• Wendy Mertens

Hoe je mindset je gezondheid bepaald op deze 3 manieren
Waarom kom ik nu naar jou met dit artikel?

Wel ik merk dat mensen nog steeds in overtuigingen zitten dat voeding de enige oplossing is als je een diagnose van een ziekte hebt. Die diagnose kan ook simpel symptomen zijn of een kwaal zoals handen die verkrampen. Anderen zitten met de overtuigingen dat het in het DNA vast zit. Sommige geven gewoon op, omdat men het idee volgt dat eens de pilletjes er zijn men de oplossing heeft. Zij zijn vaak tevreden met “het pilletje doet nu zijn werk”. Doch merk ik dat deze groepen van mensen echt zich op het spirituele pad begeven om aan zichzelf te werken.


Ik ben hier om jullie allemaal wakker te schudden gebaseerd op mijn eigen geschiedenis in diagnoses, en geheel mijn ervaringen er rond.


Ik had toen ik aan mijn proces begon een diagnose van; leverproblemen, darmproblemen, overgewicht, slaapapneu, metabole stoornissen, oorsuizingen, huiduitslag, 16 allergieën, chronische bronchitis, chronisch astma, chronische sinusitis, verslaafd aan junk food (vettige), bloedarmoede,  depressie, kraakbeenproblemen en vermoeidheid. Ja, ik was een krak in het verzamelen (wat ook nog eens iets is dat zijn bewustwording brengt op zicht)


Ik weet van eigen persoonlijke ondervinden dat die overtuigen GEEN van allemaal juist is. Doch is voeding wel een puzzelstukje, maar onvoldoende om dat alleen te doen. Ik kom hier in toekomstige artikels nog op terug.Het pilletje doe nu zijn werk?

Ja, nu maar er komt een moment dat je lichaam gewend en dat het niet meer werk. Dus verandering van pillen. Wist je dat als je lang pillen neemt dat je u darmen, uw immuniteit en je lever volledig beschadigt? Je hoeft mijn woorden niet voor waar aan te nemen, je mag het gerust onderzoeken.


Pillen onderdrukken symptomen. Ze brengen geen oplossing die echt op termijn verandering brengen.


Bedenk je eens: Wil ik de rest van mijn leven pillen blijven nemen? Of Ben ik bereid op 3 a 4 jaar echt diep werk te leveren waarin ik die echte oorzaken van ziekte aanpak om vervolgens met een betere gezondheid tot getransformeerde tot gezond leven te hebben als te behouden. Je doet het niet allemaal in één keer. Dat dat ik ook niet! Wel puzzelstukken per keer!


Ja, dit is mogelijk! Echter start dit al bij jou en je keuze!Gaat dat een periode zijn waar je uzelf niet tegenkomt?

Neen, je gaat echt leren wie jij bent en hoe je u ziekte in stand houdt als waar die zaadjes zitten. Er gaan momenten zijn dat je kort in een discomfort zit. Ik ga je dat niet ontkennen noch daar in zeggen dat het kort, snel en gemakkelijk gaat zijn. Want ik wel weet van persoonlijk ervaring als van het begeleiden van mensen is dat je sneller uit het discomfort gaat stappen, omdat je weet wat te doen.Voor wie is dit artikel een must om te lezen?

Voor mensen met een diagnose, mensen die een kwaal hebben zoals vermoeidheid tot lastig om iets vast te nemen in de handen, zij die preventief willen werken of mensen die nog geen diagnose hebben maar wel symptomen.Waarom zou je dit lezen?

Vanuit mijn eigen ervaring als vanuit de Epigenetica en de Germaanse geneeskunde (en deze laatste 2 hebben meer dan 50.000 bewijzen hier in)  dat ziekte niet terminerend noch vast zit in je DNA dat je er niets mee kan doen. Integendeel je DNA draagt sporen van wat ik bloedkarma noem (leg ik nog uit in een volgend artikel). Het komt er op neer dat door 10 puzzelstukken bij elkaar te brengen jij eigen invloed hebt op je eigen DNA waardoor je een spoor (is een gen) activeert of volledig slapend maakt en daardoor ook weer ontwaking op spiritueel vlak doet.


Ziekte doe je niet omdat het je overkomt!


Ziekte is  het eerste en meest doorslaggevende dat je voorgeschoteld krijgt van het universum en je ziel (niet om je te straffen) om je wakker te maken. Als je dat proces niet aangaat, mag je nog veel cursussen en trainingen volgen, de ontwaking blijft uit. Ja ik confronteer je met een belangrijk feit. Ook ik heb in alle eerlijkheid met mezelf mijn ogen horen open te doen en hier eerlijk in te zijn met mezelf.


Het zien dat ziekte een straf is, is een oordeel vanuit je ego en je humaniteit als het universum als je ziel gaan verpersoonlijken tot een 3 - dimensionaal wezen dat een persoonlijkheid als ego heeft, wat het totaal niet is. Het is en blijft onvoorwaardelijk en dat wil dus ook zeggen dat het universum als je ziel alles, echt alles, zal doen om je wakker te maken. Het staat volledig los van positief of negatief, wel dat het voor je hoogste goed handelt. En dat hoogste goed wordt vaak ook verkeerd begrepen! Interpreteer dit als dat wat allemaal juist is om jouw wakker te schudden en te doen groeien, uit liefde!


Vanuit humane kan ga je de neiging hebben die stap te doen in je denken wat je eigenlijk gaat blokkeren vandaar dat ik schrijf dat mindset invloed heeft op je gezondheid.


Ziekte als bewustwordingsproces vraagt dat je alles van die 10 puzzelstukken onder één vergrootglas houdt om veranderingen door te voeren, zodat de echte jij geboren kan worden want ziekte, ziektesymptomen en kwalen tonen ons dat we afgeweken zijn van wie we echt zijn. Dat is een stap die al lang gaande is, vaak zelfs al sinds de kindertijd. Vaak heeft onze ziel als heel wat situaties op ons pad gezet om veranderingen, ontwakingen te doen maar hadden we het niet door, wilden we het niet doorvoeren, wilden we het niet zien, gingen we er aan voorbij of trokken we de verkeerde conclusies.


Alles heeft betekenis!De 3 manieren dat je mindset invloed heeft op je gezondheid

Dat wil dus zeggen dat deze 3 manieren doorbreken je op weg naar gezondheid brengt. Doe je het niet dan blijf je ziekte, je symptomen of je kwalen verder onderhouden. Het is een 1ste puzzelstuk.

De keuze ligt steeds bij jezelf.


*negatief denken zoals bijvoorbeeld: Het is onmogelijk om terug gezond te zijn of Niets werkt

Dit soort van uitspraken blokkeert geheel je bewustwording. Eerst komt er stilstand en daarna merk je dat je stappen achteruit gaat. Je haalt heel je energie onderuit en elke cel in je lichaam neem dat denken over als gaat er naar handelen. Dus bepaalde functies in je lichaam stoppen, vertragen, tot gaan verkeerd werken.


*overgenomen overtuigingen (letterlijk van familie, vrienden of school heb je een uitspraak die je zelf gebruikt en als waar ziet). Bij mij was dat bijvoorbeeld: Het zit in de genen. De helft van de vrouwen in de familie heeft overgewicht. Je haalt heel je energie onderuit en elke cel in je lichaam neemt die overtuiging over als gaat er naar handelen. Dus bepaalde functies in je lichaam stoppen, vertragen, tot gaan verkeerd werken tot zelfs dat je eigen lichaam tegen zichzelf gaat werken. Alleen jij gaat hier verschil in kunnen brengen.


*zelfgemaakte overtuigingen (iets wat je zelf gemaakt hebt op basis van een ervaring). Bij mij was dit bijvoorbeeld: Toen ik 6 was heb ik als klein meisje een leerkracht gehad die mij gedurende 1 jaar in de volle klas aanviel. Toen ik thuis het zei, geloofde men mij niet. Dus ik trok de conclusie: Ik moet zwijgen want men luistert niet en zegt dat ik lieg.

Dit gaf een resultaat dat vrij diep ging rond elke emotie bij houden, elke wijsheid voor mezelf houden, mezelf verbergen tot niets aan grenzen stellen naar mezelf als anderen.

Je haalt heel je energie onderuit en elke cel in je lichaam neem dat denken over als gaat er naar handelen. Dus bepaalde functies in je lichaam stoppen, vertragen, tot gaan verkeerd werken.

 Check bij jezelf nu eens bij elk punt wat jij van denken of overtuigingen hebt rond ziekte en gezondheid?Wat wil ik dat jij meeneemt?

  • Dat je realiseert dat ziekte je niet zomaar overkomt

  • Dat ziekte geen straf is

  • Dat je zelf de macht om je gezondheid te verbeteren hebt

  • Dat de keuze echt bij jouw ligt tussen: levenslang pillen en symptomen onderdrukken of 3 à 4 jaar echt aan jezelf werken en die schift terug naar gezondheid maken

  • Dat je de totale weg die voor je ligt nooit gaat kennen

  • Dat je over de totale weg die voor je ligt dat je daar geen controle over hebt

  • Dat het je ziel is die de bestuurder hoort te zijn in je leven en niet je mindset

  • Dat je die 10 puzzelstukjes net als ik echt kan aanpakken.


Toen ik aan mijn persoonlijke weg begon na een verzamelingetje van diagnoses, had ik de wens “geen medicatie” meer. Ik had al zo vaak iets gehad en de nadelen van de medicatie ondervonden.


Ik wist dat er een andere weg was, maar hoe?


Het eerste dat in me opkwam was voeding


Iets wat ik aanzie als levend, energetisch en dat zijn eigen boodschappen aan ons lichaam geeft.


Ik had een wens om de puzzelstukken te vinden van alles wat er echt onder een ziekte of een kwaal zaten. Ik geloofde er niet meer in dat het zomaar was dat het in het DNA zat


Zo kwam ik eerst terecht bij de cursus “Heal your life” van Louise Hay.


Terwijl ik die cursus deed, bleef ik doorkrijgen: “Dit is onvoldoende, er zijn meer puzzels”.


Dus ging ik weer veder en begon ik mijn stres en slaappatroon te bekijken, te zoeken wat het was, hoe de invloed op het lichaam was.


En zo ging ik telkens weer verder en verder tot ik 9 puzzels gevonden had.


Ondanks mijn opleiding in de systeempsychologie had ik 1 iets niet gezien.


Tot ik een zo’n complexe situaties terecht kwam en er was 1 centraal punt: toxische relaties


Pas dan ben ik gaan onderzoeken hoe toxische relaties (tot relaties met een narcist en ja die vindt je ook op spirituele cursussen nl.; spirituele sensitieve narcist) een invloed hadden op gezondheid, hoe deze relaties mee zaadjes legden tot ziekte

En ja hoor! Dan was puzzelstukje 10 geboren.


Het verbaasde me aan een kant en aan de andere kant kon ik ineens een rode draad in mijn leven plaatsten en wist ik wat te doen.


Dan begon de ene positieve schift na de andere in mijn leven naar de voorgrond te treden


En nu heb je de eerste mogen ontdekken!Wil jij hier een stap in zetten?

Nu is je unieke kans om via een deeltraject van 4 uur coaching per maand gedurende 6 maand aan 2 puzzelstukken te werken onder mijn begeleiding. Check hieronder uit.

Vragen? Neem contact met me op


love,

Wendy


Wendy Mertens

contact

9140 Temse

Belgium

 

 

 

 

 

 

medische disclaimer | mail disclaimer | algemene voorwaarden | privacy verklaring

 

 

©2013-2019 by Wendy Mertens

 

 

 

©2018 by Wendy Mertens. Proudly created with Wix.com


 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandelt,  niet verkocht.