top of page

Proef van de live online academie

Nu 1ste maand  -25% korting

Wat maakt een keuze goed OF fout?


Voor mij is een keuze eerst gebaseerd op mijn noden en behoefte, maar ook op wat voor mezelf noodzakelijk is.

Ik overweeg de gevolgen van iets voor mezelf.

En ik stel me de vraag: ben ik bereid de gevolgen er bij te nemen en te dragen.

Zonder die vragen vind ik niet dat je voor jezelf verder kunt.

Soms is een keuze als: ga ik nu blijven verder gaan op dit oude patroon of kies ik hier-en-nu om de stap te zetten naar iets wat me dichter brengt bij wat nodig is voor mezelf, mijn proces, mijn gezondheid, mijn leven. Ik kijk op die momenten enkel naar dat ene eerste volgende stapje. Ik houd me niet bezig met wat mijn einddoel is, want dan verlies ik de connectie om het te kunnen realiseren. De stap is veel te ver, te groot op die moment. Ken je dat gevoel?

Dan houd ik rekening met gevolgen voor anderen

Voor mij is keuze daarnaast luisteren naar mijn intuïtie zonder impulsief handelen.

Een keuze op basis van gevoel kan je heel sterk misleiden. Ik heb het hier over emoties volgen. Ik spreek niet over intuïtie noch over instinct noch over het rationeel analyseren.

Wijsheid is hier heel belangrijk! En ik leg wat verder uit waarom.

Ikzelf als de ander, beiden zijn we even belangrijk en waardig als het gaat om keuzen te maken. En dat is niet egoïstisch, maar zelfliefde als een warm hart hebben voor een ander en mezelf.

Waarom een keuze op basis van gevoel je heel sterk kan misleiden?

Gevoel is je zij-effect van je ego dat spreekt en het laatste om naar te luisteren

Een gevoel uit je ego is een vertaling van overtuigingen, angsten en dus weerstanden

Dit soort gevoelens blokkeren je persoonlijk proces en houden je blind.

Er zijn in werkelijkheid, maar 4 gevoelens die echt waarlijk een gevoel uit het hart zijn. En eigenlijk komen ze niet uit het hart. Zijn het geen gevoelens, maar stromen die werkelijk door je heen voeren enkel en alleen als je in contact bent met je ware zelf. Dan is ego afwezig en is wijsheid de begeleider.

Dan is nog instinct?

Dat kan een keuze zijn, maar weet jij het verschil tussen instinct en je ego-angsten?

Instinct voel je niet in je hart, noch in je buik. Instinct is iets dierlijks en wijsheid komt uit je ziel, maar alles van angst is je ego. En zelfs, nu ga je misschien nog zeggen Wendy het is me te vaag. Dat begrijp ik, want ik kan je dan enkel leren door als via alle verschillen te helpen leren censeren. Oeps een woord waar heel vaak niet van begrepen wordt dat dit niet hetzelfde is als een emotie voelen. Het heeft te maken met de verschillen leren kennen tussen de taal die je lichaam spreek, de taal van je ego, de taal van je ziel. En dat kan ik je niet verder uitleggen in dit geschreven stuk. Geen van de 3 is gelijk.

Is het waar dat als je eens een keuze gemaakt hebt dat je er dan bent?

Neen, zeker niet in de aanloop of tijdens een transformatieproces. Dan wordt je uitgedaagd door je oude patronen en overtuigingen om terug te gaan naar het oude.

Op die momenten is het echt nodig om bewust stil te staan bij de keuze en waar je heen wil gaan.

Het komt er dus op neer dat je dagelijks en gedurende momenten terug hoort te kiezen voor het nieuwe dat je wenst.

De vraag is beter: waarop baseer jij je als je een keuze maakt?

Als je een keuze gaat maken waarbij je u focust op het voorkomen van tekorten ligt de nadruk op tekorten. De effecten dat dit heeft is bijvoorbeeld dat je dan u weghoudt van de optie dat een bepaald programma je net kan leren om te voorkomen dat je tekorten herhaalt in de toekomst, maar door je te focussen om nu die tekorten te voorkomen en neen te zeggen tegen dat programma ga je dus de herhaling uit lokken.

Waarom?

De lessen die je werkelijk hoort te leren die hier bij naar boven komen hebben niet zo zeer te maken met geld, maar met onderliggende patronen, gedachten, overtuigingen, tot zelf hoe jij van jezelf houd, de zorg die je hebt als maakt voor jezelf. Ja, mensen hebben een fout idee dat als je geld tekort hebt dat je moet leren omgaan met geld, neen. Het is zoals symptoombehandeling bij ziektes. Mensen zijn ook van overtuigd dat medicatie de oplossing is omdat de symptomen dat zeer sterkt afnemen tot weg zijn. Maar wat er gebeurt is dat je eigenlijk de oorzaken niet aanpak, je hebt een zijspoor genomen.

Vergelijk het met een plant die haar bladeren verlies en je denkt dat door het water te geven je de oplossing gevonden hebt. Maar dan zie je dat het plant nog meer water verliest.


Centraal in het verhaal: als je niet de oorzaken kent van waarom die plant zijn bladeren verliest, je niet kent welke plant het is, hoe het allemaal in verband houd met het water, hoe de link is met de bodem waar de plant in staat, ga je geen verandering nog leven terug in die plant brengen.

In spirituele gezondheid, vrijheid en trillingsverhoging

Wendy Mertens


bronnen:

* eigen ervaring


Gerelateerde artikelen over leven

De wijsheid van leven activeren?

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page