• Wendy Mertens

Laat jij stress je verbinding met je ware zelf verstoren?

Updated: May 8, 2020Vroeger was ik iemand die een daglijst had om af te werken. Zelf vinkte ik er veel af, dan nog waren er op het einde van de dag veel puntjes onafgewerkt. Zo ging dit elke dag.

Herken je dat?


Tot ik eigenlijk fysieke klachten begon te krijgen stond ik heel weinig stil bij “stress”.

Ik had een idee dat stress enkel overtuigingen waren toen. Dat ze verder weinig deden


Echter heb ik geleerd dat stress veel meer is dan een bundel aan overtuigingen.


Stress is een uitlokker van angsten, ja je leest het goed. Hoe meer stress je hebt, hoe groter de kans op angsten.


Soms dacht ik ook dat het waar was als men zei “gezonde stress is goed”.


Mijn leerproces heeft me compleet andere inzichten gegeven.


Er bestaan zo’n 6 soorten van stress die mee onderliggende oorzaken zijn bij een kwaal, ziekte. Of het nu kortstondig is of langdurig van aard.


Zolang we niet aan al deze 6 werken zal een kwaal, een ziekte niet definitief weg zijn.


Er is één soort stress die we noemen de traumatische stress die van in je kindertijd of wanneer het zwaarste trauma zich voor gedaan heeft in elke cel van je lichaam aanwezig is.


Heb jij nog steeds effecten die je vandaag in je lichaam ervaart terwijl je aan een trauma werkt?


Het werken aan een trauma is goed, echter heb ik geleerd wat het belang ik om iemand te hebben die je begeleid die weet heeft wat dit doet op celniveau, spiritueel niveau en op vlak van relaties tot zelfs de fysieke stressen die veroorzaakt worden op die gebied betreffende voeding.


Stressen zijn dus veel meer dan overtuigingen.


Op dit moment wil ik je wat tips meegeven wat ik doe om mijn leven zo dicht mogelijk te brengen bij zero stress.


Stressreductie tot zero?

1. Dagelijkse visualisaties

2. Dagelijks een joodse meditatie

3. Ademhalingsoefeningen

4. EFT

5. Werken met emoties op zielenniveau ( iets compleet anders dan EFT)

6. De wet van de dankbaarheid

7. Dagelijks een wandeling

8. Openheid in mijn agenda zodat ik niets dan heb dat hoort gedaan te worden

9. Grenzen stellen

10. Non -toxische voedingsstijl

11. Uit toxische relaties stappen

12. Hart-ademen

13. Goede slaap

14. Traumaheling op cellulair niveau

15. Rustige levensstijl op ritme van mijn ziel

16. Positief zijn

17. Mijn integriteit behouden in elke situatie

18. Ego-werk


Het merkt je misschien op dat deze lijst anders is dan gelijk welk artikel dat je tegen gekomen bent over stress. Ik weet, dat is me ook al opgevallen!


Vaak gaat het over de 3 vormen in stress, maar ik vertrek hier over de 6 soorten stress. Het eerste is voor mij stress onderverdelen terwijl ik al start met in het begin 6 vertrekpunten. Dat vormt een verschil en maakt het gebied van stress veel groter om aan te pakken.


Je kan uit deze lijst al die punten nemen die je op een zachte wijze in je leven kan integreren.Mijn extra tips is:

- Neem je tijd er voor

- Zorg dat je het dagelijks toepast zonder te focussen op directe resultaten

- Geduld

- Gebruik een vast schema

- Overbelast je niet met wat je allemaal wil integreren


Wil je verder of diepere hulp dan mag je me zeker contacteren.


Love,

Wendy

PS:>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!


PS:>> PS>> Wil jij aan op een alternatieve wijze aan je gezondheid werken? Wil jij deblokkeren wat tussen jou en gezond zijn staat? Is je antwoord ja? Klik dan hierEen overzicht van gerelateerde artikelen?

- Hoe een kwaal je bewust kan maken.

- Weerstand, blokkades en gezondheid

- Zit er een bewustwordingsproces achter een ziekte?

- Het leven is een groeiproces waarbij één ....

55 views1 comment

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • YouTube

Wendy Mertens

contact

9140 Temse- Belgium

info.mertenswendy@gmail.com

BTW 0537.522.530

Vrijgesteld van BTW

 

 

 

 

 

 

medische disclaimer | mail disclaimer | algemene voorwaarden | privacy verklaring

 

©2013-2021 by Wendy Mertens

 

©2018 by Wendy Mertens. Proudly created with Wix.com
 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandelt,  niet verkocht.