top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Oude zielen , hebben ook een ontwaking te doen!

Updated: Apr 14Toen ik vandaag een tekst las van Carine over het inzichten als oude ziel, kwam ik enkel tot de vraag …. Wat als je ouder en wijzer bent dan dit? Het enigste wat me binnen kwam is: gereïncarneerde meesters, maar allemaal hebben ze ontwaking te doen voor ze een vechter van licht of een ontwaker van licht kunnen zijn en andere de weg voorgaan. Andere helpen en tonen hoe het proces is.


Wat ik je ga vertellen is om je inzichten mee te geen, maar ook om mij beter te leren kennen.


Carine is een lichtvechter! Dat is wat anders dat een lichtbegeleider voor deze generatie te ontwaken zoals ik. Ik realiseer me dit al een tijd en ik heb geen behoefte om in deze mail of artikel je daar van te overtuigen, doch ga ik je vertellen hoe dit bewustzijn er is. Het stroomt contant door me heen, net of de kosmos me verhalen vertelt vanuit de stilte en de grootste puzzel aller tijden gewoon simpelweg in elkaar valt. Je vindt dit niet in een boek. En maar goed dat de kosmos doorstroomt en niet opslaat in mijn hersenen, ze zouden het niet kunnen vatten of bijhouden. Het is te groots, het is niet van mij.

Het voelt alsof aartsengel Metatron een bibliotheek van de mensheid en alles daarvoor, daar door, daar om heen, daar ver aan voorbij geopend heeft met een simpele kus op mijn voorhoofd.


Ik herinner mij allereerste leven dat ik wandelde op de aarde en hoe alles zich afspeelde. Dat is niet het enige, als ik met een cliënte bezig ben, herinner ik me direct hoe, waar, wanneer ik ze in andere levens op mijn pad had of dat die cliënt bij mij komt de kans om karma recht te zetten.


Ik zie geen problemen, maar uitdagingen en oplossingen. Ze kunnen zich letterlijk in mijn geestesoog voor mij als een waaier die zich opent, tonen. De uitdaging is het enige wat een oplossing kan beantwoorden, maar altijd zijn er 10-tallen. Nee dat is niet vermoeiend!

Een probleem bestaat enkel voor mij als er geen oplossing is, zoals voor de fysieke dood dat die niet plaats vindt. Het is een voorbeeld.


Ik heb geen angst voor de dood! Ik weet in elke vezel van mijn zielenwezen wat aan de andere kant is. Niets om angst voor te hebben, wel een onbeschrijfelijke plek die je “thuis” kan noemen. Het fysieke sterven waar mensen angst voor hebben is een aards einde, maar geen einde van je zijn.


Als kind en ook later kon ik gewoon in de stilte zijn, of met keiharde muziek op in contact komen met de stilte in mij. Ik vertoefde daar heel graag. Als ik in het bijzijn van andere was vroeg ik me altijd af waarom men toch zo graag kritiek geeft of roddelt. Ik aan de andere kant observeerde mensen en ik kon los door ze heen zien, ja zelfs de narcisten. Ik kon wel de narcist niet benoemen bij laat het me als richtingaanwijzer een categorie noemen. Als er een crisis opstak bleef ik rustig. Bij conflicten in huis was het zo dat ze altijd naar mij kwamen zodat ik een kant zou kiezen, maar Wendy deed dat niet want mijn antwoord was altijd “ga aan tafel zitten, luister en spreek met elkaar”. Dat ging natuurlijk niet met de narcisten die er tussen zaten. Ik vertrok dan meestal uit het gezelschap, die harde energie ging me niet af van het conflict.Alle chi-chi van de wereld interesseert me niet. Het is materiaal en heeft zijn functie, maar ik voel geen gehechtheden aan een baksteen, aan een kleed, aan een laptop of wat dan ook. Gehechtheden, zelf in volwassenrelaties kunnen veel obstakels brengen. Daar ben ik aan voorbij. Ik laat los, ik geef vrijheid, ik stel grenzen, maar de mensen die heel dicht bij staan doen dat ook. Die weten dat ik het niet nodig heb om ego achter na te lopen en ik sociale groepen heel de tijd rond te dwalen. Als ik ergens kom of weet dat de groep niet voor mij is, ga ik zelfs niet. Ik luister naar de wijsheid die doorkomt (en dat is niet hetzelfde als zeggen ik luister naar het gezang van mijn hart).

Mijn vrienden weten dat ze welkom zijn, maar zij weten ook dat ik grenzen stel. Dat is goede zelfzorg en zelfliefde als voedend voor mijn ziel. Integendeel mijn vrienden beginnen het over te nemen.

Ik hoef geen urenlange gesprekken, maar je komt ook geen millimeter verder bij onwaarheden bij me. Als ik een gesprek aanga dat verkies ik dat op een bewustvolle manier met zo weinig mogelijk ego invloed er bij. Dat kan momenteel enkel bij mijn vrienden.

Als er en zwaar toxisch persoon/narcist om me heen is, laat ik los, ga ik door en houd het contact op. Ik geef enkel nog aandacht aan hen die licht toxisch of onbewust toxisch zijn en bij mij komen om hier door te breken. Ik steek geen tijd in ego noch in personen die ego volgen, als het gaat om mijn persoonlijke kringen. Ik doe dit nu wel bij mensen zoals jij die een programma of cursus volgen om hen bij te staan in begeleiding, hulp, wijsheid, tools, middelen, transformatiestappen om voorbij ego te gaan en ontwaking te realiseren.

Ik heb misschien in jou ogen weinig vrienden, maar ik heb diepgaande langdurige wederzijdse bewustvolle relaties (vriendschappen) vooral met mensen die veel ouder zijn dan ik. Mijn beste vriendin toen ik kind was, was 55 jaar ouder dan ik. We konden heel goed opschieten en ik met haar een vriendschap gehad van 22 jaar. Wij hadden diepgaande gesprekken en wisselden veel wijsheden uit.


Hoog sensitief, empaat, en waarheidsverteller….. het is wat! Het duurde tot bijna mijn 30-jaren (wat eigenlijk op papier een getal is) dat ik doorhad toch wel in het kader van hoog sensitief te staan, maar ik begreep niet waarom ik letterlijk kon de gedachten, gevoelens, energieën van de ander letter voelen, kon benoemen. Het was later in mijn proces van narcistisch heling (dat door mijn waarheidsverteller zijnde sneller ging dan bij de doorsnee heling van narcistisch misbruik) dat ik er door de criminologe waar ik mee samenwerkte als de psychologe (beiden hadden meer dan 30 jaar ervaring en zaten in buitenland) dat ik tot de ontdekking kwam dat ik een zeldzame soort empaat was, een waarheidsverteller. Dat dit de oorzaak was dat ik al van kindsaf los kon zien wie er eerlijk, open, kwetsbaar was maar ik zag ook het ego, de manipulaties, de spelletjes, het toneelstuk dat hier op deze aarde door mensen gespeeld wordt. Het is door de begeleiding van deze 2 dames dat ik eigenlijk geleerd hebt om "narcisme" een naam te geven zodat ik andere kon helpen er richting aan te geven, niet om te benoemen als label, niet om te diagnosen.

Het was niet de eerste psychologe die me wezen op die natuurlijke “gave”, wat ik nu realiseer niet van mij is, maar het is de kosmos die door me heen stroomt. Lang heb ik niet met hen blijven samen werken als met de andere. Ik krijg het antwoord: je hebt de basis, jij bent wijs en ga nu verder. Jij kan dit alleen in tegenstelling tot de menigte in deze wereld. Ze hadden gelijk, maar ik wens het je niet toe. Ik raad het af dit proces alleen te doen. Tenslotte was ik niet degene die zei ”ik ben wijs”.


Waarom had ik dan zo een heftig ontwakingsproces nodig? Het was er een van armoede gecombineerd met 17 diagnosen aan ziekte, bijna alles kwijt raken dat ik had, volledig alleen staan en de heling van narcistisch misbruik.

Ten eerste heb ik weinig nood en behoefte om dit hele verhaal wat ik je vandaag vertel te vertellen, maar ik merk dat de behoefte en de nood langs de kant zit van de mensen zoals jij die artikels over brieven van me lezen.


Het was nodig dat ik op korte tijd mijn leven zo hard en drastisch op zijn kop had staan, anders had niet hier gestaan op het punt voor de corona pandemie begon, voor het schaduwtijdperk van verval dat nu aankomt zich inzet om een hulp voor je te zijn.


Ondanks dat er al veel stappen richting ontwaking waren zat ik voor heel dit proces nog vast in kennis zoeken, kennis vergaren en restanten van mijn ego die toch wel eens de kop opstaken.


Ik begrijp de verwarringen die mensen hebben die van zichzelf denken op het pad van spiritualiteit of gezondheid te staan, lees bezig zijn, en hun vermoeden dan bezig te zijn met ontwaking als zich belabelen in een ego overtuiging wakker te zijn. Heb er zelf ooit gestaan.


Mijn missie is juist hier jullie vanuit mijn ervaring rond ontwaking bij te staan in kleine zachte stapjes in plaats van dat je gestockeerd wordt door wat je allemaal te samen op je pad krijgt.

Ik heb 4 jaar aan die ontwaking gewerkt omdat het ervaring en praktijk vraagt, geen kennis om de wijsheden door je heen te laten komen en je hart helemaal open te hebben met connectie naar je ziel of noem het hoger bewustzijn. Het is meer om weer een richting aan te geven.


De belangrijkste lessen die ik hier ingeleerd heb zijn: zet je ontwakingsproces niet opzij als je iemand hebt die je kan begeleiden, negeren de signalen niet, focus je niet op wat afwezig is zoals geld of volledige gezondheid, denk niet dat het later nog kan, wie denkt alles te weten is niet ontwaken, dat het hart open is omdat je denkt gevoelens te hebben en als laatste wil ik je deze nog mee gegeven: dat je te oud bent om nog aan dit proces te starten of het alleen kan doen met alle heftigheid die er aankomt.


Ik houd van de mensen en van de mensheid, zelfs bij een narcist kan ik zijn essentie senseren en toch zal ik hier zijn voor zolang ik nodig ben, maar ik blijf van mijn “thuis” houden. Pas als je dit allemaal kan, ga je voelen, proeven wat eenheid is. Ik nodig je uit om samen mee met mij je eigen licht in de wereld te zetten door je ontwakingsproces te doen en de wereld te helpen ontwaken want ze is het waard. Samen bakens te zijn om een wereld in hogere trilling te brengen!


In hoger bewustzijn, vrijheid, ontwaking en natuurlijke gezondheid

Wendy

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page