top of page

Leven zonder medicijnen?

Updated: Jan 26



Hoe vaak ik het ook hoorde; “je moet ermee leven”… dat ik me de vraag stelde “moet ik dat echt?” Is dit echt de enige weg?


Moeten is al zo een werkwoord dat weerstand geeft als maakt. Het maakt zelfs dat jezelf volledig blokkeert in heel je proces. En ik had zware bedenkingen bij artsen die zeiden Demoet ermee leven...


Ik wilde genezen!


Als sinds mijn kindertijd was ik bestempeld als een kind dat vaak ziek was. Ik herinner me zelfs nog dat ik het eerste leerjaar van de lagere school hoorde te herdoen. Men zei wel dat het grotendeels was omwille van de pesterijen van de leerkracht, maar men zag over het hoofd dat ik alle kinderziekten in 1 jaar gehad had en zelfs nog andere ziekten. Als baby ging men met mij naar de specialist. Laat ons het houden op een combinatie van beide.


In 2007 ging ik studeren voor mijn bachelor in de hoofdstat van België terwijl ik voltijds werkte in de privé sector. Systemische psychologische richting. Ik hoopte dat het me verduidelijkingen ging brengen. Nu terugkijkend was het de eerste van zoveel stappen op mijn weg naar antwoorden, naar diepte en transformatie om mezelf vrij te zetten van ziek-zijn.

Bah, ik wilde leven, leven, leven ….en vooral wilde ik liefde terug in mijn leven.

Ik wilde weg van de medicijnen. Ik had niet door op dit punt in mijn leven dat mijn "ego" nog de bestuurder was. Echter duurde het tot ik heel zwaar ziek werd met 17 diagnoses in 2017 dat de doorbraken elkaar volgenden, puzzels opklaarden, en ook klanten met verschillende diagnoses hun genezing vonden van een pad dat ik al lang opgegaan was om uit te zoeken hoe het zat


Psychologie gaf geen antwoorden op narcisme, dat vond ik pas bij criminologie en profiling.

(Ik heb er cursussen in gevolg, geen diploma)

De medicijnen gaven me meer nadelen dan voordelen.


En zo was er een pad dat zich over een periode van 17 jaar openbaarde. Hoe meer ik me er in verdiepte, hoe meer het me duidelijk werd dat er 12 essentiële domeinen waren waar ik vanuit een bewustvolle wijze shiften . En voeding noch beweging stonden bovenaan het lijstje.





– groot en klein- in ging brengen.

Zo ontdekte ik de linken tussen mijn bewustzijnsontwikkeling, spirituele groei, ziekte, familie, relaties, trauma’s, voeding, dagelijkse patronen, emoties en zoveel meer. Alles in mijn leven was gelinkt aan elkaar met één centraal punt: ikzelf. Dus was het ook aan mij om in mezelf te gaan duiken op elk domein.


Maar door de tijd begonnen mensen me ook te vragen hoe dat werkte, wat die domeinen waren en hoe zij daar zichzelf in konden helpen. Ik begon mensen op mijn levenspad te hebben die net als ik vrij wilden zijn van overleven, niet-vrij-zijn, … een reiki-meester alleen zijn bleek onvoldoende om dit diepgaand echt te schiften.


Ook de mensen op mijn pad hadden die ervaring. Welke? Dat familieopstellingen, energetisch werk zoals reiki en de focus op één van de twee of beiden niet diep genoeg ging voor blijvende transformeerde verandering naar "leven”, “gezondheid”,

Dan brak een nieuw hoofdstuk aan!


Ik help nu dus mensen op twee vlakken. En die eerste is dat zij een ziekte hebben om zichzelf prioritair in hun bewustwording te zien door die ziekte te transformeren naar wellness en gezondheid via het oplossen van alle innerlijke conflicten die de ziekte veroorzaken. Met als doel medicijnvrij te gaan leven. Dit kan gaan om een auto-immuunziekte, chronische leververvetting zonder alcoholverslaving tot een herhalende problematiek aan de heup bijvoorbeeld.


Alles doen om je zelf te healen. Terug of een nieuw hervinden van je gezondheid op gelijk welke vlak is je eigen waarde verhogen en je waardigheid aan jezelf als een geschenk geven.

Ons lichaam, ons bewustzijn is onze tempel en is het allerbelangrijkste dat onze ziel draagt.

Onze ziel doet zoveel om ons wakker te krijgen. Als er wat is met je gezondheid, is dit de orde in chaos van het universum dat samenwerkt met onze ziel om ons wakker te maken.

En het ego is de blokkade nummer één voor je ziel. Daarnaast …..



Het ego (+ je schaduw) creëert heel veel onder heel veel verschillende vormen van weerstanden, overtuigen,... tot zelfs ziektes toe.


​Wat ik uit mijn eigen proces geleerd heb, is dat die weerstanden webben zijn die ons gevangen houden en dat dit niet goed is voor ons ware wezen. We houden ons ware wezen gevangen terwijl het vrijheid nodig heeft.


​In tegenstelling tot wat ik vroeger er over inzag "als je weerstand voelt, is het best het niet te doen want dat is je buikgevoel"


Oké! Dit is zo het grootste missbegrip als fout die je kan maken op vlak van weerstand. Weerstand is je ego dat aan de haal met je gaat. En ja er wordt soms gesproken over fysieke weerstand, maar ik spreek dan over dualistische immuniteit.


Bij mij is duidelijker geworden in mijn leven toen ik begonnen was te veranderen door diepgaand innerlijk werk om naar de andere kant van het pad te raken. En jij kan dit ook! Wat ga je nu doen? Kom je mee in de School voor natuurlijke gezondheid & ontwaking?


Dit gezegd zijnde, wil ik je nog meegeven dat er een soort van CEO in elke cel van je lichaam is. Neen, niet je DNA. In dit deel van je cel zit namelijk de biologische link met je ziel. Je leest het juist! Er zit een biologische link, onderdeel in elke cel van je lichaam. Van hieruit is er dus met alles wat je denkt, doet, voelt, overtuiging invloed op je spirituele groei. Enkel transcendent werk draait de invloed ook om. Het blijft echter een "en-en" verhaal. Dit verklaart ook waarom mensen die niet aan transcendent werkt doen, geen spirituele ontwaking noch volledig hun gezondheid terug te hebben.


In volle genezing

Wendy Mertens

PS niets uit dit artikel mag gekopieerd worden





Gratis videoreeksen

bottom of page