• Wendy Mertens

Houd jij van je zelf , vind je jezelf waardig?

Updated: Jan 8, 2020
In het gezin waar ik opgroeide had iedereen zijn kwaliteiten en die kon ik heel gemakkelijk zien bij alle 10 van hen uitgezonderd mijn stiefovergrootvader. Ik heb hem kort gekend maar de herinneringen waren vooral van een man die agressie en zwaar gefrustreerd was. De verhalen over hem in het gezin waren op zijn minst positief. Ik vond altijd dat hij toch iets heel verdrietigs in zich had.

Er was altijd een sfeer van geheimhouding over mijn vader en over de vader van mijn moeder. Maar ik ging gewoon verder met mijn leven tot in mijn puberteit ik op mijn 19e de meest betekenisvolle relatie in mijn leven verloor. Mijn grootmoeder had tot op dat moment altijd de rol van mijn moeder in genomen. Het laatst jaar van haar leven had ik haar dagelijks verzorgd. Op die moment leek alles lot te breken en kwam het uit dat mijn grootvader eigenlijk mijn stiefgrootvader was. Het verraste me ergens niet, diep in mij wist ik al heel lang dat er iets niet klopte. Zijn pestgedrag naar mij was in een verdraagbare wijze maar naar mijn moeder droeg hij een diepere woede die van tijd tot tijd naar boven kwam.

Ja, iedereen had zijn verhaal met daar duidelijke zaken in aanwezig die dienden geheeld te worden doch bleven velen in hun gemoedstoestand van slachtofferschap zijn. Ik wilde psychologie studeren eerst maar kreeg tegenkanting en ben op eigen houtje in 2007 gestart aan gezinswetenschappen ( eigenlijk is dit systeem psychologisch) maar ik miste nog veel in de opleiding. Omdat ik al voelde dat het onaf was. Ik miste het holistische, het bewust wordende , het spirituele en ging ik verder op mijn reis.
Doorheen heel die studie waren er toch bepaalde zaken die in het begin bij psychologie opkwamen. Het waren vooral inzichten in mijn eigen proces , mijn eigen weg, zaken die echt bij de studie heel duidelijk werden zoals onder ander het gebrek aan zelfliefde. Het was een reis die startte in 2007 en tot op de dag van deze dag werk ik er nog aan maar er zijn toch veel zaken die ik afgeleerd ben om te doen en dat leer ik nu aan alle anderen. Een afgelegd pad geeft zoveel wijsheid. En die wijsheid kan je doorgeven omdat je het doorleeft hebt.

Vandaar dat ik nu hier met je eens ga dieper kijken wat een gebrek aan zelfliefde inhoudt. Het word ook wel co-afhankelijkheid of zelfliefdegebrekcomplex genoemd.

Signalen die bij co-afhankelijkheid of zelfliefdegebrekcomplex horen.

PleasenGebrek aan grenzen stellenVerslavingGemakkelijk te manipulerenManipulerenNiet in eigen kracht staanDe aard van de problematiek niet zienDominante persoonlijkheden in dichte omgevingGebrek aan zelfwaarde en zelfliefdeProblemen met intimiteitMoeite om iet vol te houdenMinderwaardigheidPerfectionismeGedrag afstellen op anderenTrauma onderkennenSchaamtegevoel onderdrukkenSwitchen tussen labiel naar vastbesloten

In de komende 2 video’s geef in nadere toelichting over deze 17 signalen en er zijn ook soms verwijzingen bij. Voor de verwijzingen vind je video’s terug waar je via nu gedurende een korte periode nu uitzonderlijk toegang kan toe krijgen
Ik hoop dat je zoveel mogelijk hier uit hebt kunnen halen.


love,

WendyPS>>> Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

5 views1 comment

Recent Posts

See All
  • Facebook
  • YouTube

Wendy Mertens

contact

9140 Temse- Belgium

info.mertenswendy@gmail.com

BTW 0537.522.530

Vrijgesteld van BTW

 

 

 

 

 

 

medische disclaimer | mail disclaimer | algemene voorwaarden | privacy verklaring

 

©2013-2021 by Wendy Mertens

 

©2018 by Wendy Mertens. Proudly created with Wix.com
 

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Persoonlijke gegevens worden met grote zorg behandelt,  niet verkocht.