top of page

Is vrijheid belangrijk voor je?Het klinkt net wel of ik het heb over "oorlog", maar als ik er op terug kijk was het een innerlijke oorlog van tegenstrijdigheden, een vechten tussen ego en ziel, van onbewustheden, tot het niet kennen van mijn eigen zielskracht.

Dit is stukje van mijn verhaal!

De klik kwam er na een zoveelste telefonisch gesprek met een familielid waar ik het toeliet dat ik opnieuw emotioneel gemanipuleerd werd, belogen. In mij stak er een heel sterk weten naar boven dat riep; "gedaan hier mee"


Waarom liet ik het toe?


Ik wilde dat mijn familielid mij graag zag, mij nam voor wie ik ben

Ik besloot om daar en dan een einde te maken aan een jarenlang patroon van pleasen, de redder zijnde, de oplosser, de altijd eeuwige gever, op eierschalen te lopen, .... ik wilde uit dit en alle daarbij behorende patronen. Ik zag enkel de top van de berg.Waarom was dit in mijn leven?

Hoe had ik dit kunnen toestaan?

Boosheid, frustratie, onmacht, ongeloof, ... een heleboel emoties staken de kop op net als een immens verdriet.

Plots zag ik linken met andere relaties waar ik in stond en een duidelijk stem in mij die sprak: "ik verdien beter dan dit"


Ik had grote angst. Ik stond plots helemaal alleen in een samenloop van complete chaos van situaties in mijn leven.

Mijn angst was van die aard dat het een paniekaanval was.

Ik voelde de grond van onder mijn voeten wegzakken.


Rechtszaken, financiële problemen, vermoeidheid, ziekte, eenzijdige relaties, zonder steun, zonder vangnet, geen deuren waar ik voor hulp ging aankloppen die opengingen. Er leek niets van uitweg. Ja! Dan ging ik op hulp vragen wanneer alles op elk levensdomein vast zat. De pleaser, de redder, de behulpzame en de 2de mama zoals ik vaak genoemd werd en het nu ook zag, was haar weg kwijt. Had ik wel wederzijdse relaties gehad? Neen eenzijdig waar ik me in had laten misbruiken.


22 maanden was er geen uitweg en zocht ik naar wegen om uit te breken tot ik ze zelf begon te creëren.


Plots kon ik verhuizen naar een gezonde woning. Ik nam mijn vrijheid terug in mijn handen!

Ik ging aan de slag met al die innerlijke conflicten op elk levensdomein om mijn leven in te richten zoals ik het verlangde.


Ik realiseerde me dat vrij zijn veel meer is dan een uitweg vinden in de chaos en alles om je heen, de omgeving of deze dualistische wererld.


Ik realiseerde me dat vrijheid voor me een andere betekenis kreeg:
Leven zonder angsten over wat anderen over me denken, Leven zonder financiële zorgen. Leven in wederzijdse authentiek ondersteunende relaties. Steun ontvangen. Een leven waarbij ikzelf als mijn relaties zorgen dat mijn noden voldaan worden in wederzijds respect.
Vrij zijn op spiritueel niveau.

Ik was veel te lang op eigen ego-kracht bezig geweest en had de samenwerking met mijn ziel, spirit en het universum opzij gezet.

Mijn nieuw verlangen was gezet! En hoe bracht ik dat in praktijk zodat mijn uitwendig leven ging mijn inwendige nieuwe op één lijn te brengen zonder push, zonder alles maar zijn gang te laten gaan wat sommige flow noemen maar het niet is.

Ik was degene die mijn verantwoordelijkheid tot op een bepaald punt was ontlopen. Ik had alles toegelaten om zover te komen. En pas als wij dat zelf realiseren, kunnen we alles transformeren.

Tot 3 x had ik periodes in mijn leven gehad van grote financiële uitdagingen, van ziektes en nu stond ik hier alles kwam samen, alleen en zonder hulp noch steun.


Ik ben een innerlijke reis toen begonnen die ik dagelijks verder zet. Een reis waarbij ik me de vraag stelde:


 • Wie ben ik? Wat zijn mijn verlangens?

 • Waarom heb ik toxische relaties? (gevaarlijk om "waarom" te gebruiken)

 • Wat betekent ziekte op een echte diepgaande niveau van innerlijke conflicten?

 • Waarom zat ik in eenzijdige relaties? (gevaarlijk om "waarom" te gebruiken)

 • Wat is mijn kracht als hoog gevoelige? Wat is mijn kracht als empaat?

 • Hoe en wat doe ik om die transformatie te realiseren?Als empaat had ik vaak veel gevoelens (van mezelf) en van andere dat ik ’t onderscheid niet kon maken en ik vaak de emoties overnam om de ander innerlijk in mij te transformeren om dan de energie geheald terug te geven. Dat was voor mij een destructief proces. En daarom dat het voor ook belangrijk werd om te gaan kijken hoe ik verder ging werken, begeleiden, helpen en tegelijk ook in mijn kracht kon blijven staan.


 • Kende ik mijn limieten wel?

 • Hoe kon ik me goed beschermen?


De oplossingen zaten ik het doorbreken van innerlijke conflicten, oude patronen, mijn schaduwkanten kennen als transformeren. Daarnaast werd het belangrijk mezelf te zijn in alle integriteit en authenticiteit. Duidelijk grenzen te stellen. Emoties in hun waarde te laten zijn zonder dat ze me overweldigen of ze weg te drukken.


 • Hield ik van mezelf?

 • Vond ik mezelf waardig?

 • Wat was toch de betekenis van het financiële dat zo afwezig was?

 • Hoe zat het toch allemaal gelinkt aan elkaar?

 • Wat kwamen de toxische relaties me tonen?


Hoe meer ik aan elk deelaspect wat mijn bevrijding tegenhield werkte en het deblokkeerde hoe meer alles stroomde. Hoe meer de energie door me heen ging, hoe meer de financiën zich oploste en hoe meer ik me stopte gevangen te voelen. In plaats daarvan stroomde er nu innerlijke rust, vertrouwen en vrede door me heen. De vreugde van het zijn in mijn authenticiteit.


ik heb nu echte vriendschappen die wederzijds en opliftend zijn waarbij iedereen in zijn authenticiteit staat.


Het resultaat voor mij nu is dat ik fantastische mensen mag coachen die ook bevrijding zoeken in relaties, in financiën, in gezondheid, en in het leven. Ze willen uitbreken en volledig in hun zielskracht staan, weg van destructieve patronen.


Mijn energie stroomt, de flow stroomt, geld stroomt en mensen respecteren me. Ik ben niet meer wie ik was en zou het ook niet willen zijn. Het leven ontvouwd zich op een mooie wijze en overtreft mijn verlangens. Elke dag verbetert mijn gezondheid om dat ik nu alles vanuit en in liefde voor mezelf doe.


Love,

WendyPS:>> Sluit je aan bij mijn community's

67 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page