top of page

Waarom is werken met je schaduw zo belangrijk?




Het LICHT waar we zo vaak over horen vertellen is geboren uit de schaduw , uit de donkerte en zo zit het ook voor elk van ons. Het is juist aan elk van ons als we op het pad van ontwaking starten om doorheen deze schaduw te gaan om zo aan ons grootste licht te kunnen. Dat is de enigste weg.

Maar al te vaak hebben mensen de heel grote wens om die schaduw te ontlopen omdat ze liever er blind voor blijven, omdat ze er angsten voor hebben of omdat ze het teveel werk vinden om te leren er mee omgaan. Doch hebben ze de wens om hun eigen LICHT terug te laten geboren worden.

In dit artikel neem ik je mee op reis naar diverse redenen waarom je door die schaduw nodiger wijs toch hoort te gaan. Het zijn maar een 5-tal reden, weet dat er nog veel meer zijn.

Om licht te leren kennen Hoe je je ooit een onderscheidt kunnen leren maken tussen je eigen licht en je eigen duisternis (schaduw of ook gekend als ego) als je enkel kennis vergaart en niets doet om echt eerst die schaduw te leren kennen. Je schaduw is je ego. De grootste menigte in ons aardse bestaan reageert puur vanuit het ego. Dit kan je leren kennen zodat je meer zicht krijgt in het hoe, waarom en wat maakt dat je vandaaruit reageert. Je kan leren hoe het in elkaar steekt.

Om jezelf te lerenDit is een proces dat stapsgewijs gaat en dat enkel mogelijk is via inkeer. Als jij enkel maar reageert zonder eens stil te staan van waaruit je reageert kan ik zo zeggen dat als je iemand bent die veel kritiek en overtuigingen heeft over anderen, je met zekerheid vanuit je schaduw reageert. Het is niets om angst van te hebben, want hoe meer je dit leert kennen hoe meer je ook de lessen leert die je oorspronkelijk gekozen hebt om te leren in die rol (je ego dus). Hoe meer je u ego kent , hoe groter de kans je onderscheidt kan maken om zo tot je ziel te komen.

Om onderscheid te kunnen leren maken tussen je licht en je ego-kantJe kan pas iets onderscheiden van iets anders als je de beide zaken kent. Hoe kan je het kennen? Door te leren ermee om te gaan. Er bestaat zo een gezegde ; “Zelfkennis is het begin van wijsheid”. Dit is waar , doch om zelfkennis op te dien is het nodig om je schaduw te leren kennen. Deze is je valse zelf.




Om te weten wanneer je in je ego-kant zitEnkel door je valse zelf te kennen ga jij het onderscheid weten tussen je valse zelf en je ware zelf. En zo ga je weten van waaruit je reageert.

Om te groeienOmdat je de rol gekregen hebt om van te leren. Je “ego” of schaduw is je valse zelf en het is iets dan je meegekregen hebt om te ontwikkelen om juist er van te leren. Je ziel is namelijk heel leergierig en een “ego” kan dat ook zijn. Dus laat je niets in de val zetten door de woorden leergierigheid want beiden kunnen het maar het ego leert om zichzelf te beschermen en om andere te kunnen bijvoorbeeld afblokken omdat het “ego” zich klein wenst te houden uit angsten en nog vele andere redenen. Er zijn zeker hoger bewustzijnsvormende wijzen om te reageren.

Je ziel heeft in elk leven een wederkerende les, namelijk leren uit ervaringen om die wijsheden dan weer terug mee te nemen. Maar wijsheden die geleerd zijn dienen geïntegreerd te worden anders is het enkel kennis.

Misschien kunnen deze je reeds aanzetten om toch het kasteel binnen te gaan en je reis te starten. Liefdevolle groeten, Wendy Mertens©



Sluit je aan bij mijn GRATIS Facebook-groep Samen op weg met Wendy en laat me weten wat je ontdekt! Deze community biedt je ondersteuning op een veilige plek waar je je waarheid spreekt, inspiratie opdoet en om hulp vraagt ​​terwijl je door de reis van het leven navigeert ... en ik ben erbij!

13 views0 comments

Gratis videoreeksen

bottom of page