you how you live in me Every waking moment, even in my dreams And if all this talk is crazy And you don't know what I mean Does it really matter Just as long as I believe

I will love again Though my heart is breaking, I will Love again Stronger than before I will love again Even if it takes a lifetime to get over you Heaven only knows, I will love again

People never tell you The way they truly feel I would die for you gladly If I knew it was for real So if all this talk sounds crazy And the words don't come out right Does it really matter If it gets me through this night

I will love again Though my heart is breaking, I will Love again Stronger than before I will love again Even if it takes a lifetime to get over you Heaven only knows, I will love again

If I'm true to myself, nobody else can take The place of you But I've got to move on, tell me what else Can I do

I will love again Though my heart is breaking, I will Love again Stronger than before I will love again Even if it takes a lifetime to get over you Heaven only knows, I will love again

I will love again One day I know, I will love again You can't stop me from loving again, Breathing again Feeling again I know, one day, I'll love again


En dan nu de vertaling met hier en daar wijsheden bij 😉
Heb ik je ooit verteld hoe je in mij leeft?

Elk wakker moment, zelfs in mijn dromen

En als al dit gepraat gek is

En je weet niet wat ik bedoel

Maakt het echt uit?

Net zo lang als ik geloof

ik zal weer lief hebben

Alles leeft in elkaar, dat is de eenheid, de verbinding die er in het moment is. Echt wakker zijn wil niet zeggen dat je u ogen open hebt en ziet wat er in de wereld zich afspeelt, maar wel dat je weet dat de wereld een toneelstuk is van een droom dat zich afspeelt en jij de creator bent. De droom die je droomt in het toneelstuk is een lucide droom, net als dagdromen en dat maakt dat je verder verwijderd bent van het ontwaken. En ja, als je me niet begrijpt kan ik je enkel uitnodigen om te ontwaken. Geloof is iets wat instanties je vertellen zoals bijvoorbeeld het christendom, maar waar Lara het over heeft is eerder een woord dat vaak verkeerd vertaald wordt. Het gaat om vertrouwen in iets dat ver diep in ons of /en boven ons uit komt.
Hoewel mijn hart breekt, zal ik het doen

Opnieuw verliefd

Sterker dan voorheen

ik zal weer lief hebben

Zelfs als het een heel leven duurt om over je heen te komen

Alleen de hemel weet, ik zal weer liefhebben.

De moment dat het hart breekt is een poging van het licht om door te komen, maar of het doorkomt of niet is afhankelijk of jij het pad van ontwaking op gaat. Verliefd worden doet het ego, op iets wat het invult dat volgens het ego dat kennis genomen heeft met een vermoedelijke glimp van een zielsverwant. Het ego heeft enkel lief met alle beperkingen en gehechtheden. Het ego heeft geen echte weet van “LIEFDE”.

Het universum in je daar zit die echte “LIEFDE”.Mensen vertellen het je nooit

Hoe ze zich echt voelen

Ik zou graag voor je sterven

Als ik wist dat het echt was

Dus als al dit gepraat gek klinkt

En de woorden komen niet goed uit

Maakt het echt uit?

Als het me deze nacht doorkomt

ik zal weer lief hebben

Er zijn mensen op deze aarde die weten hoe helend de kracht van eerlijkheid en openheid is. Zij vertellen je wel hoe het met hen is, zij zijn de enigen die echt je tonen hoe het pad van verbinding start.

Sterf niet voor een ander, sterf aan het ego zodat je uzelf volledig bevrijd van elke grip dat het heeft en de pijnen, verdriet en lijden dat het je brengt.Hoewel mijn hart breekt, zal ik het doen

Opnieuw verliefd

Sterker dan voorheen

ik zal weer lief hebben

Zelfs als het een heel leven duurt om over je heen te komen

Alleen de hemel weet, ik zal weer liefhebben

Als ik trouw ben aan mezelf, kan niemand anders het aan

De plaats van jou

Maar ik moet verder, vertel me wat nog meer?

Kan ik doen

ik zal weer lief hebben

Het leven is wat door je heen stroomt, dat zijn dus niet de jaren dat je hier vertoefd op deze aardbol. Dus eigenlijk is de eindeloos.Hoewel mijn hart breekt, zal ik het doen

Opnieuw verliefd

Sterker dan voorheen

ik zal weer lief hebben

Zelfs als het een heel leven duurt om over je heen te komen

Alleen de hemel weet, ik zal weer liefhebben

ik zal weer lief hebben

Op een dag weet ik het, ik zal weer liefhebben

Je kunt me er niet van weerhouden om weer lief te hebben, Als jij je niet wil weerhouden om “LIEFDE” als stroom door je heen te hebben te gaan, ontwaak, leeft en ga voorbij het ego want het ego is disfunctioneel. De tijd van keuze om te kiezen om in ontwaking te gaan is voorbij . De disfunctionaliteit van het ego is te groot en de mensen heeft nodig dat er bewustzijn in een heel grote stap shift, dat kan enkel als jij echt voorbij dat ego leeft.Weer ademen

Weer voelen

Ik weet het, op een dag zal ik weer liefhebben

Als jij je niet wil weerhouden om “LIEFDE” als stroom door je heen te hebben te gaan, ontwaak, leeft en ga voorbij het ego want het ego is disfunctioneel. De tijd van keuze om te kiezen om in ontwaking te gaan is voorbij . De disfunctionaliteit van het ego is te groot en de mensen heeft nodig dat er bewustzijn in een heel grote stap shift, dat kan enkel als jij echt voorbij dat ego leeft. Niet op een dag, maar nu! Klik hier op te ontdekken hoe?


In hoger bewustzijn, vrijheid, ontwaking en natuurlijke gezondheid

Wendy

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page