• Wendy Mertens

Zoek jij naar je vertrouwen?

Updated: May 8Er was een tijd dat ik echt niet meer in mezelf vertrouwde. Wat daar mee toe had tot bijgedragen was dat ik een kleine verzameling van narcisten op mijn pad had gehad.


Wat eerst leek als een ervaring waarbij ik me verloren voelde, zoekende werd naar antwoorden transformeert zich op een moment in tijd naar iets dat een sleutel leek te zijn om heling te vinden in deze ervaring.


Mijn zelfvertrouwen was weg.


Ik was zeer voorzichtig in relaties die ik kende en nog meer bij nieuwe relaties.


De gaslighting had me niet goed gedaan. En dat doet het bij niemand.

Gaslighten is een techniek die puur draait om emotionele manipulatie. Ze wordt herhaaldelijk toegepast op dezelfde persoon juist om te zorgen dat de persoon zijn vertrouwen in zichzelf verliest. Maar daarnaast heeft het nog andere effecten zoals: twijfels, gevoel van verloren te zijn, terugtrekken uit te wereld en uit relaties. Ik noem dit wel eens psychische incest. Het is een gruwelijk spel om de andere persoon naar een kinderlijke en afhankelijke staat te brengen.


En voor zij die nu dit artikel lezen: ik hoor je hoor! Het is niet fijn en voel aan of je leeg bent gezogen als dat je niet meer weet waar je heen kan. Maar er is wel een weg.


De moment dat ik tijdens een coaching begon aan schaduwwerk te doen om te zoeken waarom ik ze aangetrokken had als empaat herinner ik me nog dat mijn zelfvertrouwen toen op -1 stond.

Tijdens het ego-werk( ook wel schaduwwerk genoemd) kwam ik in contact met een deel van die aantrekkingspunten. Het opende een wereld voor me.


Een wereld waarbij ik plots een deel van de linken begon te zien. Wat er voor mij achter zat. Hoe het ontstaan was en wat in mij aanwezig was dat het onderhield.


Je zou denken dat deze confrontatie eigenlijk je angstig zou maken of terugtrekken om er mee aan de slag te gaan. Het tegendeel was waar.


Ik kwam door dit ego-werk in contact met delen in mezelf die nu onder het licht kwamen te staan in plaats van dat ze in het duister bleven. Het bracht met zachtheid naar mezelf en ik boorde mijn eigen integriteit nog meer aan.


Het was zelfs zo dat mijn integriteit nog meer begon te groeien.


Ik voelde me innerlijk ook groeien. Niet in de zin van dat ik me groots voelde tegen over iemand anders, maar het voelde aan als dat mijn ziel begon recht te staan en groter was fysiek, psychisch, emotioneel , spiritueel ten op zichtte van mijn ego.


Ik was anders vanuit iets heel diep naar mezelf aan het kijken , naar de ander, naar de aantrekking, naar de wereld.


En sinds dien doe ik dagelijks aan ego-werk. Het is een schaduw om onder het licht te brengen. Door dit te doen wordt de invloed van het ego kleiner. De ziel kan doorbreken en leven.


Leven kan vloeien als de ziel gevolgd wordt.


Love,

Wendy


PS:>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!


PS>> Wil jij aan je vertrouwen werken? Wil jij deblokkeren wat tussen jou en liefde staat? Is je antwoord ja? Klik dan hiereen overzicht van artikels rond 'vertrouwen'

- Hoe trouw ben je aan jezelf?

- Tips om door te zetten in tijden dat het uitdagend is

- De 3 niveau's en de 4 vallen voor vertrouwen

Wendy Mertens

contact

9140 Temse

Belgium

 

 

 

 

 

 

medische disclaimer | mail disclaimer | algemene voorwaarden | privacy verklaring

 

 

©2013-2019 by Wendy Mertens

 

 

 

©2018 by Wendy Mertens. Proudly created with Wix.com


 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandelt,  niet verkocht.