top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Spiritueel ontwaken heeft invloed op milieubewust leven

Updated: Jul 9

Zorgen voor het milieu is een vorm van bewustzijn en getuigt van een aanvaarding als rekenschap geven aan alles wat leeft, dus ook de stenen. Ja, wij gaan door de traagheid der veranderingen in een steen niet direct in ons aardse bestaan zien dat een steen leeft, maar het bewustzijn is er wel. Alle, zijn ze energie en reageren ze op energie.


Ontwaking: waar heeft het mee te maken?


Hoe verloopt zo een bewustzijn?


Ikzelf ben was lange tijd vegetarisch. Vlees zie is als de energie van dat dier, de angsten en trauma’s van dat dier. Het zit allemaal in de cellen. Lange tijd at ik geen vlees tot ik een vorm van bloedarmoede had gekregen waardoor een minimale hoeveel noodzakelijk was. Ik ben dan echt gaan opteren voor vlees van gevogelte dat oude geworden was als de vrij loop had zonder gebruik van antibiotica of zo. Die emoties van het dier zitten vast in het lichaam, dat is ook bij ons zo. Dieren hebben zitten nog meer op dat niveau zitten. Voor mij is het dan zo dat als ik dierenvlees eet, ik mee de energie binnen neem van hun laatste uren. Vandaar dat ik dus echt zo een grens had gesteld en nog doe.

De energie van angsten, trauma’s die in vlees of vis of gevogelte zijn blijven hangen wakkert bij ons in ons lichaam iets aan. Er wordt wel vaak geschreven over het feit dat wij als mens carnivoren zijn, maar wist je dat dit onwaar is. Wij zijn zo geworden. Oorspronkelijk zijn we planteneters. Via plantaardige voeding als vegetariër kan je ook alles binnen krijgen en ga je vanuit mijn ervaring minder je ego in al zijn negativiteit voeden. Het wordt meer uitdagend als je een ziek lichaam hebt dat eerst terug naar het punt van gezondheid moet gebracht worden. Bij de meeste ziektes van het lichaam is dat heel weinig aan problematiek, maar er zijn van die uitzonderingen zoals anemie dat je een minimaal 'goed' vlees of vis nodig hebt.


De organen in het lichaam terug in de staat van gezondheid verkrijgen als behouden is dan een noodzaak, zeker als je echt volledig vegetarisch wil gaan als blijven.


Dus als je toch graag voor het vlees gaat, ga dan voor vlees van dieren die vrij hebben kunnen lopen als dat ze geslacht worden als gevolg van ouderdom en natuurlijke dood. Zo heb je die negativiteit in het vlees niet. Deze organische en natuurgerichte slachters zijn er in België, doch in de minderheid.


Ja, vegetarisch leven kan duurder lijken. En ja, het kan soms wel wat zoeken inhouden om te zorgen dat je alles van noodzakelijke mineralen als vitaminen blijft binnen krijgen, maar voor mij woog dat al af en was dat al positiever in mijn overgangsperiode van vleeseter naar vegetariër. In de praktijk komt het er op neer dat het eigenlijk goedkoper is.

Nu eet ik nog eieren en die zijn van vrij en loslopende kippen die enkel eitjes leggen wanneer de kip er zin in heeft. Ik betaal meer, maar de smaak en de gezondheidsvoordelen zijn er.


Het voordeel is dat als je dit een tijd toepast je minder in hoeveelheid gaat eten. Dat heeft niet enkel met deze voedingskeuzen te maken wel heeft werken aan ontwaking hier veel invloed op. Op dit moment wordt het nog goedkoper om op deze wijze te leven.


Welke andere stappen doe ik nog voor het milieu?


 • Ik koop plat water aan in glazen flessen. Enkel bij uitzondering zoals een overgangsperiode (de verhuizing); was het even plastiek, maar dat is dan snel wegwerken en terug overstappen naar glazen flessen water. De eerste keer betaal je iets meer, maar nadien - omdat je de bak met lege flessen inlevert - is dat eigenlijk weinig. Zo betaal ik voor 6 flessen plat water met inleveren van de bak slechts 1,36€

 • Ik gebruik herbruikbare tassen en een box voor inkopen te doen

 • Ik gebruik de auto enkel wanneer nodig

 • Ik groepeer uitstappen op dezelfde dag zodat ik het milieu zo weinig mogelijk belast.

 • Als ik naar een stad ga waar trams zijn, ga ik met de trein en neem ik daar openbaar ervoer om me te verplaatsen

 • Ik koop enkel aan wat ik nodig heb, met andere woorden ik zorg telkens dat de ijskast als de diepvries volledig leeg zijn voor ik naar de grote boodschappen ga.

 • Ik recycleer glazen bokalen om die te gebruiken voor het bijhouden van voorraad voor de keuken of om zelf gemaakte gefermenteerde voeding in op te leggen. Dat is beter dan het plastiek waarin meel vaak aangeleverd wordt.

 • In de winkel koop ik fruit in losse stukken of wat ik een kartonnen bakje zit. Of ik gebruik de herbruikbare fruit/groentezakjes.

 • Ik leer vaak veel bij van Evelien Green rond tips die milieuvriendelijk leven zijn. Mijn verwarming in huis staat op 17 of 18 graden. En dat is warm genoeg. Ik kan nog steeds een fleece gebruiken mocht het te koud zijn.

 • Ik verzamel mijn afwas van 1 dag, laat de afwasbak half vol water lopen en doe mijn afwas daarmee.

 • Ik gebruik heel vaak een snoer of verlengkabel waar een aan-uitknop aan is om na gebruik het volledig uit te zetten en zo verbruik van elektriciteit te minderen. Wat ik niet nodig heb, doe ik weg of verkoop ik. Waarom? Wel omdat iemand anders er wel iets mee kan doen, omdat het energie rooft als het er maar staat en je eigenlijk energetisch belast als het er maar staat of deel uitmaakt van een verzameling. Dit heeft dan weer nadelen voor de gezondheid. (je leert er alles over in de academie)

 • Wil je leren loslaten, wel begin met materie los te laten dat er maar staat waar je gelijk welk excuus voor gebruikt om het bij te houden.

 • Kleding wordt enkel aangekocht wanneer het nodig is. Ik ben een vrouw en ik heb een heel grote kleerkast waar 1/3 kleding in zit die ik nodig heb en verder gebruik ik ze om mijn bedlakens in te leggen, maar is nog open ruimte in en dat vind ik goed. Dat geeft ook een gevoel van ruimte. Ik heb één winterjas, één jas tussenseizoen en dat is voldoende. Als die stuk is, dan is het naar de winkel gaan. Idem met schoenen hoor. En voor de nieuwsgierigen. Ik houd maximaal 1 reservestuk per iets dat noodzakelijk is.

 • Ik koop groeten en fruit uit de onbespoten tuin van een organisatie waar ik ook nog mindervaliden mee steun.

 • Ik koop - als ik het nodig heb - gerecycleerd papier.

 • Als ik iets nodig heb zoals een toestel of dergelijk dan ga ik eerst kijken op tweedehands en in de kringloopwinkel voor ik naar een gewone winkel ga.

 • Ik heb zelfs een systeem gevonden voor goede en goedkope herbruikbare inktpatronen.

Zoals je merkt uit mijn voorbeelden kan je als je milieubewust wil leven toch veel ondernemen. Er is voor alles een oplossing en ja zelfs ik leer hier dagelijks over bij.Voorraden aanleggen?


Wist je dat voorraden aanleggen van alles een overblijfsel is van een houding van onze voorouders die de oorlog meegemaakt hebben. Wij moeten die patronen niet in stand houden hoor? Dat is niet leven, maar overleven. Een minimale voorraad en die eerst wegwerken gaat je energie in je lichaam als in huis doen stromen.

Academie OntwakenTips bewuste milieuvragen?


Rekening houden met het milieu is een bewuste manier van leven en je afvragen of: Ik heb ik wel echt nodig? Is het nodig dat ik het bij houdt? Welk excuus gebruik ik om het bij te houden? Koop ik enkel wat ik echt nodig heb? Wat kan ik nog veranderen om meer milieubewust in het leven te staan?... Welke soort groeten of fruit koop ik en wie steun ik er mee? Wat doe ik om alles snel afgehandeld te hebben en hoe onbewust ga ik dan om met alles om me heen? ….


Wat ik doe, doe ik uit respect voor natuur, planten, dieren, maar ook omdat ik stil sta bij de gevolgen in voor mezelf nu, mijn medemens en iedere mens die na mij deze aarde nog bewandelt. Het is volgens mij enkel een egoïstisch ego dat zegt enkel naar zijn eigen noden en wensen te kijken.


De beide kunnen best en gemakkelijk gecombineerd worden.


Het milieu is niet even nu belangrijk, maar voor iedereen en altijd!


Het vraagt dat ook een inzet van iedereen.


Let op! Milieubewust leven is geen teken van ontwaking. Iemand kan vanuit rationele overtuigingen deze stap gezet hebben.


Warme groeten, Wendy 

Wendy Relaties TV

Wendy Relaties TV
Wendy Gezondheid TV

Wendy Gezond TV
Wendy Ontwaking TV

Wendy Ontwaking TV


 6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page