top of page

Waarom vruchtbare vrouwen best geen kaneel gebruiken?



Kruiden zijn krachtig en hebben veel voordelen en desondanks neem ik de tijd om hier nu een artikel te wijden aan al de vrouwen die graag op natuurlijke weg aan hun gezondheid werken met daarbij gebruik te maken van planten. Er zijn 7 kruiden die vruchtbare vrouwen met beperkte maten en in bepaalde omstandigheden best NIET gebruiken.


Wat bedoel ik nu met vruchtbare vrouwen? Elk persoon van het vrouwelijk geslacht dat haar maandstonden (menses) heeft. Het zij regelmatig of onregelmatig.


Het eerste kruid waar ik met je naar kijk is kaneel. Kaneel heeft voordelen zoals het remmen van de groei van schimmels en bacteriën Kaneel werkt regulerend op je bloedsuikerspiegel. Het draagt bij aan een langzamere opname van koolhydraten.


Waarom is dat belangrijk? Als koolhydraten langzaam door het lichaam worden geabsorbeerd, vertoont je bloedsuikerspiegel minder pieken, wat beter is voor je gezondheid. Je alvleesklier hoeft minder vaak in actie te komen. Je honger naar snacks neemt ook af. Kaneel helpt om insulineresistentie tegen te gaan. Kaneel geeft ook een gevoel van verzadiging. Deze twee dingen werken mee om je gewicht op peil te houden. Kaneel voorkomt troosteten kaneel en gember thee Kaneel heeft iets troostends. Als het buiten koud en guur is, voorkom je een vreet- of snoepbui door jezelf te verwennen met een lekker kopje kaneelthee!


Echter zit er in kaneel de stof coumarine. Als je regelmatig hoge coumarine neemt kan dit leverschade veroorzaken en het remt de bloedstolling als kan het mogelijks een trigger zijn voor kanker.


PS coumarine zit ook in bloedverdunners!


Ik ga met jou kijken naar war courmarine doet:

Het remt de stolling.

Bloedstolling is het proces waarbij bloed, dat aan de lucht of aan andere oppervlakken dan de binnenkant van het vaatstelsel wordt blootgesteld, klontert en hard wordt. Het is een van de processen die bloedverlies bij verwondingen beperken. Bloedstolling is een buitengewoon complex proces waarbij vooral de bloedplaatjes en een groot aantal eiwitten in het bloed, de zogenaamde stollingsfactoren, betrokken zijn. Falen van de bloedstolling leidt tot een verhoogde bloedingsneiging en langzamere wondgenezing, terwijl een verhoogde stollingsactiviteit trombose kan veroorzaken.

Er zijn twee manieren waarop de stollingscascade op gang kan worden gebracht, de zogeheten intrinsieke (van binnenuit) en de extrinsieke (van buiten uit, dus er is interactie met de luchtketen.

Coumarine en coumarinederivaten remmen de werking van de stollingsfactoren II (een eiwit), VII (een vorm van bloedplasma), IX(belangrijke component die bij gebrek kan leiden tot hemofilie) en X (een enzym dat vitamine Ka nodig heeft) evenals de hepatische eiwitten C en S. Eiwit S wordt door de lever gemaakt en heeft eiwit C nodig als vitamine K. Deze 3 werken samen om trombose tegen te gaan en zijn belangrijk in het stollingsproces.


Vitamine K speelt een grote rol bij bloedstolling. Als je antistollingsmedicijnen/supplementen gebruikt die afhankelijk zijn van vitamine K dan moet je goed opletten er genoeg van binnen te krijgen. Het is dus geen oplossing om te combineren met extra vitamine K nemen want volgens wetenschappelijk onderzoek van de hoge gezondheidsraad (2017) werkt courmarine de opnamen van Vitamine K1 tegen en heeft dit effect op de botontkalking en verhogen het risico op osteoporotische fracturen. Ik meld dit er bij voor de dames die het lezen terwijl ze zwanger zijn want dan kan al bekkeninstabiliteit ontstaan als heb je vitamine K echt nodig voor de ontwikkeling van je baby.


Wat betekent dit simpel uitgelegd? Dames als je zwanger bent is het af te raden om kaneel te nuttigen en voor de dames die hun maandstonden hebben geef ik sterk het advies mee om de dagen voor als tijdens de maandstonden geen kaneel te eten. De ene vrouw is er meer vatbaar voor dan de andere, maar het effect is er wel,; namelijk dat je maandstonden hevig gaan zijn en je meer bloedverlies hebt. Neem je toch dagelijks of regelmatig kaneel en doe je dit maanden na elkaar ga je door het extra bloedverlies bloedarmoede ontwikkelen.


Bloedarmoede triggert dan niet alleen symptomen, maar ook ongeleerde bloedkarmische lessen uit de familielijn als dat het innerlijke conflicten naar boven haalt. Niet iets om mee te gaan spelen als je preventief dit kan voorkomen.

In spirituele gezondheid, vrijheid en trilling verhoging

Wendy


Bronnen:

· Vitamine K – De hoge Gezondheidsraad wetenschappelijk artikel 2017

· Wikipedia

· Persoonlijke ervaring

· Voedingsencyclopledie

· Echa

· Eos

· Sigmaal Dich

· Guide to Herbs & Nutritional Supplements

· NCBI


Recent Posts

See All

Gratis videoreeksen

bottom of page