top of page

Hoe jij onbewust uitkomsten wegduwt !

Updated: Nov 12, 2023


De grootste hoop van velen in deze tijden is net dat deze crisis stopt. Dat men terug kan naar wat ooit was. Dat is hoop, een soort verlangen.


Maar verlangen of verlangens zijn niet de wensen van het hart zoals velen in hun overtuigingen hebben mee genomen of overgenomen van anderen. Neen, een verlangen is een hoop, een wens, een smachten, een willen dat iets zich realiseert, een hunkering naar

Het heeft te maken met een uitkomst van een situatie

Nog meer heeft te maken met anderen. Want zonder anderen is de uitkomst niet te realiseren.

Sta er maar een bij stil wie er allemaal betrokken wordt in de hoop op de realisatie van je wens, dat verlangen?


Eigenlijk ga ik je teleurstellen mat wat dit verlangen werkelijk is. Het bestaat niet echt , een verlangen van het hart of van de ziel. De ziel heeft zijn wijsheden en zijn taak als handelt volgens hogere spirituele wetten die niet van dit aardse bestaan zijn.

De hunkering die zovelen zeggen te voelen als het om hun tweelingziel gaat komt van dezelfde ongekende plek als van deze waar een verlangen ontstaat, het ego. Want zodra die tweeling ziel op je pad ik komt dat ego van alles er tussen gooien. En zolang jij niet je eigen heling doet als ontwaking, gaat die tweeling ziel niet in je leven permanent aanwezig zijn. Die ego’s kunnen niet samen leven!








Het hart is slechts een deur, een orgaan, maar niet de openen van je spirituele groei, je ontwaking… achter die deur ligt een pad, een navelstreng waar je op hoort te leren dansen als te ontdekken wat de blokkades zijn, zoals verlangens, voor de ontwaking er is want spirituele groei bestaat niet, wel die koord spiritueel sterk maken tot een gang tussen je ziel en je aardse lichaam.


Dit verlangen van het ego is een droom, een onbewuste eis, een begeerte, een lust dat ons doe contact nemen met iets wat w ooit gekend hebben dat nu zo diep in het onbewuste zit dat we denken dat het iets nieuws is of dat we onszelf wijsmaken dat het komt uit het hart.

In deze onbewustheid zitten gekende emoties die ons een fijn gevoel geven en we missen deze gevoelens want ze doen ons in het algemeen goed voelen . We willen terug naar dat stuk. We zijn dus gehecht aan die emotie en daar komt heel dit “verlangen” vandaan.

Met als gevolg dat we gaan eisen vanuit dit onbewuste als dat we het vertalen als een verlangen.


Al een stilgestaan bij het feit hoe weinig verlangens (hopen) eigenlijk dat brengen in ons leven wat ze zo vaak willen?

Weinig tot bijna nooit.

En dan ontstaat er de ontgoocheling wat tot verbittering leidt

Maar als er uit die ontgoocheling aanvaarding komt van wat is en laten volledig de verlangens los dat krijgen we plots in ons leven dat wat deze verlangens overstijgt.

Verlangens zetten je vast is verleden of toekomst met als resultaat dat wat het verlangde ook is, het de uitkomst er van weg duwt.


Wil je leren hoe werkelijk met verlangens om te gaan, dan nodig ik je uit in de academie/school!


Hogerbewustzijn?

Voor velen onder jullie is dit nog een stap te ver in je proces als kan het zweverig klinken Je hoeft je er pas mee bezig te houden op het moment dat je de rest van je stappen door bent. En we starten altijd van een begin in de academie.

Heb je een vraag over dit artikel? Wens je uw beleving mee te delen? >> laat het weten via “Comments”. Typ je tekst in plus klik op “enter” en dan hoor je te kiezen of je inlogt via je facebook of je google account.


Warme groetjes

©Wendy Saraj

PS als je iets uit deze tekst wil gebruiken, dat mag enkel op voorwaarde dat je het stuk tekst overneemt, tussen “” zet met de verwijzing er naast naar deze website: www.mertenswendy.com


7 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page