top of page

Voel jij je soms slecht?Wel je focus – dus waar je aandacht heen gaat- bepaalt mee hoe jij je voelt.

Als jij je focust op wat afwezig is in je leven of hoe iemand anders moet zijn, dan kan ik je garanderen dat je gevoel eerder negatief is. Ik spreek uit ervaring. Van al die jaren dat ik me focuste op een wens , op het afwezig zijn van iets in mijn leven en hoe ik dat er kon krijgen.


Het tegenovergestelde is ook waar!


Als je u focust op wat je hebt dan kan er veel.


Focussen op wat je hebt kan gevoelens van dankbaarheid, gezegendheid als overvloedigheid doen toenemen.


Daarom dat ik ditmaal in mijn blog je wil helpen om meer focus te leggen op je positief gevoel. Ik vertrek hierbij met een ritueel dat ik zelf dagelijks doe.


Je hebt 3 schriftjes nodig om dit te realiseren.


Het gaat als volgt:

Dagelijks schrijf je tijdens een moment waar je dankbaar voor bent van die dag of van de dag ervoor. Je schrijft het neer in de tegenwoordige tijd. Waarom vraag je? Wel, simpel de wetten van het universum verstaan geen andere tijd. En als jij wil dat het werkt is dit de regel.


Je kan dankbaar zijn voor gelijk wat, maar je mag geen namen van mensen noemen. Het gaat om jezelf. Ik geef je wat voorbeelden.

- Ik ben dankbaar voor de liefde van mijn hond

- Ik ben dankbaar voor de goede gezonde woning waar ik in leef

- Ik ben dankbaar voor de eerlijke relatie die ik heb met de mensen die bij mij coaching volgen

- Ik ben dankbaar voor mijn dagelijkse, heerlijke en deugddoende wandeling tussen de paarden


Het tweede schriftje kan je gebruiken voor alles waar je voelt of merkt dat je overvloed in hebt. De regel van de tijd blijft hetzelfde.

Ik geef je terug wat voorbeelden:

- Ik voel me overvloedig van een gezellige, aangename warmte in huis

- Ik voel me overvloedig van open, eerlijke en wederzijdse relaties

- Ik voel me overvloedig in oprechte, welgemeende steun


Er zijn altijd zaken om dankbaar voor te zijn of om je overvloedig in te voelen. Het doel van deze dagelijkse oefening is vooral om ze te leren zien , te voelen en bij dat gevoel te komen. Door het oefenen ga je ook meer bij het gevoel doorheen de dag kunnen komen door simpelweg je focus te schiften.


En dan het allerlaatste schriftje gaat om gezegendheid. Gezegendheid is geen dankbaarheid. De truc die mij in het begin hielp om te zien waar ik gezegend is was, was letterlijk kijken naar wat ik allemaal heb en wat iemand uit Afrika misschien niet heeft. Het kan natuurlijk ook op een andere manier dat je kijkt naar iemand die je kent die in andere omstandigheden zit, dan een werelddeel zoals ik het vroeger deed. Nu heb ik dat echte niet meer nodig. De tegenwoordige tijd is hier het middel van uitstek. Als deze oefening wat meer tijd vraagt dat kan mogelijk zijn. Hier gaan we dan met wat voorbeelden.

- Ik voel me gezegend in het hebben van zuiver water

- Ik voel me gezegend in het ontvangen van het licht van de zon

- Ik voel me gezegend in een auto die me overal heen brengt waar ik hoor te zijn

- Ik voel me gezegend in het vertrouwen dat mensen me schenken


Ik stel je voor om elke oefening te minstens 90 dagen zonder onderbreking te doen. Anders herbegin je best. Je kan ze alle drie ook direct samen 90 dagen doen. Kies jouw dagmoment uit om daar tijd voor te maken zonder dat je toelaat dat iemand je stoort. Het is jouw focus moment. Dat moment kan ik de ochtend zijn , de middag, avond of voor het slapen gaan.


Maar houd dat uurtje of half uurtje voor jezelf. Laat zelfs je eigen excuus of welke reden dan ook niet in de weg komen te staan dit uit te voeren.


Enjoy!


Love,

Wendy

64 views0 comments

Comments


Wekelijks nieuwe live

bottom of page