• Wendy Mertens

Loslaten kan ook gemakkelijk gaan

Updated: May 8, 2020
Het begint hier eigenlijk met een verhaal van een ervaring die reeds een tijdje achter de rug is , namelijk  over een relatie die er toen was met Mariah ( even een fictieve naam  om de persoon te beschermen als haar privé te respecteren). Voor mij was dit een vriendschapsrelatie!

Herinnerend aan de eerste maal haar te hebben ontmoet. Dit was bij Mariah thuis. Mijn aanwezigheid daar was juist omdat voor het vastzitten op vlak van  “loslaten”. Grappig dat net nu dit voorbeeld vanuit mijn eigen ervaring hier neer te schrijven en dat het onderwerp “loslaten” toen zo een les was om te leren.

Herinnerend hoe zij toen “ziek” leek. Met de vraag naar haar gericht vanuit een meelevendheid of alles goed was met haar kwam er een respons ; “hoe weet jij dat er iets is? Ik krijg binnenkort een operatie”. En mijn antwoord op haar was; ” Het is alsof ze ’t inmijn hoofd leggen. En ’t is nodig , maar komt goed.” Ze knikte en bevestigde dat het nu de 2e maal was dat dit aan haar zo zei. Daar bleef de conversatie toen bij en we gingen verder aan het werk met de heling.


Mariah is op mijn aardse pad geweest tot 2015! De laatste jaren gingen we samen naar een doorlopende workshop. Voor mij waren er althans heel veel signalen van “vriendschap”. Ja met voorzichtig sprekend over mijn ervaring. Soms ga je lezen dat hier in dit artikel gelezen staat dat doorheen mij gekomen is vanuit mijn zoeken tussen de dimensies of vanuit mijn helderweten.

In het laatste jaar kwamen er voor mij redelijk wat inzichten en uitdagingen in deze relatie die hier een stukje gedeeld worden. Gebeurtenissen kwamen tot stand tussen mijn haar zoals het echt vast lag. Iemand die Mariah kende had reeds klaar en duidelijk tegen me gewoon gezegd “Mariah is van mij en doe er alles om dat zo te houden. Ik maak kapot wat jullie hebben.”

Ja, jaloersheid en bezitterigheid, maar het “weten” was er direct dat die vrouw het meende. De wijsheid kwam naar boven en begeleidde me. Het bespreken met Mariah was uitgesloten daar ze deze dame werkelijk verdedigde tegen andere als haar heel veel medelijden schonk.Wat te doen? Vanuit een diepe wijsheid ontvouwde zich ’t antwoord om dat wat er zich ook “speelde” tussen deze 2 vrouwen het te laten ontvouwen want het was hun karmische les. Ze hadden samen wat te leren in deze relatie.

Bij het  “zoeken” tussen de dimensies van de andere levens gaf mijn intuïtie aan dit te doen omdat het herhaling was van andere levens. De beelden bevestigdend inderdaad dat deze situatie zich als minsten 6 levens herhaalt had. En ondertussen zijn er 7 levens hierover gekend. Met dit inzicht kwam intuïtief het antwoord dat best was om de zielencontracten te laten ontvouwen; haar loslaten, laten leren uit deze herhalende situaties en simpelweg van haar houden.

Behoefte naar oplossing? Innerlijk wetende dat ’t juist was, doch heeft ’t even geduurd , een aantal weken, om in de liefde van het loslaten te komen te staan en daar te blijven staan.  Mijn “ego” had een behoefte om het opgelost en geheeld te zien doch het vertrouwen van mijn ziel keerde steeds naar boven “de oplossing ligt steeds vast” wat dat juist inhield is volledig losgelaten in het vertrouwen dat het universum dit wel invult en weet. Het loslaten bracht me een vrijheid en een stroom die terug vloeide met een “weten” vanop zielsniveau dat zoiets als een echter scheiding in een relatie onbestaande is. Ben blij haar ook het geschenk te hebben gegeven van vrijheid.

Liefdevolle groeten, Wendy©  27/11/2017Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

5 views1 comment

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • YouTube

Wendy Mertens

contact

9140 Temse- Belgium

info.mertenswendy@gmail.com

BTW 0537.522.530

Vrijgesteld van BTW

 

 

 

 

 

 

medische disclaimer | mail disclaimer | algemene voorwaarden | privacy verklaring

 

©2013-2021 by Wendy Mertens

 

©2018 by Wendy Mertens. Proudly created with Wix.com
 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandelt,  niet verkocht.