top of page

Ken je de 3 ongekende effecten van voeding ?

Updated: Jan 26


3 gezondheidseffecten van voeding


Voeding is er niet om ons te vullen, maar wel om ons lichaam dat te geven wat het lichaam vraagt in functie van de noden van het lichaam. Dit is lichaamstaal begrijpen. Al te vaak hebben we geleerd om voeding te gebruiken om niet te voelen en emoties weg te doen, om voeding te gebruiken in de zin van “goesting in” en zo ons ego te voeden. Zelfs de interpretatie "ik heb zin in chocolade" is niet het lichaam dat spreekt, maar je ego dat een foute invulling geeft aan de signalen dat het opmerkt. Voeding is er om je lichaam te onderhouden., cellen in hun kern te helpen gezond zijn, organen goed te laten functioneren.


Goede voeding is niet alleen gezond maar bewust en in functie je lichaam als in functie van de healing van de ziekte die je hebt. Geen enkel dieet gaat dus voor elke persoon de juiste zijn. Laat staan dat een dieet al goed is voor iemand. Je merkt het direct op van zodra je medicatie wordt voorgeschreven door een arts. Voeding op maat van de lichaamstaal en die je trilling verhoogd wel.

Ben je ziek? Overgewicht? Of wil je u trilling verhogen?

Dit is een artikel dat ik toewijd aan elke persoon die met voeding op een wijze wil omgaan om zijn ontwaking, trilling, lichaam of innerlijke staat in een transformatieve op een gunstige doorslaggevende wijze wil beïnvloeden met blijvend resultaat. Ik geef graag nu je al mee dat voeding bewustvol inzitten voor deze resultaten een verschil in je leven maakt van 40 tot 50%. Dat wil dus niet zeggen dat als je toch nog junk eet je een gunstig verschil gaat hebben. Nee, junk gaat altijd de trilling omlaag halen. Die trilling kan zelfs lager gaan dan chakra 1.

Een voorbeeld (gebaseerd op waargebeurde feiten)

In 2012 had ik 72 uur na elkaar niet kunnen eten, drinken, kon ik niets binnen houden noch kon ik naar de kleine of grote wc gaan. Door toedoen van opeenvolgende acties die laatste dag kwam ik uiteindelijk in de spoed van UZ in Antwerpen terecht. Daar stelde men vast dat mijn darmen waren stilgevallen. Dat was toen voor mij de aanzet om alles te leren over bewuste voeding die leidt tot onderhouden of deel is van een gezond lichaam terug hebben. Het bracht met zelfs bij voeding die invloed op ontwaking heeft.

Waarom is niet elke voeding zomaar goed voor je?

Voeding die klaargemaakt bij de bakker, winkel, traiteur, ... is bevat kleurstoffen, E-nummers, suikers en soms zelf ingrediënten die niet vermeld staan op de verpakking. Eens ze in je lichaam komen je energieniveau (ik verwijs naar je trilling) naar beneden halen, je cellen vervuilen, zorgen voor miscommunicatie tussen cellen, aanzetten tot mutatie van cellen en toxines nalaten in organen zoals je lever. Daarnaast hebben ze een verkeerde invloed op je hypofyse en epifyse die van cruciaal belang is voor je ontwaking. Ik zeg je nu al dat elke vorm van voeding die ziekte mee onderhoudt een negatief effect heeft op je hypofyse.

Je hersenen gaan onder invloed van deze stoffen reacties geven zoals wel bij mensen die drugs nemen. Daarnaast ga je zaken opmerken als geheugen, problemen, evenwichtsproblemen, auto-immuunziekten, ..., Met andere woorden je begint een proces van verslaving en de hersenen gaan je doen verlangen naar die stoffen. Je voelt je meer vermoeid, je snakt meer naar deze stoffen en de cirkel is begonnen. En zodra dat ziektes zicht presenteren of symptomen, zijn je chakra's (die bepalen mee je trilling) in ongezonde tot blokkerende toestand.

Je cellen gaan onder invloed van de voeding die binnen komt overtuigingen, die in elke cel om dat geheugen van cellen met hersenen uitwisselt, activeren. Je gaat je dus eerst euforisch voelen onder invloed van die overtuigingen die geactiveerd zijn, maar na een tijd ga je negatief denken versterken, nog erger maken. Cellen gaan hun functionaliteit als trilling verliezen. Ze gaan dus van een trillingsniveau 6 naar 1.

Voeding heeft zelfs invloed op het activeren of laten slapen van bepaalde stukken in je DNA die gelinkt zijn aan patronen, overtuigingen, onbewuste overgedragen processen van je voorouders. Heb je u al eens afgevraagd hoe het komt dat je een bepaald destructief gedrag vertoont zonder dat je ouders het doen, maar als je graaft in de familielijn merk je dat er een overgrootouder dat ook deed? En waar gaan we dan de fout in? Natuurlijk Door te denken dat dit DNA is. Nee, het is een ongeleerde, niet opgeloste les van die voorouder die jij door je positie in het gezin en vanuit bloedkarma activeert. Met andere woorden jij moet de les van die voorouder oplossen.



Ziekte is te genezen zonder medicatie

Voeding maakt 40 tot 40% van je genezing uit als dat het je trillingsfrequentie verhoogt!

Toxische voeding is alles dat voorbereid is tot in blik zit. Het is dus beter om verse voeding zelf klaar te maken, maar daar stopt het echter niet. Je kan zonder dat het weet nog producten gebruike die bovenstaande effecten nog steeds activeert.

Bewustvolle voeding is voeding in functie van je gezondheid te bevorderen en de ziekte, kwaal te stoppen, maar ook in functie van je ontwaking. Dat betekent met andere woorden dat een voedingsstof voor een bepaalde persoon toxisch is, terwijl ze op de lijst van gezonde producten staat, maar voor een persoon met een speciale ziekte of kwaal dus ook toxisch kan zijn. Daarmee bedoel ik dat ze dus het genezingsproces tegenhoudt of dat het voeding is die je lichaam geen meerwaarde biedt.

Bewustvolle voeding kan tijdens het genezingsproces beperkter zijn tot de moment je helemaal door het proces bent. Dan kan je zachtjes terug introduceren.



Vaak hoor ik mensen zeggen: “Wat ga ik dan eten?” of “Amai, dat wordt dan heel beperkt”. Als je het zo bekijkt ga je nergens komen met heling, maar van mijn persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat er veel meer voeding en wegen zijn om lekker, bewustvol, gezond en zelfs met nagerechten te eten/koken dan wat u voor mogelijk nu kan houden.

Bijvoorbeeld “tomaten” voor mensen met volwassen reflux (en ja er zijn nog andere diagnoses waar die best weggelaten wordt) is dit net een product dat reflux uitlokt en genezing tegenwerkt waardoor medicatie voor de reflux nodig blijft. Dan liever tijdelijk geen tomaten en de diepe oorzaken van reflux genezen die op 12 oorzaken zit waar voeding, maar eentje van is, dan medicatie die op termijn kankers uitlokt, meer problemen met de maag, problemen met de gal en lever.

Medicatie voor reflux lost te reflux niet op, het beperkt het maken van zuur wat je nodig hebt voor de vertering. Er is dus meer nodig dan enkel voeding veranderen. Ze hebben ook nadelen (bron:www.gezondheid.be): *risico op dementie

*spierkrampen

*je kan slecht rauw voedsel eten (wat juist goed is voor de maag)

*vroegtijdig overlijden

*beperking opname eiwitten en vitaminen in het bloed

*verhoging kans op longontsteking

*verhoging verlaagde opname ijzer

*verhoging bacteriële infecties maag

Calorieën tellen is je lichaam aanzetten tot uithongering!

Wat is een calorie? Een calorie is de hoeveelheid energie die nodig is om 1 gram water met één graad Celsius te verwarmen. Omdat dit erg weinig is, rekenen we meestal in kilocalorie, afgekort kcal.

Maar: als de spijsvertering zwak is, worden de meeste calorieën niet verbruikt, en dit betekent dat er veel onverteerd voedsel in de darmen achterblijft en het lichaam niet genoeg energie ter beschikking krijgt. Er ontstaat zeer snel een vicieuze cirkel van toxine-opslag in de vitale weefsels en organen van het lichaam door de vertraagde spijsvertering, stofwisseling en bloedsomloop. Het lymfesysteem raakt verstopt en houdt grote hoeveelheden vocht vast waardoor men er bij overgewicht ook gezwollen gaat uitzien. Overgewicht is een teken dat je spijsvertering niet goed werkt waardoor een chronische toxiciteit ontstaat in je lichaam. En dan ontstaan er ziektes rond metabolisme, suikerziekte, darmen, lever, stofwisselingsziekte, ….

Het tellen van calorieën is het vertragen van je stofwisseling wat op lange termijn leidt tot bovenstaande. Ik ben zo een voorbeeld daar ik vroeger – omdat ik 5 kg teveel woog - van dieet naar dieet ben gegaan. Niemand in het gezin van oorsprong begreep noch wist hoe als wat gezonde voeding was. Men was bezig met de buitenwereld.

Dieetvoeding bevat veel toxines die juist uitlokken dat je dikker wordt en je lichaam zieker maakt.

Alles wat toxisch is voor het lichaam, moet ofwel verwijderd worden of opgeslagen worden. De meest voorkomende plek waar ze opgeslagen worden is vet. Je lichaam reageert dus wijs door meer vet op te slaan als het de toxines er niet uit krijg.

Toxines zitten in onze voeding, drank, water, medicatie, straling en ze worden als een neveneffect van mutaties in het lichaam als bijproduct geproduceerd. Het lichaam doet dat om de schade te trachten te neutraliseren.

Als je dus veel eet en leeft volgens het ritme van deze moderne maatschappij, gaat je lichaam sneller moeten werken om ze sneller uit te schakelen. En daarom is vet een goede plek, het is een goede buffer, zo beschermt het vet je van de toxines tot je lichaam bereid is ze los te laten. En om los te laten moeten vetten verbruikt worden als dat je een detoxerende levensstijl nodig hebt.


Er zijn dan ook de uitzonderingen dat een lichaam geen opslagplekken gaat gebruiken, maar letterlijk gaat stockeren in bepaalde organen zodat deze uit balans zijn met als gevolg een ziekte aan dat orgaan. Ik spreek dan over bijvoorbeeld de lever en leververvetting.


Diëten heeft ook als nadeel dat het metabolismen verlaagd wordt en dat geeft nog 13 andere gevolgen met zich mee.


Wat als je nu een detoxonerende levensstijl hanteert en tot nog toxines binnen neemt? Dan ga je vooral zaken als vermoeidheid en ontstekingen opmerken in je lichaam.


Voeding die je eet heeft invloed op je handelen, dneken als je emoties!

Simpelweg uitgelegd ontstaan emoties door ons eigen toedoen maar ook door het microbioom in je darmen. Want in dat micorobioom zitten goede als slechte bacterieen. Elke bacterie bestaat uit dna , dit dna gaat in interactie met elke cel in ons lichaam. Zo ontstaan er emoties of worden emoties versterkt tot verkleint door deze uitwisseling. Maar je mag niet zomaar zeggen "het zijn mijn darmen die de oorzaak zijn van mijn emoties".Neen, door transcendent werkt maar ook voeding, beweging, oragnen in volledige homestatische balans te brengen heb jij invloed op je lichaam, je emoteis, je relaties, je denken tot zelfs dat die slechte bacterieen veranderen!


Dit gezegd zijnde, wil ik je nog meegeven dat er een soort van CEO in elke cel van je lichaam is. Neen, niet je DNA. In dit deel van je cel zit nameljk de biologische link met je ziel. Je leest het juist! Er zit een biologische link, onderdeel in elke cel van je lichaam. Van hieruit is er dus met alles wat je denkt, doet, voelt, overttuiging inlvoed op je spirituele groei. Enkel transcnendent werk draait de invloed ook om. Het blijft echter een "en-en" verhaal. DIt verklaart ook waarom mensen die niet aan transcnedent werkt doen, geen spirituele ontwaking noch volledig hun gezondheid terug kunnen hebben.


In volle genezing

Wendy Mertens

PS niets uit dit artikel mag gekopieerd worden




 




meer info over www.mertenswendy.com

 

Wendy Relaties TV










Wendy Gezond TV









Wendy Ontwaking TV








 


Gratis videoreeksen

bottom of page