Hoe een kwaal je kan bewust maken?

Updated: Sep 6, 2021


Een kwaal of een ziekte vraagt eigenlijk volgens al mijn ervaringen en inzichten geen medicatie of zalf. En je vraagt u af waarom zeg ik nu zoiets? Medicatie red toch levens?

Laat me eerst zeggen dat ik zelf door alles wat ik gehad heb (17 diagnoses) in het verleden van ziektes tot kwalen voor mij heel belangrijk lessen waren dat bewustwording, voeding, energie, overtuigingen en nog veel meer eigenlijk de echte bronnen zijn waar je in gevraagd wordt om te werken.


Wat is dan het verschil tussen een kwaal en een ziekte?

Een kwaal is bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, zinderingen in de vingers, pijn aan de voeten. Hier is geen diagnose; Soms is een kwaal een symptoom zonder dat er nog meerdere andere symptomen zijn.

Ziekte is een reeks of bundels aan symptomen waar de artsen je een diagnose voor gegeven hebben.


Wat dan als er een reeks aan symptomen zijn zonder diagnose?

Dat zijn signalen dat er van alles mis is. Een arts kan je helpen met de diagnostiek, maar de oplossing zit niet in medicatie noch in slachtofferschap noch in "het is nu zo en ik kan er niets aan doen"


Wil dat dan zeggen dat een kwaal altijd wegblijft?

Neen, zolang alles onder de kwaal van oorzaken niet aangepakt is en in transformatie gezet is, kan dit terug komen of zelfs in een andere vorm zich presenteren. Daarom dat mensen soms voelen dat diëten niet werken of wanneer anderen enkel op de mind gecombineerd met emoties werken.


Wat ik bevonden heb rond kwalen en ziektes?

Dat er 12 cruciale domeinen van oorzaken zijn om aan te pakken om terug in je Wellness, zelfliefde als gezondheid te kunnen komen. Deze domeinen zijn voor iemand die geen kwaal noch ziekte heeft pijlers. Het was voor mij een zoektocht om de puzzelstukken bij elkaar te brengen. Daarna ben ik ze gaan toepassen in private coaching voor mensen die op mijn pad kwamen met maagproblematiek, vermoeidheid, depressie, lupus…

Niet enkel zag ik bij mezelf hoe het mijn leven veranderde naar connectie met zelfliefde, deblokkeringen tot meer gezondheid en wellness, maar ik zag het keer op keer bij hen die ik begeleidde.


Zelfs nu als er wat in mijn leven gebeurd zoals bijvoorbeeld een stijve nek, dan werk ik er zelf op vanuit die 12 domeinen.


Waarom ziekte altijd gerelateerd is aan zelfliefde?

Elke ziekte is een bundel van innerlijke conflicten die gedeblokkeerd horen te worden. Bewustwording van de blokkades is nodig omdat deze je juist van zelfliefde weghouden. Om liefde in je leven weer werkelijk toe te kunnen laten is liefde voor jezelf terug nodig te wakker te worden gemaakt. Zolang je ziek bent is nog ergens iets van onder andere onvoorwaardelijke zelfliefde dat afwezig is.


Waarom het ego (+ je schaduw) betrokken is bij ziekte?

Uit eigen ervaring - als wat ik dagelijks zie bij mensen die ik begeleid- is het antwoord met zekerheid een “ja”! Ja, je ego zit er tussen, maar er zit nog meer tussen.

Innerlijke Conflicten zijn bijvoorbeeld weerstanden die hun oorsprong altijd in het ego vinden als bij je ervaringen en hoe je deze zelf bestempeld hebt. Het gaat hier om ervaringen waarvan de eerste in je kindertijd gebeurt is. Daarom is ziekte ook weer op een andere manier een bewustmaker. Je schaduw (= betrokken bij de innerlijke conflicten) houdt je weg van je potentieel. Dit zijn niet gehealde stukken die hun oorsprong in je kinderjaren vinden.

Hoe anders hoort je ziel je nog wakker te maken nadat elke ander poging mislukt is?