Laat jij stress je verbinding met je ware zelf verstoren?

Updated: Aug 6, 2021Vroeger was ik iemand die een daglijst had om af te werken. Zelf vinkte ik er veel af, dan nog waren er op het einde van de dag veel puntjes onafgewerkt. Zo ging dit elke dag.

Herken je dat?


Tot ik eigenlijk fysieke klachten begon te krijgen stond ik heel weinig stil bij “stress”.

Ik had een idee dat stress enkel overtuigingen waren toen. Dat ze verder weinig deden.

Echter heb ik geleerd dat stress veel meer is dan een bundel aan overtuigingen.


Stress is een uitlokker van angsten, ja je leest het goed. Hoe meer stress je hebt, hoe groter de kans op angsten.

Maar stress zit ook in je beweging, je relaties, je voeding en medicatie tot hoe je cellen onderling met elkaar communiceren.


Soms dacht ik ook dat het waar was als men zei “gezonde stress is goed”.

Mijn leerproces heeft me compleet andere inzichten gegeven.


Er bestaan zo’n 5 soorten van stress die mee onderliggende oorzaken zijn bij een kwaal, ziekte. Of het nu kortstondig is of langdurig van aard. Het is dus van belang om echt je stress op zero te houden om je gezondheid te hebben. Positieve stress is een illusie.


Zolang we niet aan al deze 5 werken zal een kwaal, een ziekte niet definitief weg zijn. Omdat we simpelweg gaan voor verbetering in plaats van de oorzaken echt aan pakken.


Er is één soort stress die we noemen de traumatische stress die van in je kindertijd of wanneer het zwaarste trauma zich voor gedaan heeft in elke cel van je lichaam aanwezig is.


Heb jij nog steeds effecten die je vandaag in je lichaam ervaart, terwijl je aan een trauma werkt?


Het werken aan een trauma is goed, echter heb ik geleerd wat het belang is om iemand te hebben die je begeleid die weet heeft wat dit doet op celniveau, spiritueel niveau en op vlak van relaties tot zelfs de fysieke stressen die veroorzaakt worden op dit gebied door voeding. Psychotherapie draait te veel rond in het herhalen van de verhalen in plaats van de invloedskoorden te doorbreken.En dat laatste doet een transcendente aanpak wel.


Stressen zijn dus veel meer dan overtuigingen. Het is bloedkarma, voeding, relaties, .... en zoveel meer .....maar vooral hoe jij daar in staat en je zelfverantwoordelijkheid niet terug neemt. Je zelfverantwoordelijkheid nemen hier in is je kracht terug nemen.


Op dit moment wil ik je wat tips meegeven wat ik doe om mijn leven zo dicht mogelijk te brengen bij zero stress.


Stressreductie tot zero?

  1. Dagelijkse visualisaties

  2. Dagelijks een meditatie

  3. Ademhalingsoefeningen

  4. Werken met emoties op transcendente manier (iets compleet anders dan EFT)

  5. wees dankbaar

  6. Openheid in mijn agenda, zodat ik niets dan heb dat hoort gedaan te worden en compleet van de stilte kan zijn