top of page

3 manieren hoe toxische relaties je gezondheid beïnvloeden

Updated: Jul 10, 2023


Kennis over toxischer relaties is geen healing!

De invloed van een toxische relatie is dieper, drastischer, doorslaggevender dan tot heden in acht genomen wordt.


Vaak heeft men overtuigingen als;

  • ach die persoon bedoelde dat zo niet,

  • ach hij of zij heeft een slechte dag of nog erger;

  • ik herken narcisten al

  • je gaat wat de andere over je zegt gewoon overnemen en als een waarheid aanzien.

Ik schrijf dit artikel voor jou, de persoon die een kwaal of ziekte heeft en misschien denkt dat voeding, beweging en denken het enige is waar je hoort naar te kijken wil je terug die gezondheid in je leven hebben. Ten tweede schrijf ik dit artikel voor de persoon die vermoed of niet doorgheeft in een toxische, misschien wel narcistische relatie te zitten.

Er is een weg uit voor bedie personen. De ene loopt het risico met garantie ziek te worden en de ander blijft ziekt als men niet leert in zichtzelf wat te veranderen om een einde te maken aan het hebben van toxische relaties. Dat doe je over een tijd en niet direct..



Een voorbeeld: (gebaseerd op waargebeurde feiten van een situatie in België)

Stel je woont in een appartementsgebouw op de 3e verdieping. Je was gezond toen je er ging wonen. Vanaf de eerste nacht is er extreem nachtlawaai. Je gaat verschillende malen in gesprek met de mensen die dit nachtlawaai maken. Geen resultaat! Dan schrijf je een verzoekbrief om in de nacht toch rekening te houden met elkaar, naar die zelfde personen als laatste poging. Geen resultaat! Je merkt op dat de andere 4 appartementen de politie inschakelen. Geen resultaat! Zelf zet je de stap naar de wijkagent om te vragen te bemiddelen. Je merkt op dat de andere 3 appartementen verhalen vertellen dat het in de nacht stil is. De wijkagent controleert niet bij zijn collega’s en blijft eigenlijk een groot deel van het probleem te zijn dat blijkbaar al meer dan 30 jaar bestaat in dat appartementsgebouw. Je schakelt de huisbaas in. Na een telefonisch gesprek vraagt hij hem op de hoogte te houden. Op 1 week stuur je 4 maal een sms naar de huisbaas omdat hij werkt. 4 maal gesprekken en dan is het plots in de nacht stil, maar jij …jij vindt een brief vol beschuldigingen, verhalen en een dreigement aan je deur van je appartement van je huisbaas. Met de uitdrukkelijke vraag om in gesprek te gaan terwijl je nooit gesprek geweigerd hebt. Je merkt in de brief dat zelf de huisbaas je woorden verandert heeft. De huisbaas chanteert, intimideert, manipuleert en is met dreigementen bezig. Je hoort tijdens de Nieuwjaaravond de daders met aanvullende familie roepen “Huisbaas, je moet komen, want oh ik kan niet slapen, ze maken lawaai met dreigementen”. De huisbaas doet niets verder. Het duurt zo 18 maanden. Tot je opnieuw de huisbaas inschakelt en zegt “ik stop met huur te betalen”. Je raadpleegt een raadsman die zegt “ iedereen zwijgt en de vrederechter gaat jou er uit zetten ook al ben je het slachtoffer.” ( Dat is hoe het werkt in België)

Financieel was je schulden aan het aflossen en je zoekt naar mogelijkheden om toch daar versneld te kunnen verhuizen terwijl je gezondheid ziendewijs achteruit gaat.

Je bent in heel de periode extreem vermoeid. Je hebt angsten. Je darmen, maag en je lever beginnen symptomen te vertonen van ziekte. Je hebt huiduitslag en je komt niet bij in gewicht, maar je valt ook niets af. Het lijkt wel of heel je lichaam gestopt is om je innerlijke kachel goed te laten branden. Je longen beginnen slecht te functioneren.

Dan blijft het 2 nachten stil in de nacht, maar start alles opnieuw . De schade is gericht zowel voor je gezondheid, het samenwonen, de relaties, ..... Wat nu?


Dit is een mooi voorbeeld van hoe toxische relaties je gezondheid op beapalde manieren schaden en dat dit een teken is om terug de verantwoordelijkheid van je eigen leven te nemen. Natuurlijk zijn er nog andere manier dat zulke relaties negatieve effecte hebben!



Waarom zou je stil staan bij dit artikel?

Omdat jij in een toxische relatie zit, onbewust ook wel eentje met jezelf, of je hebt een ziekte. Misschien ben je wel ontzettend vermoeid en heb je nog nooit stil gestaan bij de relaties in je leven, de relatie met jezelf en hoe dit zijn invloed heeft op je gezondheid.

Of ben jij iemand die vaak gepest wordt?

Het maakt hier echt niet uit welke functie je hebt in de relatie.

Of omdat je een gebrek aan zelfvertrouwen hebt waardoor je in je leven vaak de rollen (of een ervan) aanneemt als; pleaser, de redder, de vredestichter, de zwijger of de overachiever of de wegcijferaar hebt. Het maakt zelfs niet uit of je met iets alternatiefs bezig bent , laat staan dat je van jezelf vind dat je van jezelf houdt.

Zelfs ben je iemand die hetero of van een andere cultuur is.


Wat wel uit maakt is dat jij toxische relaties gaat herkennen!

Wat wil ik dat je vooral kan bevatten in dit artikel?

Dat geen enkel toxische relatie je gezondheid helpt! Integendeel ze gaat je gezondheid vernietigen. Tegelijk spiegelt ze wat dringend getransformeerd hoort te worden. En dit geldt zowel voor de relatie waarin je staat als de relatie met jezelf. De relatie waar je in staat daar bedoel ik niet enkel je partner mee, maar ook; je baas, je collega, je buur, je vriend, je kennis, een persoon die ontmoet hebt. Hoe dichter de relatie, hoe meer de impact. Of je hoeft zelf geen relatie te hebben om impact te voelen van een persoon uit de donkere triade (sociopaat, psychopaat, donkere empaat of marchiavellianisme). Er ziten ontbewuste werkpunten in je die ik aantrekkingskoorden noem die eigenlijk moeten aangepakt worden zodat je vrij gaat zijn van deze soort relaties.



Ik leg je graag eerst uit wat een toxische relatie is!

Misschien gaan er onderwerpen zijn die je niet kent en waar je meer over wil weten.Via het YouTube kanaal Relaite Wendy TV kan wel de onderwerpen die nu vreem klinken begrijpen.



Kenmerken van een toxische relatie:

· Manipulaties (en weet dat er meer dan 50 vormen bestaan)

· Geen echte empathie (maar ze kunnen het wel heel goed nadoen) .

· Pas op! Er bestaat een “gekwetste/sensitieve narcist en deze vertoont veel trekken van HSP”

· Ze willen altijd in de belangstelling staan

· Dominantie

· Cynisch tot sarcastisch

· Snel tot zwaar gefrustreerd

· Houdt geen rekening met anderen

· Zien zichzelf als het “eeuwige” slachtoffer

· Wantrouwig terwijl ze heel zelfzeker overkomen

· Men wil speciale behandeling (dit is verschillend van grenzen stellen)

· Men gaat anderen uitbaten

· Men kijkt niet naar de gevolgen van zijn of haar gedrag voor de ander

· Men kan verbaal agressief zijn ( dit is niet hetzelfde als iemand die eerlijk in de ik-vorm communiceert)

· Men wil anderen bezitten

· Men is goed in wat men noemt “gaslichting”

· Men wil controle over alles (zeker over andere mensen)

· Men vindt dat anderen verantwoordelijk zijn voor zijn/haar leven of wat daar in aanwezig/afwezig is

· Men zegt wat jij denkt of voelt en dat is de wet die geldt.

· Men is heel kritisch op anderen

· Men kent zichzelf op het diepste niveau niet

· Vaak hebben ze een of andere verslaving

· Het zijn heel vaak pesters

· Ze houden er van anderen (publiek) te vernederen door degradatie, scheldnamen, je te beschamen, valse beschuldigingen

· Het zijn echte charmeurs (is iets anders dan iemand die enthousiast is)

· Ze zullen in veel situaties afkomen met verhalen van “je zielenmaatje te zijn”

· Hun gedrag staat niet op dezelfde lijn als hun woorden

· Ze bespelen anderen zodat zij ondersteuning hebben en het echte slachtoffer alleen staat

· Onder hun gedrag zit woede en wraakzuchtigheid

· Vaak zijn ze jaloers op iets wat je hebt

· Ze vermijden intimiteit (elke relatie kent dit! Intimiteit is niet enkel seks)

· Ze zijn emotioneel koud


Dit zijn een deel van de signalen. Vaak ga je deze pas enkel tevoorschijn zien komen het moment dat je alleen bent met de persoon in kwestie. Soms kunnen bepaalde signalen gezien worden in gezelschap.



A.B.O ontwikkel gezonde relaties nu met Wendy Mertens


Hoe ga je om met dit soort mensen?

Weten hoe echte grenzen te stellen gaat je helpen en je vrijheid als genezing helpen brengen. Grenzen stellen wil ook zeggen dat je ze doorvoert, anders ben je met manipulaties bezig.


Daarnaast is je eigen innerlijk werk doen om de energetische binding dat je deze mensen aantrekt op te lossen, maar nog meer dat je de innerlijke en spirituele conflicten oplost in jezelf. Ja, je gaat dan veranderen en werkelijk komen bij de “persoon” die diep van binnen bent. Vaak (zeg maar 99%) weten mensen zelfs niet eens wie ze echt zijn, juist omdat ze zich in deze relaties zo verloren hebben. Met weten bedoel ik dat ze zich niet bewust zijn van de oorzaken in henzelf die hen steeds in zulke relaties blijft laten vertoeven of aangaan. En als ze het al gehoord hebben, durven ze het zelfs volledig verwerpen.


Het komt er dus op neer dat je echt je helingswerk diepgaand doet, want met kennis vergaren over deze soorten relaties ben je eigenlijk niet bezig met heling, maar met iets trachten te begrijpen. Dat kan ik plaatsen. De volgende stap, de heling, is de doorslaggever voor je!



Wat wil ik dat je nog meeneemt als belangrijk inzicht?

Een ziekte is een uitnodiging om je genezingsproces aan te gaan. Er wordt gezegd dat het een genezingsproces is maar wat niet gezegd wordt is dat dit enkel waar is als je het natuurlijk proces aangaat om terug in de gezondheid van je lichaam te hebben, anders is het een fase van stilstand. Wil je ziekte echt transformeren zoals ik er al vele diagnoses bij mezelf heb aangepakt en nu met het laatstn bezig ben dan ga je aandacht dienen te besteden aan de 12 oorzaken.

Ziekte is energetisch, psychische of fysiek een roep van je ziel dat je te ver bent afgedwaald en een uitnodiging om terug naar je ware ik te gaan luisteren. Je zit te ver in het ego verdwaald!


Het is niet omdat iemand “gezond” lijkt dat die in contact is met zijn eigen licht. Er zit daar nog het ego, waar je wat mee te doen hebt. Er bestaan in deze tijden geen ego's meer die gezond zijn. We zitten in een tijd die toont hoe het ego destructief is. Dit laatste is niet om te draaien, enkel te transcendenteren.



In spirituele gezondheid, vrijheid en ontwaking

©Wendy Mertens


PS Wil je nog meer van de signalen kunnen plaatsten, ga naar het YouTube kanaal Wendy Relaties TV (link hier onder te vinden), maar als je werkelijk een einde wil aan dit soort relaties in je leven klik op A.B.O


PS niets uit deze teksten mag gebruikt worden noch gekopieerd worden


 

Youtube Kanaal Wendy Relaties TV











Youtube Kanaal Wendy Gezondheid TV










Youtube Kanaal Wendy Ontwaking TV









 


Gratis videoreeksen

bottom of page