top of page

De link tussen je wens naar rechtvaardigheid en je gezondheid?





Werkt deze wet in de zin van “rechtvaardiging” altijd?

Neen, zoals ik al aan gaf, zit je zielencontract er bij. Via dit contract zijn andere zielen aan je verbonden om situatie te creëren, om gedragingen te stellen of gewoon zichzelf te zijn in hun persoonlijk proces, terwijl ze daardoor jouw triggers om een bewustwording te doen.

Het wil niet zeggen dat jij die bewustwording dan doet. Dit weet je achteraf als een gelijkaardig persoon of situatie zich herhaalt.

Dat wil dus ook zeggen dat deze mensen - ook al doen ze je bijvoorbeeld fysiek pijn - een rechtzetting gaat ontvangen van het universum.

Het punt is dat het best mogelijk is dat juist hun gedrag naar jou een rechtzetting naar jouw is vanuit een ander leven.

De wet van karma werkt dus niet zo zwart-wit als velen denken.



Rechtvaardiging wordt niet bepaald door het ego of hoe jij hoopt dat iets afloopt

Het ego zou heel graag willen dat alles in het voordeel van het ego uitmond maar vanuit eigen ervaring ga ik je een voorbeeld vertellen.

Als tiener kwam ik mijn wederhelft tegen en wij werden net zoals in andere levens uit elkaar getrokken. Meer dan 20 jaar zagen we elkaar niet. Er kwam terug beweging nadat ik met een cliënte van mij metatronic heling gedaan had op de karmische banden die zij mocht heling na intenst 4 jaar innerlijk werk. Toen kwam hier uit dat deze persoon tot in 4 verschillende leven op mij en op mijn levenspartner zwarte magie toegepast had. Toen ze dit zelf healde om ook verder te kunnen kwam ineens spiritueel de band tussen hem en mij weer op gang. En plots stond hij voor mij! Ja, volledig in transformatie gegaan en spiritueel was hij volledig door zo’n heftige transformatie gegaan als ik. De gelijkenissen waren 100% daar op elk detail van de transformatie ondanks dat wij elkaar meer dan 20 jaar in dit leven niet gezien hadden.

Enkel via dit soort heling, op voorwaarde dat ik doorkrijg dat het mag, kan je eventueel hier aan werken. Voor de rest is het werkelijk je ontwaking doen op spiritueel vlak en loskomen van het ego om je eigen karma te stoppen. Zelfs met het creëren van nieuw karma stop je dan.







De wens naar gerechtigheid.

“Wendy, ik wil dat die narcist zijn verdiende loon krijgt.” Iets wat ik zo vaak hoor in het begin dat mensen bij mij komen voor helingswerk rond narcistisch misbruik.

Deze wens naar gerechtigheid is er een waar eigenlijk een verlangen onder zit dat die narcist een bewustzijn ontwikkeld dat hij of zij handelt naar rechtzetting. Pffff, …. Lieverd, dat ga je nooit krijgen. Narcisten weten wat ze doen, maar - lees goed- WILLEN je dit niet geven omdat het van hen vraagt om zelfreflectie te doen.

Tegelijk wensen deze mensen, voor ik mijn heling deed, had ik dat ook dus ik begrijp waar het van komt, om de narcist wakker te schudden. Oei, dit is gevaarlijk! Blijf er af want je triggert die narcist in zijn diepste kern en dat is een wonde van gekweldste waardoor die wraak gaat nemen op je. Ja, die narcist gaat zijn rechtzetting dan willen omdat in zijn of haar ogen jij het lef hebt om hem of haar op iets te wijzen waar de narcist niet mee om kan gaan. Zelfs krijg je bepaalde subtypes van narcisme door omstandigheden (bv. Rechtbank of veroordeling is betrokken) bij een psychiater, psycholoog die begeleidt dan nog weet die begeleider dat hij of zij NOOIT waarheden gaat horen, soms een bekentenis of toegeving van “ik ben narcist” die direct wordt ingetrokken met een boel aan manipulaties er bij, maar elke moment met allerlei spelletjes bespeelt wordt.

Diep onder die wens naar gerechtigheid zit heel vaak de zin op wraak. Wraak kan op veel manieren zicht uiten. Een voorbeeld: je hoort een buur kloppen en je begint zelf te kloppen op de vloer of muur of plafond. Dat is het simpelste voorbeeld van wraakgedrag. Wraak en karma is geen goede mix!

Zelfs de wens naar gerechtigheid is er eentje dat je situatie per situatie goed hoort te evalueren, bewustvol er mee omgaan als gevolgen incalculeren voor je de stap zet. Een ding is zeker als je gerechtigheid wil en een narcist of lid van de donkere triade is betrokken. Zorg dat je via een notaris of advocaat zo snel mogelijk uit de kluwen van die narcist raakt op voorwaarde dat je echt die notaris of advocaat nodig hebt, anders zeg ik vertrek ik alle stilte. Je gaat gerechtigheid niet krijgen als je met deze types te maken hebt.

Wraak maakt de connectie met je ziel kapot. Het enige wat overblijft, is je ego en dat wordt dan heel toxisch, ziekelijk waardoor je zelf anderen wegduwt van je.


En voor mensen die zich afvragen waarom ik laatst schreef dat karma anders werkt bij een narcist. Kijkt kort uitgelegd: Het universum brengt zoals bij iedereen karma op het pad, dus bij een narcist ook! Zelfs bij een lid van de donkere triade (bv: psychopaat). De narcist herkent het niet. Gaat er niet uit leren. Gaat verder doen met zijn gedragingen, pesterijen, slachtoffers zoeken, zich omringen met hulpjes. Dus zolang die narcist zijn lessen niet leert als verder zet met al zijn of haar spelletjes blijft universum verder zijn werk doen tot ….

MAAR: door dat de narcist niet leert, past het universum zijn wet van oorzaak en effect simpelweg toe. Elke keer worden de situaties zwaarder en zwaarder tot het universum een psychopaat op het pad van de narcist zet. Dit type van de donkere triade samen met een donkere empaat – en je wil noch de een of de ander op je pad want ze gaan bij jou hetzelfde doen als bij de narcist - is in staat de narcist klein te krijgen. En die narcist zal zoals je in de volksmond zegt: “gekraakt worden”.


Als je wijs wil zijn, blijf af van wraak en wordt je diep bewust wat er onder je zin onder rechtvaardigheid zit zoals ik eerder schreef voor je handelt.


Jij hoeft je niet bezig te houden met het gedrag van de ander. Kijk naar je eigen gedrag! Kijk naar je eigen handelingen tegen over anderen. Kijk naar hoe je zelf reageert op een ander. De vraag is eerder: Wat doe jij met het jouw karma? Leer jij je lessen? Welk gedrag stel jij naar de ander? Hoe wil jij gerechtigheid? Hoe neem jij bewust wraak of houd je wrok? Hoe bedrieg jij jezelf? Hoe bedrieg je anderen? Hoe vaak lieg je tegen anderen om hen naast jou te houden terwijl je wraak neemt op een ander of iemand anders reputatie wil schaden? Hoe verloochen je uzelf?

Laat die ander maar aan het universum over, want die krijgt het zijn!.


Hogerbewustzijn?

Voor velen onder jullie is dit nog een stap te ver in je proces als kan het zweverig klinken Je hoeft je er pas mee bezig te houden op het moment dat je de rest van je stappen door bent. En we starten altijd van een begin in de academie.

Heb je een vraag over dit artikel? Wens je uw beleving mee te delen? >> laat het weten via “Comments”. Typ je tekst in plus klik op “enter” en dan hoor je te kiezen of je inlogt via je facebook of je google account.


Warme groetjes

©Wendy Saraj

PS als je iets uit deze tekst wil gebruiken, dat mag enkel op voorwaarde dat je het stuk tekst overneemt, tussen “” zet met de verwijzing er naast naar deze website: www.mertenswendy.com



Belangrijke nota! NPD’er : persoon met officiële diagnose van Narcistische persoonlijkheidsstoornis. Een term die je enkel mag gebruiken als je psychiater bent, of om te duiden hoe iemand in de psychologie zo noemt. Als jij geen psychiater bent, gebruik dan de term narcist op voorwaarde dat je echt zeker bent dat de persoon in kwestie 50% van de 30 kenmerken heeft die nodig zijn om van een narcist of lid van de donkere triade te kunnen spreken. Ga nooit die persoon zijn naam publiekelijk gebruiken met de verwijzing dat die persoon een narcist is, juridisch heeft de narcist dan recht om je te vervolgen. Je kan dit laagste enkel in een veilige omgeving met een ervaringsdeskundige in narcistisch misbruik of bij psychologe, maar zelfs dan zeg ik je doe het niet. Houd je bezig met je heling. Dat is niet narcisten leren herkennen hoe zeer 95% van de slachtoffers in deze fase zitten met een illusie dat ze geheeld zijn!




2 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page