top of page

De neveneffecten van medicatie gaan verder dan de bijsluiter zegt.

Updated: Apr 6



Op een bijsluiter staat wat noodzakelijk moet volgens een wet, dus niet alles wat men wetenschappelijk reeds ondervonden of bewezen heeft. Zo weet men al sinds meer dan 30 jaar hoe medicatie invloed heeft op je sociale omgang, je emoties als je rouwproces. Zelfs de beperking in hoe verre ze effect blijven hebben bij langdurig gebruik.


Dokters, veel mensen hebben de neiging ze snel te vertrouwen. Ze verkopen de medicijnen aan ons met woorden als of ze het enige zijn dat oplossing geeft. Terwijl je goed hoort te beseffen dat medicijnen geen oplossingen geven, het zijn letterlijk onderdrukkers van symptomen. Een oplossing is wanneer het symptoom weg is en je geen medicijnen nodig hebt. Maar daar zit het juist, medicijnen zijn geen oplossingen.


Ja, er zijn uitzonderingen. Dokters die naast hun studie geneeskunde zich zijn gaan verdiepen op de link met het psyche (mind, ego, emoties), voeding, kruiden, natuurlijke producten en soms zelfs huishoudproducten.


Integendeel, we worden vaak niet verteld van wat alle nadelen zijn. Het ergste veel mensen lezen de bijsluiters niet en artsen, maar niet als ze alternatieve opleidingen als aanvullend voeding in detail bijgestudeerd hebben, houden zich niet bezig met de gevolgen van de medicatie op het lichaam, de psyché, tot het spirituele aspect. Het spirituele aspect gaat voorbij de psyché en dit wordt wel eens hoger bewustzijn of ziel genoemd.





Op emoties en rouwprocessen

Elk medicament doet een van volgende twee: ofwel onderdrukken ze emoties en rouwprocessen, net zoals jij als persoon dat ook kan, of wel verdubbelen tot verdrievoudigen ze de intensiteit ervan. Om jezelf in heling te brengen ga je met emoties als rouwprocessen VERPLICHT horen om te gaan of je verergert de invloed die ze hebben op je lichaam, je denken, je relaties in destructieve zin. Dit heeft ziekte als gevolg. Ja, elke persoon die een ziekte heeft zich met onverwerkte rouw.




Voorbeeld

Kathleen, was iemand die zo ooit bij me terechtkwam met een felle overtuiging de rouw te hebben gedaan rond haar vader. Tot we samen er naar gingen kijken. Ze was verbaasd dat dit er nog zat als dat het verdient rond kinderloosheid volledig anders voor haar in elkaar zat. Kathleen had ervoor verschillende diagnoses zoals onder andere lupus. Na het volledige werk, alle diagnoses weg, heeft zij afscheid genomen van haar medicatie. De afbouw deed ze met de specialisten, de rest van het werk met mij. Nu werk ze terug deeltijds na 30 jaar thuis zitten met ziektes. Ze is nu 60 jaar.





Wat doen ze?

Ze onderdrukken de symptomen. Ze pakken de echte oorzaken van een ziekte niet aan. Plus ze maken op termijn het lichaam zieker en slechte in zijn functies. Dit laatste is de hoofdoorzaak waarom je meer medicatie hoort te gaan nemen op termijn tot levenslang met medicatie zit! De medische wereld heeft een houding van: een orgaan is ziek, d.w.z. functioneert niet zoals het moet, dus moeten we dat orgaan aanpakken. Medicatie heeft als langdurig nadeel dat het ontstekingsproces in het lichaam chronisch gaat disfunctioneren waardoor veel mensen op termijn zelfs klachten hebben van een of andere immuniteitsziekte.





Wat is een juiste aanpak? Oorzaken van een orgaan dat disfunctioneert bijvoorbeeld liggen niet in het orgaan zelf. Dit is NOOIT zo. Symptomen zijn signalen die al jaren aan het opstapelen zijn in je lichaam. Vaak is dat al in opbouwende lijn meer dan 10 jaar in je lichaam aan het zoeken. Er zijn namelijk altijd 12 domeinen die uit balans zijn in je leven die gelinkt zijn aan die oorzaken waardoor je die domeinen moet aanpakken. Doe je dat, dan gaat het zieke orgaan genezen. Dus de mensen die denken, ik pak even snel mijn voeding aan en zoek zomaar wat op.


Wel dan pak je maar 1/12 van de oorzaken aan op voorwaarde dat je juist zit. Weet jij hoeveel mensen ik al als client gehad heb of heb die voeding of dieetleer gestudeerd hebben die hun lichaam nog de foute voeding geven.







Wat doen ze met je mitochondriën?

Dit is de kern van elke cel in je lichaam. Wel de onderdrukken bepaalde communicatievormen, maar de conflicten die in je leven blijven bestaan, tussen de cellen onderling als in de cel. Dit heeft als gevolg dat ook je lichtkarretjes, waar het licht van je ziel mee communiceert, geblokkeerd worden. Als je die conflicten onderdrukt of verergerd, krijg je hetzelfde effect als met je emoties.





Medicijnen zijn gebruikt voor

Tijdelijke onderdrukking van symptomen zodat ingrepen kunnen uitgevoerd worden in levensnoodzakelijke omstandigheden. Ze zijn niet ontwikkeld voor langdurig gebruik, want dat heb je dat ze niet meer werken waardoor een verandering van product nodig is, een verzwaardering van samenstelling plus een aanvulling van andere medicatie juist omdat ze hun werking niet doen. Ziekte (dus ook kwalen en ongemakken) is dus ook niet een proces om symptomen te onderdrukken, maar wel om van te leren.

Wat ik ook deel dit is een belangrijke boodschap met nadruk: ga niet direct stoppen met je medicatie noch aan zelfmedicatie doen zonder begeleiding. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Zo gaat je lichaam bij diverse medicatie zelfs reacties van 'behoeftigheid' (te vergelijken met verslaving) vertonen. Maar ook is je lichaam gewend aan die vorm van onderdrukking. Je hoort dus al een stuk in de verwerking van alles zitten voor en kan afgebouwd worden. Je gaat dat ook zien aan je medische resultaten. Zo kan je nog met de arts die je normaal begeleidt de afbouw doen, terwijl je met mij de rest doorwerkt richting zo laag mogelijke dosis tot niets.

Wat is deel is puur educatief. Wil je de medicatie afbouwen en /tijdelijk schiften naar alternatief en contacteer me dan op mail: info.mertenswendy@gmail.com





Hogerbewustzijn? 

Voor velen onder jullie is dit nog een stap te ver in je proces als kan het zweverig klinken Je hoeft je er pas mee bezig te houden op het moment dat je de rest van je stappen door bent. En we starten altijd van een begin in de academie. 

Dit gaat over spirituele groei. Maar zolang je hersenen invloed hebben van elk toxische relatie dat schade brengt aan je hersenen en dus ook het destructief geheugen van elke cel in je lichaam activeert, ga je geen opening blijvend houden noch spirituele groei kennen.





Relaties? 

Als relaties al zoveel negatieve invloed heeft op je lichaamscellen, je hersenen brengt dit negatieve gevolgen mee op je emoties. Denken wordt vertroebeld door emoties die onder invloed hiervan negatief versterkt worden. Je gaat dus echt niet het juiste beeld krijgen over jezelf als over je relaties.





Fysieke stress

Wist je eigenlijk dat medicatie door dat het een chemisch product is, juist door zijn samenstelling als de combinatie met de neveneffecten een fysieke stress op het lichaam nalaat. Dit heeft verder het effect dat het immuunsysteem reacties gaat leveren zoals onder andere bijkomen, omdat de 'overlevingsmodus' geactiveerd is. Maar omgekeerd kan ook. Zo is het geweten dat bepaalde medicatie die mensen met een borderline persoonlijkheidstoornis nemen zorgt voor gebrek aan eetlust waardoor deze mensen wel een de indruk kunnen geven van anorexia hebben.


Wat ik ook deel dit is een belangrijke boodschap met nadruk: ga niet direct stoppen met je medicatie noch aan zelfmedicatie doen zonder begeleiding. Dit kan ernstige gevolgen hebben. Zo gaat je lichaam bij diverse medicatie zelfs reacties van 'behoeftigheid' (te vergelijken met verslaving) vertonen. Maar ook is je lichaam gewend aan die vorm van onderdrukking. Je hoort dus al een stuk in de verwerking van alles zitten voor en kan afgebouwd worden. Je gaat dat ook zien aan je medische resultaten. Zo kan je nog met de arts die je normaal begeleidt de afbouw doen, terwijl je met mij de rest doorwerkt richting zo laag mogelijke dosis tot niets.

Wat is deel is puur educatief. Wil je de medicatie afbouwen en /tijdelijk schiften naar alternatief en contacteer me dan op mail: info.mertenswendy@gmail.com 





Heb je een vraag over dit artikel?

Wens je uw beleving mee te delen?

>> laat het weten via “Comments”. Typ je tekst in plus klik op “enter” en dan hoor je te kiezen of je inlogt via je facebook of je Googleaccount.


Warme groetjes

©Wendy

PS niets uit dit artikel mag gekopieerd worden



Recent Posts

See All

Gratis videoreeksen

bottom of page