top of page

Hoe je mindset je gezondheid bepaald op deze 3 manieren




Waarom kom ik nu naar jou met dit artikel?

Wel ik merk dat mensen nog steeds in overtuigingen zitten dat voeding de enigste oplossing is als je een diagnose van een ziekte hebt. Die diagnose kan ook simpel symptomen zijn of een kwaal zoals handen die verkrampen. Anderen zitten met de overtuigingen dat de ziekte vastligt in het DNA. Sommige geven gewoon op omdat met het idee volgt dat eens de pilletjes er zijn men de oplossing heeft. Een laatste groep ziet op tegen het innerlijk werk als laat zich verleiden door de lijst van werkpunten Zij zijn vaak tevreden met “ het pilletje doe nu zijn werk”. Doch merk ik dat deze groepen van mensen echt zich op het spirituele pad begeven om aan zichzelf te werken.

Ik ben hier om jullie allemaal wakker te schudden gebaseerd op mijn eigen geschiedenis in diagnoses.

Ik had toen ik aan mijn proces begon had in totaal 17 diagnoses. Ik vertel in de preventie groep op de website er veel meer over. Ja, ik was een krak in het verzamelen (wat ook nog eens iets is dat zijn bewustwording brengt op zich). Ik vertel het met een joke. Zo klinkt het maar het komt er op neer dat ik mezelf liet meegaan met de menigte dat wetenschap het antwoord was. Ik negeerde andere signalen tot ik zelfs ziek werd van medicatie.

Ik weet van eigen persoonlijke ondervinden dat die overtuigingen GEEN van allemaal juist is. Doch is voeding wel een puzzelstukje, maar als je deze puzzel afgestemd op je persoonlijk lichaam 100% toepast dan ga je voeding inzetten als een healer. Je hebt kennis nodig van bloedkarma en ziekteprocessen. Het echter onvoldoende te gaan zoeken op basis van je diagnose of symptomen. Dus als je dan alles rekeninghoudend de voeding 100% toepast hebt je tot maximaal 30% je ziekte in een schift gebracht. Dus dat is één van de redenen waarom mensen toch nog na voeding aangepakt te hebben nog met een verzameling aan symptomen achter blijven. En één van die symptomen kan zijn dat overgewicht blijft!



Het pilletje doe nu zijn werk?

Ja, nu maar er komt een moment dat je lichaam gewend en dat de medicatie niet meer werkt. Dus verandering van pillen of nog extra pillen, sirooptjes, poedertjes bij. Wist je dat als je lang pillen neemt dat je uw immuniteit volledig beschadigt? Je hoeft mijn woorden niet voor waar aan te nemen, je mag het gerust onderzoeken.

Pillen onderdrukken symptomen ze brengen geen oplossing die echt op termijn verandering brengen.


Bedenk je eens: Wil ik de rest van mijn leven pillen blijven nemen? Of Ben ik bereid om 3 à 4 jaar echt diep werk te leveren waarin ik die echte oorzaken (wat eigenlijk 12 triggers zijn die bij iedereen aanwezig is in zijn of haar leven) van ziekte aanpak om nadien met een betere gezondheid tot getransformeerde tot gezond leven te hebben als te behouden.


Schrikt 3 à 4 jaar je af? Wel ik heb hier een extreem voorbeeld van tijd genomen gebaseerd op één van mijn klanten die een auto-immuunziekte had, veel weerstand tegen verandering, narcistisch misbruik, suikerziekte, bloedproblemen als problemen met de nieren. Daarnaast had zij een partner die verbaal agressief was en drankverslaaf. Dat is allemaal ten positieve veranderd.


Ja, dit is mogelijk! Echter start dit al bij jou en je keuze!



Gaat dat een periode zijn waar je uzelf niet tegenkomt?

Neen, je gaat echt leren wie jij bent en hoe je u ziekte in stand houdt als waar die zaadjes zitten. Er gaan momenten zijn dat je kort in een discomfort zit. Ik ga je dat niet ontkennen noch daar in zeggen dat het kort, snel en gemakkelijk gaat zijn. Wat ik wel weet van persoonlijk ervaring als van het begeleiden van mensen is dat je sneller uit de discomfort gaat stappen omdat je weet wat te doen



Voor wie is dit artikel een must om te lezen?

Voor mensen met een diagnose, mensen die een kwaal hebben zoals vermoeidheid tot lastig om iets vast te nemen in de handen, zij die preventief willen werken of menen die nog geen diagnose hebben maar wel symptomen.



Waarom zou je dit lezen?

Vanuit mijn eigen ervaring als vanuit de Epi-genetica (wat betekent boven het genetische. M.a.w. het bewustzijn heeft meer invloed op je genen dat je genen op jouw) en de Germaanse geneeskunde (en deze laatste 2 hebben meer dan 50.000 bewijzen hier in) dat ziekte niet determinerend noch vast zit in je DNA dat je er niets mee kan doen. Integendeel je DNA draagt sporen van wat ik bloedkarma noem ( leg ik nog uit in een volgend artikel). Het komt er op neer dat door 12 puzzelstukken bij elkaar te brengen jij eigen invloed hebt op je eigen DNA waardoor je een spoor (is een gen) activeert of volledig slapend maakt en daardoor ook weer ontwaking op spiritueel vlak doet.

Ziekte doe je niet omdat het je overkomt!


Ziekte is het eerste en meest doorslaggevende dat je voorgeschoteld krijgt van het universum en je ziel (niet om je te straffen) om je wakker te maken. Als je dat proces niet aangaat mag je nog veel cursussen en trainingen volgen, de ontwaking blijft uit. Ja ik confronteer je met een belangrijk feit. Ook ik heb in alle eerlijkheid met mezelf mijn ogen horen open te doen.


Het zien dat ziekte een straf is, is een oordeel vanuit je ego en je humaniteit als het universum als je ziel gaan verpersoonlijken tot een 3-dimentionaal wezen dat een persoonlijkheid als ego heeft, wat het totaal niet is. Het is en blijft onvoorwaardelijk en dat wil dus ook zeggen dat het universum als je ziel alles, echt alles, zal doen om je wakker te maken. Het staat volledig los van positief of negatief, wel dat het voor je hoogste goed handelt.

Vanuit humane kant ga je de neiging hebben die stap te doen in je denken wat je eigenlijk gaat blokkeren vandaar dat ik ook schrijf dat mindset invloed heeft op je gezondheid. Je ontwikkelt letterlijk weerstand tegen gezond zijn en je houdt jezelf in de slachtofferrol daardoor.


Ziekte als bewustwordingsproces vraagt dat je alles van die 12 puzzelstukken onder één vergrootglas houdt om veranderingen door te voeren zodat de echte jij geboren kan worden want ziekte, ziektesymptomen en kwalen tonen ons dat we afgeweken zijn van wie we echt zijn. Dat is een stap die al lang gaande is, vaak zelfs al sinds de kindertijd. Vaak heeft onze ziel als heel wat situaties op ons pad gezet om veranderingen, ontwaking te doen maar hadden we het niet door, wilden we het niet doorvoeren, wilden we het niet zien, gingen we er aan voorbije of trokken we de verkeerde conclusies. Het belangrijkste is dat we kozen om het ego te blijven volgen en dat dit het stuk in ons was wie we werkelijk zijn. Dat is jou illusie.





Een voorbeeld: (gebaseerd op ware feiten)

Een dame met een leverprobleem en een moeder die narcistisch is. Zij had leververvetting niet omdat ze alcohol dronk maar omdat ze overgewicht had en een metabole stoornis. Jaren onderhield ze haar eigen moeder door te verrationailseren dat haar moeder een goede moeder was die haar hielp met praktische zaken, financiële toestanden, poetsen. Jaren negeerde ze de pijn in haar rechter zij. Jaren dacht ze dat ze geen goede dochter was en dat ze braaf en gehoorzaam moest doen wat haar moeder haar zegde. Dagelijks bellen om te voorkomen dat moeder zich niet gezien zag, om te voorkomen dat moeder niet verbaal agressief was, … jaren kocht ze alles wat ze vond dat ze hoorde te moeten aankopen om haar moeder te pleasen als ze op bezoek kwam. Tijdens het bezoek als ze alleen waren, waren er neerbuigende opmerkingen, opmerking die duidelijk gingen over hoe mensen zouden denken over haar moeder en dit terwijl de dochter alleen woonde. Enzo….

Tot op een dag dat de dochter echt dieper ging kijken naar haar relatie met haar moeder en hoe ze over zichzelf was gaan denken. Ze ontdekte dat ze een gevoel van walging had tegen over haar moeder en kon het niet plaatsen. Ze ontdekte dat ze niet wist wie ze was. Ze voelde zich verloren. Ze merkte op dat ze niet naar haar gevoelens luisterde. Ze ontdekte dat ze haar instincten niet kende noch kon horen. Ze vond zichzelf niets waard. Ze werkte omdat ze dacht dat ze het moest. Ze had de overtuiging dat haar moeder haar wilde als kind terwijl een stem in haar zei dat het niet zo was. Ze had de overtuiging niet goed genoeg te zijn want haar moeder hield niet van haar zoals ze was. Ze kon niet zeggen dat ze van zichzelf hield.

De mindset van deze dochter bepaalde mee het creëren van de ziektes die ze had. De relatie is een ander stuk van invloed. Hoe zit het nu met die mindset?





De 3 eerste manieren dat je mindset invloed heeft op je gezondheid

Dat wil dus zeggen dat deze 3 manieren doorbreken je naar gezondheid brengt. Doe je het niet dan blijf je ziekte, je symptomen of je kwalen verder onderhouden. De keuze ligt steeds bij jezelf.

*negatief denken zoals bijvoorbeeld: Het is onmogelijk om terug gezond te zijn of Niets werkt. Of bijvoorbeeld: het is te moeilijk! Ik kan dit niet! Ik ken het al!

Dit soort van uitspraken blokkeert geheel je bewustwording. Eerst komt er stilstand en nadien merk je dat je stappen achteruit gaat. Je haalt heel je energie onderuit en elke cel in je lichaam neem dat denken over als gaat er op reageren. Dus bepaalde functies in je lichaam stoppen, vertragen, tot gaan verkeerd werken. Zo gaan stamcellen ( embryotische cellen) dan zich meer delen en stopt het delingsproces niet. Dat is een kankercel die dan ontstaat.


*overgenomen overtuigingen (letterlijk van familie, vrienden of school heb je een uitspraak die je zelf gebruikt en als waar ziet). Bij mij was dat bijvoorbeeld: Het zit in de genen. De helft van de vrouwen in de familie heeft overgewicht.


*zelfgemaakte overtuigingen (iets dat je zelf gemaakt hebt op basis van een ervaring). Bij mij was dit bijvoorbeeld: Toen ik 6 was heb ik als klein meisje een leerkracht gehad die mij gedurende 1 jaar in de volle klas aanviel. Toen ik thuis het zei, geloofde men mij niet. Dus ik trok de conclusie: Ik moet zwijgen want men luistert niet en zegt dat ik lieg. Ik wist heel goed dat ik de waarheid sprak. Een jaar later kwam uit dat de situatie die ik meegemaakt had, bij nog andere leerlingen plaats vond. Mijn familie bleef ondanks de bewijzen vasthouden aan hun interpretatie dat ik loog, uitgezonderd 1 persoon, nl.: mijn grootmoeder en die nam actie. Dit gaf een resultaat dat vrij diep ging rond elke emotie bij houden, elke wijsheid voor mezelf houden, mezelf verbergen tot niets aan grenzen stellen naar mezelf als anderen.

Check bij jezelf nu eens bij elk punt wat jij van denken of overtuigingen hebt rond ziekte en gezondheid?



Wat wil ik dat jij meeneemt?

  • Dat je realiseert dat ziekte je niet zomaar overkomt

  • Dat ziekte geen straf is

  • Dat je zelf de macht om je gezondheid te verbeteren hebt

  • Dat de keuze echt bij jouw ligt tussen: levenslang pillen en symptomen onderdrukken of 3 à 4 jaar echt aan jezelf werken en die schift terug naar gezondheid maken. En met specifieke programma’s bij mij kan het nog gehalveerd worden.

  • Dat je de totale weg die voor je ligt nooit gaat kennen omdat je u teveel focust op dat eindresultaat kennen en de weg nog niet bewandelt hebt zoals ik.

  • Dat je over de totale weg die voor je ligt, dat je daar geen controle over hebt

  • Dat het je ziel is die de bestuurder hoort te zijn in je leven en niet je mindset

In spirtuele gezondheid, vrijheid & ontwaking

Wendy



Bronnen:

· Epigentica

· Germaanse Geneeskunde

· Eigen ervaring





Gratis videoreeksen

bottom of page