top of page

De gevolgen van medrol waar men over zwijgt!

Updated: Jan 26


Medrol wordt veel voorgeschreven aan patiënten. Ik herinner me nog dat mijn grootoom tijdens de laatste 12 jaar van zijn leven het elke dag hoorde te nemen. De effecten die ik nu zo terug vond zijn haast niet alle die hij had. Zijn huid werd zo broos dat de artsen meermaals bij het steken van een baxter wegens uitdroging de ader in de hals hoorde te gebruiken bij hem.

De belangrijkste bijwerkingen in het begin zijn: maagdarmklachten, hoofdpijn en spierpijn. Ook kunt u last krijgen van veranderingen in emoties die kunnen leiden tot conflicten met anderen, vocht in uw benen of handen en heeft u meer kans op infecties, rond lopen met grieperig gevoel, prikkelende tranende ogen.


Is Medrol een ontstekingsremmer?

Corticosteroïden (Prednison®, Prednisolon®, methylprednisolone Medrol®, 'cortisone' in de volksmond) hebben een sterke ontstekingsremmende werking, maar de nevenwerkingen (maagproblemen, botontkalking en vermindering van de spiermassa) zijn ook belangrijk, vooral bij langdurig gebruik.

En dan staat er nog niet bij hoe de huid veranderd, snel blauwe plekken hebben tot lichamelijk veel pijn hebben dat je nog extra een medicatie zoals morfine nodig hebt.


Vaak is corticosteroïde een (laatste) redmiddel tegen hardnekkige ontstekingen, van huidproblemen tot zware reumatische aandoeningen. Maar wat vertelt men je niet over wat dit in je lichaam doet!

Symptomen onderdrukken is geen genezing, het resulteert op termijn in zieker zijn!


Medrol wordt ook vaak gebruikt om zogezegde “slechte cortisol” te verlagen in het lichaam.

Slechte cortisol heeft oorzaken die met meer andere ooraken te maken heeft dan voeding. Teveel beweging kan juist slechte cortisol bij bepaalde lichaamstypen verhogen.


Hoe zinloos is medrol bij slechte cortisol?

Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Het hormoon wordt aangemaakt in de bijnieren als reactie op een angst- of stressprikkel. Het is een manier van je lichaam om snel te handelen in stressvolle situaties: cortisol kan namelijk een boost aan je energieniveau geven, zodat je kunt vechten of vluchten.

Hoe herken je een hoge cortisolwaarde?

1. Je gaat slechter slapen

2. Je bent vaak vermoeid

3. Je immuunsysteem kan verzwakken

4. Je krijgt een buikje

5. Je hebt meer behoefte aan suikers

6. De bloeddruk kan veranderen

7. Je libido is verlaagd

8. Je hebt vaker last van een nerveus gevoel

9. Je hebt vaker last van negatieve stemmingen

10. Last van maag- en darmklachten

11. Last van rugklachten en hoofdpijn







Wat doet een corticosteroïde eigenlijk in het lichaam waar een arts je niet over spreekt ( weten ze het wel?)?

Het verandert het microbioom. Het microbioom is hoe jij samenleeft in je lichaam met de bacteriën in je maag, darmen en deze op de huid. Dit heeft als gevolg dat de bacterie op zich gaat veranderen waardoor goede bacteriën een herprogrammatie krijgen en dus slechte worden. Hoe meer slechte bacteriën in als op je lichaam, hoe meer de darmen als maag slechter verteren, hoe meer je uitslag krijgt op je huid. Door de herprogrammatie van deze bacteriën krijg je dus dat je gewicht verandert, problemen met huidziektes, concentratiestoornissen. De herprogrammatie gebeurt namelijk op een negatieve manier dat je dus met meer slechte bacteriën in de darmen gaat zitten.


Daarnaast is het bedoeld om ontsteking te verminderen, maar ondermijnt het de werken van het ontstekingsmechanisme in je lichaam waardoor dit nog minder goed gaat werken. Dit heeft als gevolg dat je lichaam op verschillende cellen gaat reageren als zijnde dat zij een vijand zijn. Dit geeft als resultaat dat het immuniteitsmechanismen verslechtert met als nadeel dat je lichaam symptomen gaat vertonen van een of ander immuniteitsziekte.

Ontstekingremmers ondermijn en dus je immuunstelsel waardoor het erger wordt en je meer een meer moet gaan nemen. Dat komt omdat arts die ontdekkingen willen demmen, maar niet met de oorzaken van de ontsteking werken, wat een genezingsbegeleider als ik wel doet.


Het moment dat je hersenen als orgaan worden aangetast door een medicijn, het medicijn je emoties verandert, gaat dit automatisch je ontwakingsproces ondermijnen.


Conclusie; het verslechtert je lichaam.


Hogerbewustzijn?

Voor velen onder jullie is dit nog een stap te ver in je proces als kan het zweverig klinken Je hoeft je er pas mee bezig te houden op het moment dat je de rest van je stappen door bent. En we starten altijd van een begin in de academie.

Dit gaat over spirituele groei. Maar zolang je hersenen invloed hebben van elk product dat schade brengt aan je hersenen en dus ook het destructief geheugen van elke cel in je lichaam activeert zoals medrol dat doet, ga je geen opening blijvend houden noch spirituele groei kennen.


Relaties? Als medrol zoveel negatieve invloed heeft op je lichaamscellen, je hersenen brengt dit negatieve gevolgen mee op je emoties. Denken wordt vertroebeld door emoties die onder invloed hiervan negatief versterkt worden. Je gaat dus echt niet het juiste beeld krijgen over jezelf als over je relaties. Dis mag geen reden zijn om je achter te steken door te zeggen "het is de medrol". Neen, want jij bent verantwoordelijk voor wat ij in je mond steekt.

Heb je een vraag over dit artikel? Wens je uw beleving mee te delen? >> laat het weten via “Comments”. Typ je tekst in plus klik op “enter” en dan hoor je te kiezen of je inlogt via je facebook of je Googleaccount.


In volle genezing

Wendy Mertens

PS niets uit dit artikel mag gekopieerd worden





Gratis videoreeksen

bottom of page