top of page

Weerstand, blokkades en gezondheid



Hoe meer ik me in mijn proces met bewustwording rond gezondheid bezig houdt, hoe meer ik vaststel dat gezondheid een onderdeel is van zelfliefde als van hogere bewustwording tot ontwaking.


Deze 3 hangen onlosmakelijk aan elkaar.

Bewustwording staat voor mij als teken van “echt leven” vanuit je ware zelf.

Ik vind het eigenlijk wel heel prachtig hoe onze ziel zo haar best doet om naar haar te luisteren. Hoe oneindig creatief ons ware wezen is om duidelijk te maken waar de antwoorden werkelijk te vinden zijn.


Zowel ons ego als onze ziel kan creatief zijn. Het verschil is dat de ziel opbouwend creatief is en het ego is creatief op destructieve wijze.Een tweede verschil is dat manifestatie uit zielsniveau blijvend is en heel weinig vraagt terwijl manifesteren vanuit het ego veel vraagt.


De vraag is welke deur volg je? Die naar buiten of die naar binnen.


De deur van bewustwording is de deur naar binnen!

Ja, die deur.

De meest belangrijke deur die er bestaat. Deze heb jij zelf open te trekken. En het universum als je ziel helpt je er bij op een manier die juist specifiek het meest geschikt is voor jou Maar ondanks de hulp van het universum en de ziel heb jij nog de keuze te maken als de stap te zetten die deur open te maken. Zonder dat laatste gebeurt er niets! Toch prachtig hoe het in elkaar steek niet?


En dan te weten dat het allemaal jaren begon voor je terug geboren werd hier op aarde. Je reïncarnatie. Ja, daar is een heilig contract voor opgesteld. (zielencontract)


Maar tegelijkertijd is er ons ego en onze schaduw, die met man en macht weerstand ontwikkeld die je een vals beeld, een valse illusie voor houdt waar je zo geneigd voor bent om in te stappen. Hierdoor leef je op een valse bodem. Je denkt dat je ego is wie je werkelijk bent.


Toen ik last had van weerstanden ben ik letterlijk gaan leren werken met die weerstanden zodat als ik er in de toekomst nog eens eentje tegenkwam ik die kan aanpakken zonder oordeel en zonder pushen.


Het punt was bij mij en zie ik nog dagelijks bij mensen dat men denkt dat als men ziet dat men angst heeft voor veranderingen dat men dat de weerstand gevonden heeft. Niets is minder waar. Wat er gevonden is, is de oppervlakte of het gesponnen web doorheen de tijd. De werkelijke weerstand zit er onder en daar zit het werk.


Het hoeft zelfs niet moeilijk of super traag te gaan, maar punt is wel dat elke weerstand die je ontluik zijn tijd neemt om geschift te worden. En eens je weet hoe je met een weerstand om kan gaan, kan je het gebruiken voor gelijk welke weerstand. Waarom? Ze zitten allemaal gelijkaardig in elkaar.


Dus er is één heel duidelijke regel als jij denkt iets te hebben opgelost, maar je hebt nog symptomen dan zijn de werkelijk oorzaken als de weerstanden onder je ziekte niet aangepakt. Dan is de volle bewustwording er niet.


En dit is dan maar 1 kleine super doorslaggevende sleutel voor 2 pijlers die ontwaking, gezondheid, ziekte transformeren naar gezondheid als vrijheid realiseren.


Welke vragen doet die naar boven komen?


In hogere bewustwording, vrijheid & ontwaking,

Wendy



Relevante artikels:

Gratis videoreeksen

bottom of page