top of page

Wat is kennis?



Al zeker geen waarheid, noch een wijsheid.


Het is een intellectueel iets wat overgedragen wordt en vooral een begrijpen vraagt

Het is niets waard als er innerlijk geen verandering komt, noch verandering in het gedrag en dat actie afwezig is.

Wat is kennis? Een goede vraag want de kennis die we als zoeker meestal gaan opzoeken is iets vanuit een interesse en dan is mijn vraag of het wel altijd het goede voor ons is?Het brengt me terug bij het onderwerp wijsheid, wat kennis niet is.

Wijsheid is onze ziel die spreekt, daar komt geen intellect bij te pas, wel intuïtie (Hey en dat is nu eens niet je buik die spreekt).

Wat gebeurt er als we de wijsheid in ons de mond snoeren en voorrang geven aan onze kennis?

Is kennis niet dat wat we onze scholen doorgeven? Is die kennis wel volledig?

Ik krijg hier en nu letterlijk door van niet. Het is onvolledig en te strikt geselecteerd, gebaseerd nog op zeer oude inzichten, noden, noodzakelijkheden en de vraag stelt zich, is dit nog relevant in een maatschappij die zo aan verandering onderhevig is en tracht vast te houden aan het oude, terwijl het oude niet bestaat.

Ik hoor vaak spreken dat onze maatschappij ziek is, maar is het niet zo dat wij degenen zijn die deze zieke maatschappij over de tijden heen hebben laten ontstaan. Dan zit de oorzaak toch bij elke mens zelf, alleen zo kunnen we vanuit dat microniveau terug het meso niveau gaan veranderen naar een gezondere maatschappij waar ieder geldt, waar gelijkwaardigheid echt bestaat.

Hoe zie jij kennis?


love Wendy


7 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page