top of page

Niets is onmogelijk
Mijn visie is echt en dat meen ik tot in de diepste kern van mijn wezen; “niets is onmogelijk”. Die heb ik altijd al gehad. Gezien dat ik uit gezin kom met een heel zware achtergrond waar naast mezelf als kind, nog  10 volwassenen in huis waren met een heleboel aan uitdagingen. Mjin stiefgrootvader was een heel agressieve man. En daar begon als mijn grenzenstelling want ik heb vaak gezien hoe hij de hand hefte naar mijn grootmoeder en vooral mijn moeder. Haar bril ging geregeld de grond op. Mijn siefvader die was in de buurt wanneer hij er zin in had en vooral om zo goed mogelijk een geheim te bewaren dat hij een relatie met mijn moeder had.

Daarnaast waren er mijn 2 overgrootvaders die bij ons woonde. De ene, vake, was echt een hele warme, liefdevolle man die enorm veel zachtheid in hem had waarvan ik veel in mijn grootmoeder herkende. Maar ik vond het vroeger altijd zo “erg” dat zij, mijn grootmoeder, toeliet dat ze geslagen werd. Mijn andere overgrootvader was de vader van mijn stiefgrootvader. Hij sloeg ook! Hij was ook verbaal agressief.

Ik legde al snel de link dat het doorgegeven was en had voor mezelf dan ook uitgemaakt dat daar en dan nooit iemand op de aarde ooi mij zou slaan. Niet van reden is daar toe gerechtigd. Maar ik zag ook dat ze zo opgevoed waren en dat het bij hen lag om te veranderen.  Mijn stiefvader heeft dat inderdaad 1 maal getracht te doen. Ik was 14 jaar en lied duidelijk verstaan dat ik neen zei daartegen. Ik heb me echt verdedigd. En weet je wat de reactie was? Mijn stiefgrootvader is gestopt met gelijk wie nog te slaan.


Financieel was het elke maand krabbelen om rond te komen. Het was overleven van maand tot maand. Mijn grootmoeder had iets aan haar hand wegens een ongeluk en mijn stiefgrootvader als de broer van mijn moeder – die trouwens met zijn vriendin- bij ons woonde waren zonder werk. Hun motto was:  het sneeuwt in de winter, er liggen bladeren in de herfst, in de lente zijn de pollen er en in de zomer is het te warm.

Mijn overgrootvader, vake, zijn zoon en diens dochter woonde ook bij ons.  Omer & Sonja hadden beiden hun verslavingen en dat is echt het minst mooie om te vertellen omdat ik echt gezien heb hoe het hun leven verwoestte. Hij was verslaafd aan de drank en ook al was hij sterk geminderd in de loop van zijn leven. Het had echt destructieve gevolgen. Zij had een verslaving aan seks.

Mijn moeder was de enigste vrouw in huis of zelf de enigste persoon in huis die werkte. Ik was onverwacht en zij was maar 19 jaar toen ik er al was. Haar moeder heeft voor haar de opvoeding voor mij overgenomen. Zelden waren er momenten tussen moeder en kind want ze vervreemde compleet van mij en begon met leugens te overleven in deze wereld. Ze leefde van loon naar loon om er door te geraken.

Ze had het lastig met haar broer, oom en schoonbroer. Mijn moeder heb ik geleerd doorheen de tijd is door hen , samen met haar oudere zus, altijd gepest geweest in huis. Ik begreep pas toen ik 19 jaar werd hoe dat kwam. Mijn moeder had namelijk een andere vader die ze nooit gekend heeft. Ze is er achter gekomen toen ze bevallen was van mij. Haar moeder had een geheim naar haar wat ze later ook zou herhalen in haar leven naar mij. Ze heeft altijd verzwegen wie mijn vader was en beweert dat hij dood was.

De identiteit van mijn vader ken ik nu wel waardoor ik nog maal eens duidelijk gemaakt heb naar mijn omgeving dat niets onmogelijk is. En bovendien weet ik ook de identiteit van mijn moeder haar vader. Het was nodig voor mij om daar antwoorden in te hebben want ik voelde me maar een gedeelte hier.

Op school was het altijd dat ik aan de turnleraar ging vragen of ik een tweedehands majo kon bekomen en dat was zo met al mijn kleding of het kwam van de markt. Ik begreep later ook heel goed – toen ik werkte bij gezinnen in armoede- hoe en van waar ze kwamen als wat je voelt als anderen je afwijzen op basis van kleding.
Maar ik heb altijd gezegd; het maakt niets uit van waar je komt of wat je verleden is, je hart en ziel is wat telt. Ik heb al heel mijn leven zo iets dat ik naar iemand kijk en gelijk weet van waar die persoon naar me komt; hoofd of hart.

Ik herinner me nog een paar jaar geleden toen ik dit vertelde en nog veel meer dan dat een psychiater en een geneeskundige die ik had leren kennen op een cursus tegen mij zeiden; Wendy dat is een wonder dat jij hier met zo’n bewustzijn uit komt en weet je wat ik antwoorde ? Dit was mijn antwoord; Neen , iedereen kan dat wat het komt er op neer welk pad jij zelf kiest om te bewandelen in dit leven. Je kan op heel veel manieren naar je verleden kijken , maar ik ben dankbaar voor alles wat ik geleerd heb van iedere persoon in mijn familie, op school en zelfs van de vrienden die ik had. Ze hebben zoveel in mijn wakker gemaakt. Ik zie waar ze van komen. Hoe kan je nu kwaad zijn op iemand die vanuit zijn eigen geleerdheid en onbewust in het leven te staan doet wat hij of zij doet. Die persoon weet niet beter. Dus neen, met dit stukje nog maar te hebben geschreven weet ik heel goed dat niets onmogelijk is. Zie waar ik nu sta? Op een compleet andere plaats dan eigenlijk het nest waar ik uit kom.

Ten tweede weet ik heel goed dat mensen die in armoede leven in een overlevingscyclus zitten en van mijn eigen ervaringen bij mezelf als bij wat ik gezien heb als begeleidster is daar uit te komen, maar het is een keuze  en een pad van bewustwording. Dat pad van bewustwording heeft niets te maken met een luxe, maar de enigste weg om er uit te geraken bij gelijk wat dat je merkt dat in je leven op die moment gaande is.

Ik weet en besef hoe belangrijk het is om positiviteit in je leven toe te staan zelfs zit je volledig in een omgeving waar je enkel negatieve mensen ziet. Je kan je er zelfs emotioneel van onthechten om op die manier er nog meer uit te komen. Van daaruit ook dat is mijn bij klanten altijd focus op het potentieel en soms tot confrontatie overga om die persoon te helpen dat potentieel te ontwaken. Je helpt jezelf niets als je u eigen potentieel klein houdt om andere te plezieren of om ja zoals nu in dit voorbeeld bij sociale media te ontlopen dat iemand dat doet of zegt.

Eigenlijk kan ik haar dankbaar zijn en weet je waarom? Wel ze sprak over “Mensen die in sociale instellingen werken zien dagelijks “afgedankte humanitairen en is het nodig dat je dat begrijp dat voor die afgedankte mensen niets mogelijk is.” Ik weet van mezelf dat ik mezelf als een ander zie als een spiritueel wezen dat tijdelijk hier is om te leren. Maar bovendien dat ik me focus op het potentieel in de ander. Dus ja ik ben haar dankbaar omdat ze nog eens versterkt heeft hoe ik eigenlijk langs elke kan “neen” zeg tegen het negativiteit en er voor kies om met mijn medemens om te gaan.

Toen al ware 3 zaken heel duidelijk voor mij en dan spreekt ik dat ik op een jonge leeftijd me bewust werd van waar ik me nu heel duidelijk bewust en overtuigd ben dat deze 3 zaken wat ik eigenlijk 3 sleutels noem naar bewustwording zo cruciaal zijn, dan ik voel dat nu de geschikte tijd is om het door te geven aan je!

Deze 3 sleutels maken een heel belangrijk deel uit van het zuiverheidstraject en ik leer je daar ook waarom juist.

Hopelijk ontmoet ik je er ! Liefdevolle groeten, Wendy
Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

11 views0 comments

Comments


Wekelijks nieuwe live

bottom of page