top of page

“Ziekte is een brug via genezing naar gezond zijn psychisch, emotioneel, fysiek en spiritueel”




De uitspraak “Ziekte is een genezingsproces” Heb je die al een gehoord?

Ik bekijk ziekte zo, maar wat is ziekte voor mij eigenlijk op een ander niveau?

Ziekte is een diagnose die je hebt zoals bijvoorbeeld: Anemie, slecht werkende schildklier, artrose, … tot niet aangeboren.

Ziekte is een kwaal zoals herhaaldelijke knieproblemen, allergie, maandelijkse PMS, symptomen die je nu hebt, depressie, manie, schoonheidsoperatie die je wil aangaan omwille van, ...

Ziekte is iets wat chronisch in je lichaam en/of psychologisch vlak aanwezig is in jouw zoals metabole stoornis, auto-immuun, suikerziekte, leverproblemen, …

Ziekte is iets wat jij bent of hebt ontwikkeld in je leven na je 7e levensjaar op fysiek, psychisch, emotioneel vlak Op dieper niveau is er altijd een conflict met het spirituele.

Ziekte is een proces om op bewustzijnsvlak te ontwaken

Ziekte is een roep van de ziel die samenwerkt met het universum om je te duiden dat je veel te ver van je ware zelf bent afgeweken en dat het tijd is om terug te keren.


Ziekte is teken dat je te ver verwijderd bent van je ware essentie die je enkel opent met spiritueel ontwakingswerk. Spiritualiteit is geen godsdienst, noch heeft het te maken met geesten, maar wel alles wat bovenuit ego komt.

Ziekte is niet voor mij iets wat volgens je DNA vast ligt. Neurowetenschappelijk onderzoek heeft al bewezen dat de omgeving waar je in woont stukken in DNA activeert. Het is dus de omgeving die je ziek maakt en niet het DNA. DNA heeft een geheugen van je ervaringen, je emoties, je intergenerationele geheugen. Het is dus de omgeving waar je uit moet.


Ziekte pak je niet aan door een levensstijl, verandering of dieet, want als het zo simpel zou zijn zouden al heel veel mensen genezing hebben gehad. Doch is voeding per lichaamstype wel nodig om aan te passen tot de oorzaak genezen is. Maar je levensstijl zal nadien nog anders zijn dat voor of tijdens je ziekte, want dit is wel 1 van de 12 zaken dat bijgedragen heeft tot de activatie van de ziekte.

Wat doet dit met je als je deze woorden nu gelezen hebt?


In spirituele gezondheid, vrijheid en trillingsverhoging

Wendy Mertens

PS niets uit dit artikel mag gekopieerd worden





Gratis videoreeksen

bottom of page